Skonių butiko „Gurmena“ šeimininkė Lina Vyšniauskienė sakė, kad tokią
išskirtinių maisto produktų parduotuvę atidarė dėl to, kad ir pačiai
norėjosi turėti vietą, kur galima paragauti ypatingų skanėstų ir jų
pasiūlyti neįprastų skanumynų ieškantiems žmonėms.
Visi naujajame butike pristatomi skanėstai -- sūriai, mėsos
gaminiai, aliejus, desertai gaminami Italijoje. Juos kuria nedidelius
ūkius turintys ūkininkai.
Į stilingą butiko atidarymą susirinko pulkas žinomų kauniečių.
Tarp svečių buvo renginių organizatorė Kristina Kaikarienė su dukra
Kriste ir vyru grožio chirurgu Vygintu Kaikariu.
Atvyko verslininkė Inga Budrienė, renginių vedėjas Tomas Grigaitis su
drauge ekonomiste Akvile Gerbenyte.
Butiku susidomėjo ir renginių organizatorius Paulius Šupienius,
kirpėjas Karolis Muraukas, papuošalų dizainerė Elvyra Monginienė,
floristas Antanas Mažonas, verslininkė Jurgita Kiguolė ir daug kitų
žinomų žmonių.
Kauniečiams, besidomėjusiems maisto gamyba specialų šou surengė indiškų
šaknų turintis virtuvės šefas Gasparas Fernandesas.
Jo vaikystė prabėgo Portugalijoje. Vėliau vyras mokėsi Londone, baigė
konditerijos mokslus prestižinėje „La Cordon Blue“.
Didžiausias jo talentas -- desertų gamyba bei jų puošyba.
Svečiai, vadovaujant virtuvės šefui patys galėjo pabandyti pagaminti
rūkstančius desertus.
Visi drauge desertui skitus maisto produktus mirkė skystame azote. Nuo
šalčio jie garavo ir stingo. Ypač svečiams smagu buvo tai, kad tokį
desertą įsidėjus į burną iš jos sklido garai.
Kitas vakaro svečias iš Italijos vyndarys Francesco Bonuzzi pristatė
vyną, kurį bus galima įsigyti tik skonio butike „Gurmena“.