Dėl diktorės sulaikymo įrašo – aštri garsenybių diskusija

Antradienio vakarą prie televizijos ekranų žiūrovus prikaustė laida „Pagalbos skambutis“. Čia – plačiai nuskambėjusi legendinės diktorės, laidų vedėjos Reginos Jokubauskaitės istorija. Ji, kaip įtariama, prie vairo sėdo girta, ir buvo sulaikyta policijos pareigūnų. Jai pateikti kaltinimai dėl vairavimo esant neblaiviai ir bandymo kyšininkauti.

Iš kairės: stilistė Agnė Jagelavičiūtė, Vaidas Baumila ir Neringa Zeleniūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Iš kairės: stilistė Agnė Jagelavičiūtė, Vaidas Baumila ir Neringa Zeleniūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Neda Malūnavičiūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Neda Malūnavičiūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Simona Nainė (kairėje) ir Neringa Zeleniūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Simona Nainė (kairėje) ir Neringa Zeleniūtė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Nora Lapinskienė (kairėje) ir Eglė Jackaitė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Nora Lapinskienė (kairėje) ir Eglė Jackaitė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 3:23 PM, atnaujinta May 31, 2017, 8:07 PM

Lyg to būtų maža, laidos anonsas buvo išpublikuotas prieš pat laidą. Ir vėl užvirė didelės diskusijos ir komentatoriai pasiskirstė į dvi stovyklas: vieni tokį viešinimą priskyrė skaudžiai pamokai, mat daugiau taip nenutiks. Kiti palaikė Reginą ir liejo pyktį ant žmonių, kurie sumanė paviešinti vaizdo įrašą, kuriame – nerišli R.Jokubauskaitės kalba, pasiaiškinimai ir netikėti pasiūlymai pareigūnams.

Pirmoji pasipiktino Agnė Jagelavičiūtė, kuri ragino baigti patyčias: žmogus išgėręs, todėl jam ir taip bus atlyginta. Apie tai galite skaityti čia.

Žinoma džiazo atlikėja Neda Malūnavičiūtė negailėjo R.Jakubauskaitei gražių žodžių – ji puikus žmogus, kuri nenusipelnė tokio visuomenės pasipiktinimo.

„Visi mes ne šventi ir pridarome klaidų... Bet šitaip paversti iš žmogaus baisiausią nusikaltėlę, tiesiog šlykštu“, – komentavo situaciją Neda ir pridūrė, kad jai darosi bloga nuo visų, kurie tai viešina, niekina ir tyčiojasi.

„Kad gerti negalima prieš sėdant prie vairo, šito nepateisinu, bet yra ribos, kada šitaip nuteisiamas žmogus“, – pasipiktinimo neslėpė ji.

A.Jagelavičiūtės išsakytoms mintims pritarė ir su Lietuvoje žinomais atlikėjais ir grupėmis dirbanti Neringa Zeleniūtė. Moteris visuomenei priminė, jog patyčias kursto ne kas kitas, o pati visuomenė.

„Nėra ten ką žiūrėt iki galo (Red. Kalbama apie vaizdo įrašą). Taip, girta, taip negerai, bet kodėl ta reikia rodyti? Maža patyčių Lietuvoje? Klounų trūksta? Visi po video pasidarom, ką kalbam ir kaip atrodom, kai alkotesteris 2.08 parodys! Protingi visi esame teisti“, – gynė Neringa.

Grožio klinikos vadovė Nora Lapinskienė labiausiai bijo ne patyčių, o pasekmių.

„Va jei ji ką nors pasidarys sau, tai čia bus 100% privedimas prie savižudybės...O šioje situacijoje nenustebčiau“, – diskutavo ji.

Perskaitęs komentarus, nesusilaikė ir dainininkas Vaidas Baumila. Jis paaiškino, kaip pats suprato visą situaciją, ir ragino nekalbėti apie savižudybes.

„Ką jūs čia pezat? Sustabdė Reese Witherspoon (kino aktorė, prodiuserė) girtą, besikeikiančią ir ant mento šokančią. Viską nufilmavo ir įdėjo į internetą.

Uždarė į kaliūzę ir parodė kaip pavyzdį. Apie kokias jūs čia patyčias šnekat? Ir visus, ir visas taip deda. Nu negaliu skaityt komentarų – tyčiojasi. Kas tyčiojasi? Ji pati iš savęs tyčiojasi. Apeliuojat į žmogiškumą, aiškinat, kad tyčiotis negalima iš nieko.

Bet gi pačios esat veidmainės (tik moterys čia kažkodėl veliasi į diskusijas), nes kitą dieną juoksitės iš susimovusio, išgėrusio politiko ir keiksite jį, ir grasinsite pirštu. Rašysit komentarą apie Jakutienės lūpas ir kokios jos šlykščios (nes jos tikrai šlykščios). Negyvenkim dvigubais standartais ir nevaidinkim šventuolių ir super jautruolių. Telemunda apie sugadintus gyvenimus ir kilpas ant galvų. Pleaaase“, – rašė jis.

Agnė, manydama, kad Vaidas šią žinutę skyrė jai, atkirto:

Nu tai ir nevaidinkim. Apie tą principe ir kalba. Aš tai nevirkauju apie patyčias paprastai. Paprastai, aš būnu dedama į šuns dienas, kad parašiau, jog kažkieno suknelė negraži. Tai mūsų visuomenėje „skaitosi“ patyčios. O štai, vyresnės moters nusišnekėjimas, parodytas per tv, jau nieko. Aš apie standartus. O apie patį parodymo faktą, tai man vis tiek neaišku, kaip susijęs blevyzgojimas ir bausmė. Jei neparodytų to nusišnekėjimo, ji nepakankamai nubausta parodant per žinias? Kažkas kalba apie GIRTUMO FAKTO nerodymą? Na, tai čia jau tavo nuomonė, dėkui Die, aš turiu teisę į savąją.

Girta griežtai nevairuoju. Bet girta būnu ir esu nusišnekėjus KOLOSALIAI (Red. stipriai). Principe, net bučiavomės, prieš tūkstantį metų, kiek pamenu. Ir tikrai nebuvau blaiva. Priešingai, nei visi kiti feisbuke“, – rėžė ji.

Tačiau Vaidas patikino, kad jo pasisakymas nebuvo skirtas konkrečiai Agnei.

„Man tik vienas klausimas kyla. Iš kur tiek moraliai pasišventusių teisuolių atsirado? Ar čia neteisingumo feminizmo apraiškos?

Nes duodu nukirst ką nors, kad kai pričiups, cituoju ne „pagyvenusią vargšę moterį“, „mūsų visų vedėją“, „gerą žmogų“, o kokį „nusmurgėlį politikėlį ar jauną žvaigždutę“ – komentarai bus visiškai kitokie.

Žmonės pasimetę savo veidmainystėje, bet fun, linksma – linksma žinoti, kai reikia-click-aš moraliai teisingas, skaitau vakarais bibliją, Dievas mokė kitaip, moters mušt negalima, apie Mama bajeriai nejuokingi, apie mirusį tik gerai arba nieko“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.