Papuošalų kūrėją Elvyrą Monginienę įkvėpė Faberžė kiaušinis

Kauno rotušėje penktadienio vakarą karaliavo balta spalva. Moterų klubas „Ad astra“

Elvyra Monginienė (viduryje) sulaukė nemažai sveikinimų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Elvyra Monginienė (viduryje) sulaukė nemažai sveikinimų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2015-05-08 22:03, atnaujinta 2018-01-04 11:24

Labiausiai laukta vakaros dalis – 35 metų papuošalų dizainerės Elvyros Monginienės naujos kūrinių kolekcijos „Įkvėpta Faberžė“ ir dizainerių bei stilistų komandos „_7_m2_“ kurtų drabužių pristatymas.

Kaunietė E.Monginienė – viena pirmųjų lietuvių, kurios kurtais autoriniais darbais prekiaujama Prancūzijos Žydrojo Kranto žinomiausiuose miestuose – Kanuose, Nicoje, Sen Tropeze, Mantone, Monake.

Lietuvoje puikiai žinoma kūrėja gyvai savo kolekciją pristatė pirmąkart. Iki šiol ji darbus pristatydavo fotosesijose, internete arba siaurame rate. Nutarusi prisidėti prie labdaringos akcijos E.Monginienė nutarė pradžiuginti publiką dar nematytais savo darbais.

„Tai, ką jau kurį laiką nešiojau savo mintyse, virto rezultatu, skirtu originalumą, kruopštumą ir kokybę vertinančioms moterims. Norėjau savaip perteikti Faberžė kiaušinio formą ir subtilumą“, – tvirtino dizainerė.

Kolekcijoje pristatyti auskarai, segės, galvos papuošalai, pakabučiai, apyrankės. Septyni papuošalai, tarp jų ir E.Monginienės musės formos segės, sukurti specialiai labdaros vakarui, padovanoti organizatoriams ir parduoti aukcione.

Išskirtinis kūrėjos darbas – kaklo papuošalas, kurį galima nešioti ne tik įprastai, bet ir ant peties ar nugaros.

E.Monginienės kurtus papuošalus, kurie, anot autorės, tinka ir solidžioms moterims, ir jaunoms panelėms, pristatė ne tik modeliai, bet ir dainininkė Vaida Genytė, Seimo narė Dalia Teišerskytė, konkurso „Misis Lietuva 2010“ Publikos misis Vilma Gumbelevičienė bei E.Monginienės trylikametė duktė Viktorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.