Lietuvos žvaigždžių nuodėmės (II): aršiausi kivirčai

Nors garsenybių gyvenimas iš šalies gali pasirodyti gražus tarsi iš atviruko, jie taip pat nėra šventieji. Skandalai daugeliui įžymybių yra nuolatiniai palydovai.

Iš kairės: Asta Valentaitė, Agnė Jagelavičiūtė ir Vita Pliadytė.<br>LR archyvo nuotr.
Iš kairės: Asta Valentaitė, Agnė Jagelavičiūtė ir Vita Pliadytė.<br>LR archyvo nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė (kairėje) ir Asta Valentaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė (kairėje) ir Asta Valentaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Agness Landau (kairėje) ir Monika Šalčiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Agness Landau (kairėje) ir Monika Šalčiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Renata Klimaitytė (kairėje) ir Natalija Bunkė.<br>LR archyvo nuotr.
Renata Klimaitytė (kairėje) ir Natalija Bunkė.<br>LR archyvo nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė (kairėje) ir Vita Pliadytė.<br>LR archyvo nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė (kairėje) ir Vita Pliadytė.<br>LR archyvo nuotr.
Egidijus Dragūnas (kairėje) ir Andrius Mamontovas.<br>LR archyvo nuotr.
Egidijus Dragūnas (kairėje) ir Andrius Mamontovas.<br>LR archyvo nuotr.
Monika Šalčiūtė su Ugniumi Kiguoliu ir Dainius Matijošaitis.<br>LR archyvo nuotr.
Monika Šalčiūtė su Ugniumi Kiguoliu ir Dainius Matijošaitis.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 10:35 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:05 AM

Naujienų portalas lrytas.lt paruošė rašinių ciklą apie didžiausias Lietuvos garsenybių nuodėmes. Šįkart prisiminsime aršiausias rietenas, kurios įvyko ne kur kitur, o socialiniuose tinkluose.

Pirmąją ciklo dalį apie įsimintiniausias muštynes skaitykite čia.

6. A.Jagelavičiūtė ir A.Valentaitė

Dvi garsios Lietuvos stilistės susipyko dėl suknelių. Šių metų pradžioje Agnė Jagelavičiūtė, komentuodama „M.A.M.A 2015“ raudonojo kilimo viešnias, leptelėjo, kad stilistė Asta Valentaitė paskendo tarp juodos masės. Tuo tarpu Astą papiktino Agnės neprofesionalumas ir ji rėžė, kad Agnė pati per renginį neatrodė nepriekaištingai. A.Jagelavičiūtė šovė, kad A.Valentaitė nesupranta humoro. 

Atsakomųjų šūvių iš abiejų pusių buvo nemažai, bet galiausiai abi stilistės išsiaiškino santykius ir susitaikė. Gal šis ginčas dėl suknelių ir nebūtų sulaukęs didelio visuomenės dėmesio, jei ne kitos šalies garsenybės, pradėjusios reikšti savo nuomonę. Į Agnės pusę stojo vadybininkė Neringa Zeleniūtė: „Apipilta komplimentais iš Agnės Jagelavičiūtės pusės buvo nuo galvos iki kojų. Tai kodėl reikia putotis? Sorry, kvepia tik dėmesio stoka! Chebra, nesipykstam, nes kitąmet ant kilimo nebus kam eiti.“

Tuo tarpu verslininkas Sigitas Martinavičius stojo ginti Astos: „Ar išvis įmanoma lyginti Astą su šia nuostabia suknele ir Jagelavičiutę su kombinezonu? Tai tas pats kaip lyginti Mersedesą S klasės su senu Golfuku...“

„Asta, tikrai nustebino Agnės straipsnis... Atrodei geriausiai! Vienareikšmiškai turėjai lipti į sceną... Trumpam aptarimui – visiškas beskonybės paradas su „0“ žvaigždėmis ir pelėsinio sūrio kvapu priešakyje... Be to, kai kurios ir dergiasi...“ – pasisakė ir stilistas bei floristas Mantas Petruškevičius.

