Dainuojantis programuotojas J. Kazlauskas svajoja mokyti vaikus

Feisbuke daugiau kaip 20 tūkstančių sekėjų turintis vilnietis Jonatanas Kazlauskas (20 m.) didžiausiu savo pomėgiu laiko programavimą. Bet daugybės merginų žinučių jis sulaukia tikrai ne dėl to.

TV3 konkurse „X faktorius“ išgarsėjęs J.Kazlauskas: „Dar nespėjau priprasti prie dėmesio, bet man jis patinka.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
TV3 konkurse „X faktorius“ išgarsėjęs J.Kazlauskas: „Dar nespėjau priprasti prie dėmesio, bet man jis patinka.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
12 tūkst. – tiek gerbėjų feisbuke turėjo „X faktoriaus“ dalyvis J.Kazlauskas po pirmojo pasirodymo šiame konkurse.<br>I.Boiko nuotr.
12 tūkst. – tiek gerbėjų feisbuke turėjo „X faktoriaus“ dalyvis J.Kazlauskas po pirmojo pasirodymo šiame konkurse.<br>I.Boiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos Rytas“)

Dec 24, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 3:50 PM

Kad pavergtų minią klausytojų, J.Kazlauskui užteko vos vieno pasirodymo su romantiška daina muzikos projekte „X faktorius“ (TV3).

Tačiau savo sėkmę mielos išvaizdos vaikinas paaiškino paprastai: „Programavimas yra mano pomėgis, o muzika yra gyvenimas.“

Tarp muzikos ir informatikos

Labiausiai visus nustebino tai, kad Jonatanas ne tiktai puikiai dainuoja, bet ir kremta programavimo ir internetinių technologijų mokslus. Vaikinas seka pramintu keliu – programuotoju dirba ir jo tėvas.

„Pasirinkau programavimą, nes man tai labai patinka, nors nėra taip, kad negalėčiau be to gyventi. Muzika yra visada su manimi, nesvarbu, ką veikčiau. O programavimas – dalis mano veiklos“, – aiškino Jonatanas.

Vaikinas sakė muzikos studijų nesirinkęs specialiai – jis netiki, kad pasirinkus tokį kelią būtų lengviau iškilti muzikos pasaulyje.

O „X faktorius“, jo galva, – galimybė, kurią verta išbandyti.

Ir ateityje jis muzikos pasaulyje save įsivaizduoja ryškiau nei programavimo pasaulyje.

„Iš tiesų ilgą laiką turėjau svajonę dirbti muzikos mokytoju. Man patiktų mokyti vaikus, nes patinka su jais bendrauti“, – tikino jis.

Netikėtas dėmesys

Prieš pasirodydamas projekte Jonatanas nebuvo pasiruošęs tokiai dėmesio bangai, kokia jį užklupo dabar, vos po kelių didelėje scenoje sudainuotų dainų.

„Tai labai didelė banga. Nustebau, kad tai nutiko beveik per dieną. Po pirmojo savo pasirodymo feisbuke turėjau 12 tūkstančių gerbėjų ir jų skaičius vis auga! Labai džiaugiuosi, kad yra tiek daug žmonių, kurie mane palaiko“, – sakė vaikinas.

Drovus dainininkas gerbėjų dėmesį vertina itin atsakingai.

„Sulaukiu labai daug žinučių. Tiesą sakant, net nespėju visų perskaityti. Dėl nuovargio sunku atsakyti visiems. O jei atsakau, tie pokalbiai užsitęsia. Bet stengiuosi atrašyti kuo daugiau žmonių“, – kalbėjo Jonatanas.

Jis neslėpė, kad šiuo metu jaučiasi nevienprasmiškai: džiaugsmą ir nuostabą dabar dažniausiai keičia jaudulys ir stresas. Prieš sekmadienio pasirodymus projekte juk tenka daug repetuoti, filmuotis.

Labiausiai Jonatanui džiugu, kad gatvėje jį jau atpažįsta ne tik jaunos merginos.

„Aš dar nespėjau visiškai priprasti prie dėmesio, bet man tai patinka. Labai smagu, kai gatvėje prieina koks vyresnio amžiaus vyriškis ir pradeda berti komplimentus. Arba prieina grupė vaikų, šaukdami mano vardą“, – šypsojosi Jonatanas. Jis neslėpė, kad gerbėjams jau teko išdalyti ne vieną autografą.

Merginų numylėtinis

Dar per pirmąją laidą teisėjos dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu išsakytas komplimentas dėl nepaprastai mielos išvaizdos ir elgsenos Jonatanui atrodo visiškai natūralus.

Tokių žodžių iš draugų ir aplinkinių jis sulaukia itin dažnai, bet dėl to visiškai nesijaudina.

„Visada esu mielas. Taip esu išauklėtas ir tiesiog... Atrodau mielai“, – teigė dainininkas.

Vis dėlto uždainavęs Jonatanas iš drovaus jaunuolio virsta romantišku merginų numylėtiniu. Projekte komisiją ir televizijos žiūrovus išskirtiniu balso tembru ir dainavimo maniera pavergęs vaikinas daug dirbo, kad galėtų visus nustebinti.

„Dainavimo mokiausi nuo šešerių metų. Pradėjau nuo Lietuvos radijo ir televizijos choro, į kurį mane pirmoje klasėje nuvedė mama. Ten dainavau devynerius metus, įgavau daug patirties, nes teko dainuoti labai daug koncertų. Daug ko išmokė mokytojai. Kiekvienas mokytojas, kuris mane konsultavo, patarė skirtingų dalykų. O aš savo ruožtu vis bandžiau atrasti save. Manau, man jau tai pavyko“, – kalbėjo Jonatanas.

Ir į „X faktorių“ jis ryžosi ateiti tik dabar, supratęs, kad pagaliau tam subrendo. Gitara skambinantis dainininkas sakė: „Muzikai atidaviau daug metų. Pamaniau, kodėl nepabandyti?“

Neatsikrato jaudulio

Jonatanas yra iš tų žmonių, kurie viską ima giliai į širdį, todėl jis labai vertina artimųjų palaikymą.

„Artimieji man neleidžia nusiminti, jei kas nors nepasiseka, bando padėti“, – kalbėjo vaikinas. Jis mano, kad nė vienas jo pasirodymas „X faktoriuje“ dar nebuvo pakankamai geras, toks, koks galėtų būti. Dėl to dažnai ir kyla šioks toks liūdesys.

O ir jaudulio, pasirodo, jam nepavyksta atsikratyti net uždainavus, nors iš šono atrodo visiškai kitaip. Jaudulio nemalšina net didelis žiūrovų palaikymas ir griausmingi plojimai.

„Jei rimtai, esu drovus ir scenoje. Tik bandau tai kuo mažiau parodyti.

Ten stovėti man labai baisu, bet noriu, kad žiūrovams viskas atrodytų kuo įdomiau, tad drovumą stengiuosi nuslėpti. Ir gyvenime visada esu drovus, kol geriau nesusipažįstu su žmonėmis“, – atviravo Jonatanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.