Prabilo buvusi naftos magnato Toddo Kozelo žmona Ashley Kozel

– Ar jūsų buvęs vyras T.Kozelas yra Amerikos pilietis?

T.Kozelo pirmoji žmona Ashley (kairėje) ir dabartinė Inga.<br>„Lietuvos ryto“ (asmeninio archyvo) nuotr.
T.Kozelo pirmoji žmona Ashley (kairėje) ir dabartinė Inga.<br>„Lietuvos ryto“ (asmeninio archyvo) nuotr.
„Matyt, Toddas mano, kad niekas negali jo priversti įvykdyti duotų pažadų savo šeimai“, – portalui „Lrytas.lt“ sakė A.Kozel.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Matyt, Toddas mano, kad niekas negali jo priversti įvykdyti duotų pažadų savo šeimai“, – portalui „Lrytas.lt“ sakė A.Kozel.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Matyt, Toddas mano, kad niekas negali jo priversti įvykdyti duotų pažadų savo šeimai“, – portalui „Lrytas.lt“ sakė A.Kozel.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Matyt, Toddas mano, kad niekas negali jo priversti įvykdyti duotų pažadų savo šeimai“, – portalui „Lrytas.lt“ sakė A.Kozel.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Inga Kozel.<br>„Lietuvos ryto“ (asmeninio archyvo) nuotr.
Inga Kozel.<br>„Lietuvos ryto“ (asmeninio archyvo) nuotr.
Kartais su žmona I.Kozel atvykdavo į Lietuvą ir pats T.Kozelas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kartais su žmona I.Kozel atvykdavo į Lietuvą ir pats T.Kozelas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2016-03-02 12:50, atnaujinta 2017-06-05 20:17

Turtuolis vis nesumoka Ashley priklausančių pinigų, o perka turtą ir jį slepia.

– Ar esate Jungtinių Amerikos Valstijų pilietė? Kokia jūsų profesija? – paklausiau 47 metų A.Kozel.

– Taip, aš – JAV pilietė. Esu advokatė, tačiau daugiau nebesiverčiu advokato praktika.

– Ar jūsų buvęs vyras T.Kozelas yra Amerikos pilietis?

– Taip, Toddas taip pat yra JAV pilietis.

– Kaip susipažinote su T.Kozelu ir kiek metų kartu gyvenote? – paklausiau JAV gyvenančios A.Kozel.

– Mes susipažinome dar būdami studentai. Kartu praleidome maždaug 23 metus.

– Ar jis dar turi kompanijos „Gulf Keystone Petroleum“ akcijų, o gal jas pardavė?

– Aš nežinau, ar jis vis dar valdo GKP. Bet, manau, kad jis jau prieš kurį laiką daugumą akcijų pardavė.

– Ar skyrybos su T.Kozelu jums buvo netikėtos?

– Tuo metu mes turėjome du mažus vaikus. Tai, ką aš tada sužinojau apie Toddą, buvo labai netikėta ir mane nuvylė. Tai nulėmė mano sprendimą kreiptis dėl santuokos nutraukimo.

– Kada nors esate asmeniškai bendravusi su dabartine jo žmona lietuve Inga?

– Ne. Aš tikiuosi, kad ji ir Toddas kartu gyvena laimingai. Tačiau Toddas turi įsipareigojimų savo šeimai, kuriuos dar turi įvykdyti, net jei jo gyvenimas dabar pasikeitė.

– Kur jūs dabar gyvenate? Ar buvęs vyras paliko jums namus, ar jūs turėjote išsikraustyti?

– Aš gyvenu vis dar tame pačiame name, kur gyvenau su Toddu ir mūsų dviem vaikais.

– T.Kozelas ir jo naujoji žmona Inga viešai rodė, kad gyvena prabangiai. O jūs teisme teigėte, kad jums jis dar nesumokėjo visos kompensacijos. Kodėl jis taip elgiasi?

– Toddas sumokėjo dalį, bet ne viską pagal santuokos taikaus nutraukimo susitarimą. Matyt, jis mano, kad niekas negali jo priversti įvykdyti duotų pažadų savo šeimai.

Bet teismai Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Lietuvoje rodo, kad jis klysta. Tai tik laiko klausimas, o aš išmokau būti kantri. Toddo elgesys manęs daugiau neskaudina. Aš supratau, kad jis daro tai, koks yra pats.