Galiausiai dizaineris Juozas Statkevičius, kurio suknelę vilkėjo Asta, socialiniame tinkle rėžė, ką mano apie suknelių skandalą: „Nematau jokio skandalo. Panos pasakė viena kitai, ką galvoja! Abi yra tikrai gražios ir abi buvo atėjusios pas mane rengtis! Kadangi Agnė po gimdymo, savaime aišku, neįlindo! Nėra problemų, bet kopijos nevertėtų rengtis. Viskas gerai. Manau, tai audra stiklinėje vandens! Reziumė – atsiminkit: jeigu už nugaros apkalbinėja, tai reiškia, kad jūs – pirmos.“ 

5. M.Šalčiūtė ir A.Landau

Socialinių tinklų žvaigždės Monika Šalčiūtė ir Agness Landau priešiškumą vieną kitai pradėjo demonstruoti 2014-aisiais. Abipusė priešprieša atsirado tada, kai tiek Monika, tiek Agness dalyvavo šokių projekte „Šok su manimi“. Žodžių karą pradėjo Monika, pareiškusi, kad Agness daro blogą įtaką visuomenei. 

„Nesu priešiška homoseksualų ar transseksualų atžvilgiu, bet esu prieš tai, kad internete būtų viešinamos nepadorios tokių veikėjų nuotraukos be kelnaičių. Be to, reikia apsispręsti, ar esi vyras, ar moteris, – piktinosi M.Šalčiūtė. – Viršuje išsidažiusi kaip moteris, o apačioje kabo vyriškas organas. Tokius vaizdus jis, matyt, girtas dar įkelia į internetą. Neturiu nieko prieš tokius žmones, bet nepamirškime, kad dar yra ir heteroseksualūs žmonės, kurie į tai gali reaguoti kiek kitaip. Jei būčiau žinojusi, kad tokių dalyvių bus šiame projekte, klausimas, ar būčiau sutikusi dalyvauti.“ 

M.Šalčiūtė tikino vengianti A.Landau ir užkulisiuose, ir šokių projekto vakarėliuose. Išvydusi transseksualę pokalbių laidoje „Ginčas be taisyklių“ M.Šalčiūtė taip pat neslėpė priešiškumo ir demonstratyviai paliko studiją. 

4. N.Bunkė ir R.Klimaitytė

2015 m. grupės „Sirenos“ narė Renata Klimaitytė net kelis kartus užsipuolė grupę „Pop Ladies“ ir jos lyderę Nataliją Bunkę.

Pirmiausiai Renata apkaltino grupę „Pop Ladies“ nukopijavus jų įvaizdį, kurį dizainerė Agnė Biskytė sukūrė 2012-aisiais tuometei grupei „Kitokios“ (šiai grupei skilus atsirado merginų grupė „Sirenos“. – Red.). Natalija neskyrė daug dėmesio tokiems kaltinimams – patikino, kad tai tik reklamos trokštančios merginos paistalai. Nesulaukusi trokštamo atsako R.Klimaitytė tiesiogiai užsipuolė N.Bunkę, kaltindama ją vyrų viliojimu.

„Aš labai gerai atsimenu, kai maždaug prieš dvejus metus prieš pat mano akis viename „pube“ (pavadinimas man žinomas) ši moteris, kuri nuolat kaltina mano grupę ir mergaites reklama, aistringai glamonėjosi ir bučiavosi su mano draugės vyru Diliu, kai Dilių šeimos skyrybų dar projekte nebuvo, o žmona su vaikeliu ramiai laukė vyro namie.

Kodėl nerėkiau, nesidariau reklamos? O tik puikiai atsimenu, kaip pasklidus gandams spaudoje (ne iš manęs, beje), buvo įkištas kažkoks motociklininko alibi ir neigiama bet kokia informacija, o kaltinama buvau vėl aš: juk mano grupės kaip visada siekia pigios reklamos. Kodėl tada, jei man taip reikėjo, nepasidariau aš tos reklamos? Todėl, kad ne viską matuoju reklama. Ir jeigu visas gyvenimas žmogui yra reklama, ar viskas vertinama pagal reklamos prizmę, tegul tai lieka reklama.

Aš tik pasakysiu, kad baikim, nebesusireikšminkime ir nevaizduokime to, kuo nesame. Mes visada padėsime ir idėjų pametėsime, bet nemenkinkite kitų pagal savo mastus. Ne pirmas rūbas ir net klipas turi panašumų. Labai madinga visus savo minusinius niuansus nurašinėti „reklamai“. Tos siekia pigios reklamos, ji siekia pigios reklamos, taip siekia pigios reklamos. Gal laikas pakeisti plokštelę“, – niršo R.Klimaitytė.

