Regina Jokubauskaitė po policijos kaltinimų: „Man labai sunku“

Trečiadienio vakarą Lietuvos radijo ir televizijos diktorė, filmų garsintoja ir „Sveikinimų koncerto“ vedėja Regina Jokubauskaitė buvo sulaikyta policijos pareigūnų. Jai pateikti kaltinimai dėl vairavimo esant neblaiviai ir bandymo kyšininkauti. Tačiau žinoma moteris teigė tiesiog patekusi į nepalankią situaciją.

R.Jokubauskaitė graudinasi dėl susiklosčiusios nepalankios situacijos.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Jokubauskaitė graudinasi dėl susiklosčiusios nepalankios situacijos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 2:07 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:07 AM

„Įvyko baisi klaida, dėl to labai gailiuosi. Gerbiu sąžiningus pareigūnus, tačiau įvyko kvailas žodžių žaismas, kuris buvo prilygintas kyšiui. Man labai sunku“, – portalui lrytas.lt graudindamasi telefonu sakė R.Jokubauskaitė.

Moteris tikino tą vakarą tiesiog atidariusi savo automobilio dureles, norėdama pasiimti tam tikrus daiktus, tačiau nebandžiusi vairuoti. Be to, ji teigia nuo pareigūnų neslėpusi, kad buvo išgėrusi.

„Policija stovėjo čia pat. Jiems viską prisipažinau“, – situaciją komentavo ji.

R.Jokubauskaitė sakė suprantanti, kad pareigūnai tiesiog stropiai dirbo savo darbą, tačiau nesitikėjo, kad tam tikrus jos pajuokavimus būnant streso būsenos policijos pareigūnai traktuos kaip siūlymą sumokėti kyšį.

„Išgyvenu labai labai labai. Net nežinau, kaip viskas užsibaigs ir kada atgausiu dvasinę ramybę po visos nesąmonės“, – kalbėjo televizijos veidas.

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 19 val. 10 min. Vilniuje, Mokslininkų g., moteris (gimusi 1949 m.), siekdama išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad vairavo automobilį „Opel“ neblaivi (2,08 prom. alkoholio), Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės vyriausiesiems patruliams siūlė 500 eurų kyšį.

Už vairavimą neblaiviai laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėjai gresia bauda nuo 579 eurų iki 868 eurų arba areštas ir teisės vairuoti atėmimas 2–3 metams. Kokią nuobaudą skirti, spręs teismas.

Teisme moteris turės aiškintis ir dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus. Už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė. Lietuvos baudžiamasis kodeksas už papirkimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis tikino, kad visuomeninio transliuotojo administracija sprendimą dėl R.Jokubauskaitės priims gavusi oficialias ekspertų išvadas.

„Mes, kaip visuomeninis transliuotojas, savo darbuotojams keliame aukščiausius reikalavimus. Todėl sprendimą dėl R.Jokubauskaitės, be abejo, priimsime. Tačiau prieš tai palauksime oficialių ekspertų išvadų. Nenorime, kad mūsų sprendimai būtų skuboti“, – sakė R.Paleckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.