– Ar T.Kozelas po skyrybų yra įsigijęs turto, namų ir kitose šalyse, ne tik Lietuvoje?

– Taip, jis išleido dešimtis milijonų dolerių turtui įgyti. Bet turtas užrašytas kitų asmenų vardu – taip turtas slepiamas.

– Kodėl T.Kozelas savo turtą užrašė naujai žmonai? Ar jums žinoma, kiek to turto jai perrašyta?

– Jis perleidžia savo turtą, kad galėtų tvirtinti Jungtinių Amerikos Valstijų teismo procesuose, jog negali įvykdyti prievolės. Mes nežinome tiksliai, kiek jis perleido, bet tai yra daug milijonų dolerių.

– Kaip susiklostė jūsų gyvenimas po skyrybų?

– Aš gyvenu tikrai gerai, nes esu susitelkusi į savo vaikus, savo mylimus žmones ir pagalbą kitiems.

– Turite dvi puikias dukras, ar tėvas jomis dabar rūpinasi, bendrauja?

– Toddas beveik nustojo bendrauti ir matytis su mūsų vaikais tais metais, kai išsiskyrėme.

Aš tikiuosi, kad jis persigalvos ir vieną dieną pabandys atkurti savo ryšius su vaikais, nepaisant tarp mūsų susiklosčiusių turtinių santykių.

– Ko norite paklausti Ingos teisme kovo viduryje, jei ji atvyks į posėdį?

– Mano teisininkai turės jai gausybę su byla susijusių klausimų, bet aš pati visame tame nedalyvausiu. Tikiuosi, kad ji ir Toddas pagaliau pasielgs tinkamai.

Puikavosi geru gyvenimu

2012 metais išsiskyrusi su pirmuoju vyru verslininku Henriku Pragarausku, o netrukus susituokusi su amerikiečiu, tuometiniu Irako ir JAV bendrovės „Gulf Keystone Petroleum“ vadovu T.Kozelu lietuvė ėmė geru gyvenimu puikuotis ir socialiniuose tinkluose.

Internete dar neseniai mirgėjo vaizdai iš egzotiškų salų ir mados kolekcijų pristatymų, taip pat spalvingų vakarėlių užsienyje bei Lietuvoje.

Kaskart įdėjusi naują nuotrauką bičiulius 29 metų I.Kozel priversdavo aikčioti – stebino juos stilingais, garsių dizainerių sukurtais drabužiais, kruopščiai iki smulkmenų apgalvotu įvaizdžiu.

Per mados pristatymus I.Kozel sėdėdavo pirmosiose eilėse ir mielai pozuodavo fotografams. Pernai rudenį ji Paryžiuje pasirodė kojas apsitempusi ilgaauliais latekso batais.

„Taip smagu patirti naujus įvykius, pamatyti gražius renginius, aplankyti naujas šalis“, – po savo nuotrauka brūkštelėjo už turtuolio ištekėjusi lietuvė.

Kartais paskui savo gražiąją žmoną į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykdavo ir į pramogų sūkurį nerdavo naftos magnatas 48 metų T.Kozelas.

Visą šį viešą prabangaus gyvenimo spektaklį stebėjo ne tik Ingos bičiuliai, o ir T.Kozelo buvusi žmona Ashley bei jos advokatai.

Tai papiktino A.Kozel, kuriai po skyrybų buvęs vyras vis nesumoka jai priklausančių pinigų.

A.Kozel kantrybė trūko, ji su advokatais surinko daug įrodymų, kuriuos teismo posėdžiuose ėmė žerti kartu su kaltinimais savo buvusiam vyrui bei jo dabartinei žmonai lietuvei.

Tenkina visas užgaidas

JAV dienraštis „New York Post“ neseniai pranešė, kad išsiskyrusi A.Kozel apkaltino T.Kozelą vengimu sumokėti jai po skyrybų priklausančius 34 milijonus JAV dolerių.

Amerikietė piktinosi, kad buvęs „Gulf Keystone Petroleum“ vadovas leidžia milžiniškas pinigų sumas dėl devyniolika metų jaunesnės naujosios žmonos Ingos – tenkina kiekvieną žavios blondinės užgaidą.

Nors magnatas tvirtino, kad neturi iš ko sumokėti tokios didelės skyrybų kompensacijos, jo buvusi žmona pasirodė esanti nepėsčia.

Pasekę lietuvės I.Kozel įamžintų kelionių pėdsakais, advokatai surinko pakankamai įrodymų – teisme jie pažėrė įspūdingų sąskaitų.

