Buvusi vyro žmona Ingai Kozel siekia užkirsti kelią gydytis

Ginčas tarp buvusio naftos magnato Todo Kozelo ir jo buvusios žmonos Ashley Kozel baigia peržengti visas ribas. Tačiau bene daugiausia nemalonumų šiuo metu kliūva jo dabartinei žmonai, lietuvei Ingai Kozel.

Ashley Kozel (kairėje) visais būdais bando atgauti jai po skyrybų priklausančius pinigus.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Ashley Kozel (kairėje) visais būdais bando atgauti jai po skyrybų priklausančius pinigus.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
T.Kozelis su žmona ne kartą yra lankęsis Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
T.Kozelis su žmona ne kartą yra lankęsis Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 10:41 AM, atnaujinta May 31, 2017, 4:41 AM

A.Kozel kaltina buvusį vyrą ir jo sutuoktinę jai priklausančių pinigų švaistymu.

Neseniai užsienio spauda skelbė, kad A.Kozel net privertė lietuvę apsilankyti ir liudyti teismo posėdyje, kuriama sprendžiama jos ir buvusio vyro byla: pasirodo, buvusiai žmonai buvęs „Gulf Keystone Petroleum“ naftos kompanijos vadovas T.Kozelis dar skolingas 34 mln. JAV dolerių.

Tačiau vyrui atsisakant mokėti pinigus ir apskundus tokį reikalavimą, buvusi žmona nerimsta toliau. Konfliktas iš teismo salės persikėlė į vieną Niujorko sveikatos klinikų, kur gydosi I.Kozel.

A.Kozel užkliuvo, kad minimoje Niujorko gydymo įstaigoje su pono Kozelio kreditine kortele buvo sumokėtos nemažos pinigų sumos. Tad A.Kozel siekiu klinika buvo informuota, kad visi buvusio vyro vykdyti mokėjimai už medicinos paslaugas naujajai žmonai turėtų būti užšaldyti.

Tiesa, pirmadienį Inga ir Todas sulaukė gerų žinių. Niujorko teismas nurodė, kad jokie pinigai, susiję su gydymo išlaidomis, negali būti užšaldyti.

Tačiau Ashlay bandymas neleisti Ingai naudotis gydymosi paslaugomis – ne vienintelis agresyvus puolimas. Kovo 23-iąją ją einančią gatve Niujorke sustabdė du ginkluoti teismo pasiuntiniai. Ir nors jų tikslas turėjo būti tik perduoti moteriai teismo dokumentus, tai buvo padaryta kur kas agresyviau.

Kaip poros advokatai H.Coganas ir M.Chinitz sakė, vienas iš pareigūnų, rankoje spausdamas pistoletą, Ingai griežtu tonu liepė paimti dokumentus. Įdomu, kad šiuo metu šių neva pareigūnų asmenybės nėra aiškios, tačiau incidentas tiriamas.

Kiek anksčiau buvo rašyta, kad A.Kozel piktinasi, jog buvęs „Gulf Heystone Petroleum“ vadovas pastaruoju metu leidžia milžiniškas pinigų sumas dėl naujosios žmonos Ingos – tenkina kiekvieną žavios blondinės užgaidą.

Praėjusią liepą 48-erių turtuolis „Nikki“ paplūdimio klubui išleido 9 tūkst. JAV dolerių, prabangioje mados parduotuvėje „Christian Dior“ – 4 tūkst. JAV dolerių, dar 10 tūkst. JAV dolerių jachtų kompanijai. Tuo metu 29-erių Inga kreditine kortele apmokėjo 9 tūkst. JAV dolerių sąskaitą už viešnagę viešbutyje „Bristol“ Paryžiuje.

O visai netrukus po skyrybų su pirmąja žmona T.Kozelis naujajai meilei Ingai pervedė net 1,5 mln. JAV dolerių.

T.Kozeliui priklauso 600 tūkst. dolerių vertės „Ferrari 599“, 150 tūkst. JAV dolerių vertės „Mercedes“, o Inga važinėja prabangiu „Bentley“ markės automobiliu.  

„Jis gyvena tinginio gyvenimą, – Floridos teisme prieš mėnesį aiškino A.Kozel. – Ir žinau, kad jis tik ką lankėsi Paryžiuje, kur jo naujoji žmona matavosi naujausius jai sukurtus aukštosios mados drabužius.“

Ashley advokatas Jeffrey Fisheris Toddo teisme klausė, kodėl jis buvusiai žmonai nesumoka priklausančių pinigų. Turtuolis į klausimą atsakė: „Neišgaliu to padaryti.“

Be visų kaltinimų, Ashley teisme pareiškė, kad buvęs vyras jai priklausančius pinigus leidžia gražindamas savo ir žmonos Ingos meilės lizdelį.

Pats Toddas teisme aiškino, kad visi daiktai priklauso jam, o Ashley reikalavimus pavadino kėsinimusi į jo žmonos Ingos privatumą bei trukdymą gyventi.

„Gerbiant asmeninį privatumą, buvusi žmona neturi gauti leidimo knaisiotis po mano ir Ingos daiktus“, – turtuolis aiškino teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.