ŽAS supykdė Astą Valentaitę, bet ginasi jos nevadinę barakuda

Grupė ŽAS, regis, užsitraukė stilistės Astos Valentaitės nemalonę. Trečiadienį išplatintas vaizdo klipas, pristatantis naują grupės dainą „Barakudos“ apie turtus medžiojančias moteris.

Asta Valentaitė supyko dėl ŽAS klipo.
Asta Valentaitė supyko dėl ŽAS klipo.
ŽAS nariai ginasi, kad ne jie kūrė klipą.
ŽAS nariai ginasi, kad ne jie kūrė klipą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 9:55 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:12 AM

Klipu netrukus savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle pasidalijo ir patys ŽAS nariai, tiesa, pabrėžę, kad klipą, sumontuotą iš nuotraukų, sukūrė ne jie patys, o du grupės gerbėjai.

Pažiūrėjus aišku, kodėl grupei kilo noras tai akcentuoti. Klipe sudėtos žinomų Lietuvos ir pasaulio moterų nuotraukos.

Tarp užsienio dainininkių ir aktorių šmėžuoja ir Lietuvos garsenybių veidai. Minima ir A.Valentaitė.

Natūralu, kad žeminančiame kontekste minimai Astai nepatiko toks sumanymas. Stilistė kreipėsi į garsios advokatės Liudvikos Meškauskaitės kontorą bei paprašė teisininkų pagalbos.

Teisininkai išplatino pranešimą apie žeminančią medžiagą žiniasklaidai. Teisininkų raštas pasiekė ir ŽAS narius, nes šie pašalino nuorodą apie klipą iš savo socialinio tinklo paskyros ir pareiškė, kad jų tai padaryti buvo paprašyta.

„Iš dainos žodžių neišmesi. Netiesiogiai sulaukėme prašymo iš ŽAS puslapio pašalinti nuorodas į naujos dainos klipą „Barakudos“. Prašom, negaila. Tai mažiausiai, ką galime padaryti. Bet akivaizdu pagal įvairias reakcijas, kad užčiuopta skaudi problema. Beveik kaip su Panamos popieriais. Niekam nežinomi ŽAS gerbėjai nutekino ilgai slėptą, bet visuomenei nujaučiamą informaciją, kas yra kas Lietuvoje.

Į mus taip pat kreipėsi Danielius Bunkus. Prašydamas klipe panaikinti jo jau auksine tapusią citatą apie brangiai kainuojančias moterys.

Danieliau, kalbant su humoru, mes tų draugų (kurie pagamino klipą) nepažįstame. Bet tavo frazė tikrai auksinė. Tave ateities kartos cituos kaip dabar cituoja iškiliausius filosofus ar rašytojus“, – rašė ŽAS nariai.

O citata, užsiutinusi D.Bunkų, klipe buvo tokia: „Brangiausiai gyvenime kainuoja nemokamos moterys.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.