Edita Mildažytė po vyro laidotuvių grįžo į televizijos eterį

Vos prieš savaitę netekusi savo mylimo vyro Gintauto Vyšniausko, žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė atrado savyje stiprybės ir ryžosi stoti prieš auditoriją. Ji tapo Sausio 13-osios minėjimui skirto koncerto „Laisvės liepsna“ vedėja.

E.Mildažytė tapo sausio 13-ajai skirto koncerto vedėja.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Mildažytė tapo sausio 13-ajai skirto koncerto vedėja.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2016, 7:35 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:42 AM

25-ųjų tragedijos metinių minėjimo išvakarėse ji scenoje stovėjo kartu su kolega Marijumi Žiedu – koncertas vyko greta LRT pastato, ant simboline vieta tapusio Kryžių kalnelio, greta liepsnojančio laužo.

Čia susirinko gyvosios istorijos liudininkai – tąnakt eteryje dirbę žurnalistai, žuvusiųjų artimieji.

„Per ketvirtį amžiaus jau išmokome šią datą minėti kaip pergalės naktį, po kurios išaušta viltingas rytas. Išmokome šiuos skaudžius, bet itin brangius įvykius vadinti laisvės pradžia“, – sakė koncerto vedėja E.Mildažytė.

Kaip ir tomis dienomis, koncerto metu skambėjo legendinė Eurikos Masytės „Laisvė“, kurią atliko Rosita Čivilytė, Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.

„Jei iki tos tragiškos, bet didingos nakties dar buvo manančių, kad laisvę galima išsiderėti, nusipirkti ar gauti dovanų, tai po Sausio 13-osios visi suprato, kad ją galima tik išsikovoti, – kalbėjo Edita. – Išsikovoti, plikomis rankomis stovint prieš ginkluotą jėgą. Susiglaudus, petys į petį, aukštai iškelta galva, nes klūpantys laisvės neverti...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.