Pernai liepą T.Kozelas paplūdimio klube „Nikki“ išleido 9 tūkst. JAV dolerių, prabangioje mados parduotuvėje „Christian Dior“ – 4 tūkst. JAV dolerių, o dar 10 tūkst. JAV dolerių jis mokėjo jachtų nuomos bendrovei.

Naftos magnato žmona Inga kreditine kortele apmokėjo 9 tūkst. JAV dolerių sąskaitą už viešnagę „Bristol“ viešbutyje Paryžiuje.

Patyrinėjusi banko sąskaitų išklotines A.Kozel išsiaiškino, kad po skyrybų su pirmąja žmona T.Kozelas savo naujai meilei lietuvei į jos sąskaitą pervedė net 1,5 mln. JAV dolerių.

T.Kozelui priklauso 600 tūkst. JAV dolerių vertės „Ferrati 599“, 150 tūkst. dolerių vertės „Mercedes“ automobiliai, o Inga jau važinėja prabangiu „Bentley“.

„Jis gyvena tinginio gyvenimą“, – ankstesniame, Floridoje vykusiame teismo posėdyje aiškino A.Kozel.

Niujorke vykusiame teismo posėdyje amerikietė papasakojo apie dar vieną jos buvusio vyro viešnagę Paryžiuje, kur jo žmona Inga matavosi naujausius aukštosios mados kolekcijos drabužius.

Leido įeiti į apartamentus

Įskaudintos amerikietės A.Kozel advokatas Jeffrey Fisheris paklausė T.Kozelo, kodėl jis savo buvusiai šeimai nesumoka jai priklausančių pinigų.

„Neišgaliu to padaryti“, – atsakė turtuolis.

Išgirdusi tokius T.Kozelo argumentus teisėja nurodė jam įleisti buvusią žmoną į apartamentus, vertus 12,7 mln. JAV dolerių. Ten Ashley turėtų galimybę pati išsirinkti vertingų daiktų.

A.Kozel iš apartamentų nori pasiimti 45 tūkst. JAV dolerių vertės automatines langų žaliuzes, 30 tūkst. JAV dolerių vertės sofas bei kitus baldus. Tai būtų bent dalis jai priklausančios skyrybų kompensacijos.

A.Kozel teisme taip pat pareiškė, kad buvęs vyras jai priklausančius pinigus leidžia gražindamas savo ir žmonos Ingos meilės lizdelį.

T.Kozelas atkirto, kad visi daiktai priklauso jam, o Ashley reikalavimus pavadino kėsinimusi į jo ir dabartinės žmonos Ingos privatumą bei trukdymą gyventi.

„Buvusi žmona neturėtų gauti leidimo knaisiotis po mano ir Ingos daiktus“, – įsitikinęs naftos magnatas.

Teisėja leido A.Kozel iškviesti Ingą kaip liudytoją į teismą, nes T.Kozelas prisipažino perleidęs naujajai žmonai 12,7 mln. JAV dolerių vertės apartamentus Niujorke, Manhateno rajone.

Lietuvė turėtų liudyti teisme jau netrukus, kovo viduryje dvi dienas truksiančiuose posėdžiuose.

Nutarė areštuoti turtą

Teisminiai ginčai tarp T.Kozelo ir jo buvusios žmonos iš JAV persimetė ir į Lietuvą.

Pinigus žmonai vengiantis mokėti turtuolis pasisamdė vieną brangiausių mūsų šalies advokatų kontorų. Tačiau tai nepadėjo. Lietuvos Apeliacinis teismas atsižvelgė į buvusios turtuolio žmonos argumentus, kad T.Kozelas, bandydamas nuo jos nuslėpti turtus, elgėsi nesąžiningai.

Nutarta areštuoti Lietuvoje esantį jo turtą. A.Kozel naudai buvo priteista ir 13 tūkstančių eurų, kuriuos moteris sumokėjo savo advokatui.

Dabar bus siekiama panaikinti dovanojimo sutartis, pagal kurias T.Kozelas savo naująjai žmonai Ingai padovanojo sostinės senamiesčio centre, Arklių gatvėje, esantį beveik 1600 kvadratinių metrų namą bei prabangų būstą Valakampiuose.

Nekilnojamo turto vertintojų duomenimis, šių dviejų pastatų vertė siekia beveik 5 milijonus eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.