Prie gyvenimo dugno Romą Mačiulytę prispaudė šampano taurė

Pranešusi, kad yra sumušta ir prievarta laikoma uždaryta, 57 metų  kaunietė dainininkė Roma Mačiulytė gerokai sutirštino spalvas. Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai pradėjo atlikėjos paiešką, o antradienį moteris aptikta svetimuose namuose ir nesiorientuojanti aplinkoje.

R.Mačiulytei prireikė medikų pagalbos.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
R.Mačiulytei prireikė medikų pagalbos.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Gruodžio pradžioje R.Mačiulytė turėjo koncertuoti su A.Maniku, bet atlikėja juose nepasirodė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Gruodžio pradžioje R.Mačiulytė turėjo koncertuoti su A.Maniku, bet atlikėja juose nepasirodė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Gruodžio pradžioje R.Mačiulytė turėjo koncertuoti su A.Maniku, bet atlikėja juose nepasirodė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Gruodžio pradžioje R.Mačiulytė turėjo koncertuoti su A.Maniku, bet atlikėja juose nepasirodė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
R.Mačiulytė ir A.Manikas buvo geri bičiuliai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
R.Mačiulytė ir A.Manikas buvo geri bičiuliai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (4)

Iveta Skliutaitė

Dec 16, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 1:12 AM

Šiuo metu R.Mačiulytė gydoma vienoje iš Kauno gydymo įstaigų.

Antradienį 15 val. 38 min. R.Mačiulytė paskambino pagalbos numeriu ir nurodė, kad yra sumušta ir prievarta laikoma uždaryta, jai sulaužyta ranka. Moteris nurodė esanti įkalinta Kauno centre, A.Mickevičiaus gatvėje, esančiame bute.

Nurodytu adresu iš karto išvyko policijos pareigūnai, tačiau moters nerado. Pareigūnams jos teko ieškoti kitu adresu. R.Mačiulytė  rasta netoliese esančiame pažįstamo vyro bute. Dainininkė buvo apsvaigusi, bet išorinių smurto požymių ant jos kūno nebuvo matyti.

„Pranešimas neatitiko tikrovės. Skambinusiai moteriai suteikta ir šiuo metu teikiama medicinos pagalba, o gavus ekspertų išvadas bus priimtas procesinis sprendimas“, – kalbėjo Kauno Centro policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis.

R.Mačiulytės artimieji buvo pasigedę prieš savaitę, tačiau po kelių dienų atlikėja atsirado. Nuvykusi pas artimą bičiulę moteris prašė paskolinti pinigų.

Praėjusį savaitgalį moteris vėl buvo dingusi. Vakar artimieji ir bičiuliai sulaukė R.Mačiulytės skambučių ir trumpųjų žinučių su prašymu ją gelbėti. Dainininkė tikino, jog viename bute laikoma per prievartą.

Dainininkę pažįstantys žmonės neslėpė, jog pastaruoju metu ją kamavo priklausomybė nuo alkoholio. Tai buvo girdėjęs ir geras R.Mačiulytės bičiulis dainininkas Aidas Manikas.

Jis portalui lrytas.lt tvirtino, kad gruodžio 5 ir 12 dienomis jie drauge su R.Mačiulyte turėjo dalyvauti keliuose šventiniuose koncertuose, tačiau dainininkė juose nepasirodė.

„Su Roma turėjome koncertuoti įvairiose Lietuvos vietose vykstančiuose šventiniuose koncertuose. Juos suorganizavau paprašytas Romos.  Paprastai koncertuoju vienas, bet Roma man pasiguodė, kad keli  užsakovai atsisakė iš anksto suplanuotų jos pasirodymų Kaune. Nutariau  gerai bičiulei pagelbėti“, – pasakojo A.Manikas.

Dainininkas suplanavo 4 koncertus, tačiau jiems artėjant su R.Mačiulyte negalėjo susisiekti. Iš pradžių moteris neatsiliepė telefonu, po to dvi dienas jos telefonas buvo išjungtas.

„Skambinau Romos geriausiai draugei, bet ji nieko apie bičiulę nežinojo. Labai jaudinausi, nes bilietai į mūsų koncertus buvo perkami. Žinojau, kad žmonės laukia mūsų abiejų“, – tvirtino vyras.

A.Manikas neslėpė, jog R.Mačiulytės elgesys jį nustebino, bet šiai pradingus, jis puolė gelbėti padėtį.

Nenorėdamas palikti žiūrovų be atlikėjos, vietoj jos į gruodžio 5 dienos koncertus pakvietė kitą dainininkę Aušrinę Gerikienę, kurios sceninis vardas Tikroji išdykėlė, o žiūrovų atsiprašė, kad R.Mačiulytė negalėjo dalyvauti pasirodymuose.

Po pirmųjų koncertų A.Manikas sulaukė skambučio iš R.Mačiulytės, tačiau telefonu kalbėjo ne ji.

Žmogus prisistatęs jos draugu A.Manikui paaiškino, jog Romą kamuoja sunki depresija, todėl ji negali kalbėti.

Dainininką šis pokalbis labai nustebino. Jis pasakė, kad laukia Romos gruodžio 12 dienos koncertuose, tačiau ji nepasirodė ir juose.

„Po poros dienų gavau iš Romos trumpąją žinutę. Ji rašė: Aidai, blogai atrodau, drauguži. Nenoriu gėdos daryti nei sau, nei tau. Atleisk man, nuodėmingajai. Myliu ir mylėsiu tave“, – sakė A.Manikas.

Atlikėją nustebino toks R.Mačiulytės elgesys. Jis tikino, jog anksčiau jie kartu ne kartą koncertavo. Moteris į koncertus atvykdavo pasipuošusi, pasitempusi, visada būdavo geros nuotaikos.

„Kokia likimo ironija. Juk kažkada Roma labai supyko ant mano mylimos draugės Vitalijos Katunskytės, kai ši palinkėjo Romai įveikti priklausomybę nuo alkoholio. O dabar štai kas nutiko“, – tvirtino pašnekovas.

A.Manikas bažnyčioje uždegė žvakę už R.Mačiulytės sveikatą ir linki, kad jos talentas nebūtų skandinamas šampano taurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.