Skonių butiko „Gurmena“ šeimininkė Lina Vyšniauskienė sakė, kad tokią išskirtinių maisto produktų parduotuvę atidarė dėl to, kad ir pačiai norėjosi turėti vietą, kur galima paragauti ypatingų skanėstų ir jų pasiūlyti neįprastų skanumynų ieškantiems žmonėms.
Visi naujajame butike pristatomi skanėstai -- sūriai, mėsos gaminiai, aliejus, desertai gaminami Italijoje. Juos kuria nedidelius ūkius turintys ūkininkai.
Į stilingą butiko atidarymą susirinko pulkas žinomų kauniečių.
Tarp svečių buvo renginių organizatorė Kristina Kaikarienė su dukra Kriste ir vyru grožio chirurgu Vygintu Kaikariu.
Atvyko verslininkė Inga Budrienė, renginių vedėjas Tomas Grigaitis su drauge ekonomiste Akvile Gerbenyte.
Butiku susidomėjo ir renginių organizatorius Paulius Šupienius, kirpėjas Karolis Muraukas, papuošalų dizainerė Elvyra Monginienė, floristas Antanas Mažonas, verslininkė Jurgita Kiguolė ir daug kitų žinomų žmonių.
Kauniečiams, besidomėjusiems maisto gamyba specialų šou surengė indiškų šaknų turintis virtuvės šefas Gasparas Fernandesas.
Jo vaikystė prabėgo Portugalijoje. Vėliau vyras mokėsi Londone, baigė konditerijos mokslus prestižinėje „La Cordon Blue“.
Didžiausias jo talentas -- desertų gamyba bei jų puošyba.
Svečiai, vadovaujant virtuvės šefui patys galėjo pabandyti pagaminti rūkstančius desertus.
Visi drauge desertui skitus maisto produktus mirkė skystame azote. Nuo šalčio jie garavo ir stingo. Ypač svečiams smagu buvo tai, kad tokį desertą įsidėjus į burną iš jos sklido garai.
Kitas vakaro svečias iš Italijos vyndarys Francesco Bonuzzi pristatė vyną, kurį bus galima įsigyti tik skonio butike „Gurmena“.