3. A.Jagelavičiūtė ir V.Pliadytė

  2013-aisiais juoda katė perbėgo tarp stilistės Agnės Jagelavičiūtės ir grupės „Naujos pupytės“ narės Vitos Pliadytės. A.Jagelavičiūtė viešai pasipiktino Vitos fotosesija, kurioje ji pozavo su maudymosi kostiumėliu. Po to A.Jagelavičiūtė pavadino Vitą „droidu“. Visiems nesuprantantiems, ką tai reiškia, Agnė suskubo paaiškinti feisbuke.

„Droidas yra besmegenė dilba su nesusičiaupiančiom lūpom, smakro implantu, papais, didesniais už galvą, su svajone pasididint dar ir šikną. Dviejų vaikučių, kaip mėgsta pabrėžt, mama, kuriai jokių problemų voliotis ant šunų prišiktos žolytės, kad tik gautų nors lašą dėmesio.

Ir pabarabanu, kad kai tie jos vaikučiai eis į mokyklą, tai sužinos, kad mamytė – kur*a. Gal ji ir ne kur*a, bet pažiūrėsiu, kaip ji tai aiškins. Nes jei tu apsirengus stiuardesės uniforma, tu turbūt – stiuardesė“, – tuomet po nuoroda apie V.Pliadytės fotosesiją Valakampių paplūdimyje rašė A.Jagelavičiūtė.

Įsižeidusi V.Pliadytė dar bandė ginti savo garbę feisbuke, bet nieko nepešusi ji kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą privataus kaltinimo tvarka prašydama patraukti Agnę baudžiamojon atsakomybėn dėl šmeižto. Po to Agnė buvo priversta viešai atsiprašyti.

2. E.Dragūnas ir A.Mamontovas

2015-aisiais skandalą iškėlė du scenos grandai – grupės „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas ir legendinės grupės „Foje“ įkūrėjas Andrius Mamontovas. Konfliktas kilo po to, kai E.Dragūnas pareiškė, jog A.Mamontovas naujienų portaluose anonimiškai rašo įžeidžiančius ir šmeižiančius komentarus.

Išties A.Mamontovas pripažino, kad dėl komentaro buvo kviestas į prokuratūrą, bet teigė, kad teisėsaugininkai nerado pagrindo toliau tirti kaltinimus šmeižtu. Kurį laiką tylėjęs dainininkas paskelbė savo nuomonę šio išpūsto skandalo klausimu.

„Moteris (pareigūnė) prokuratūroje atsiprašė, kad tenka gaišinti mano laiką. O kai paklausiau, ar tam ji studijavo teisę, kad užuot nagrinėjusi rimtus nusikaltimus, narpliotų neadekvačiai save ir aplinką suvokiančių nesubrendėlių kliedesius, tik liūdnai palingavo galvą“, – pokalbį prokuratūroje prisiminė A.Mamontovas.

Kelias dienas pratylėjęs E.Dragūnas pratrūko dar sykį – pasidalijo įrašu, kuriame A.Mamontovas kalba apie patyčių nešamą žalą. Ir išliejo savo mintis apie šį atlikėją. „Trolis ir slaptų komentarų rašytojas apie patyčias. Šiukšle, apie ką tu? Su tavim pokalbis dar nebaigtas. Aš išklausiau labai daug tave ginančių komentarų apie tai, koks tai yra „inteligent“ žmogus, ir negalėjai daryti to, bet ir aš, ir tu žinai, ką tu darei. Jeigu kas turi kaukę, tai tu ją turi tikrai“, – niršo E.Dragūnas.

A.Mamontovas ir „Sel“ ne viename koncerte yra dainavę kartu. Vienas didžiausių „Sel“ repertuaro hitų – A.Mamontovo daina „Saulės miestas“, kurią šie atlikėjai kartu įrašė ir „Sel“ albume „Muzika“. Beje, A.Mamontovas laikomas „Sel“ atradėju. Daugiau nei prieš 20 metų E.Dragūno karjera prasidėjo, kai jis išdrįso paskambinti radijo laidą tuo metu vedusiam Andriui ir paprašyti patarimo. A.Mamontovas buvo pirmųjų „Sel“ įrašų prodiuseris.

1. U.Kiguolis ir D.Matijošaitis

2015 m. vasarą Kaune susipliekė elitas – milijonierius Ugnius Kiguolis supyko ant milijonieriaus Visvaldo Matijošaičio sūnaus Dainiaus, kuris Moniką Šalčiūtę ir U.Kiguolį išvadino šaltiena ir kugeliu. Kugelis tai neva Kiguolis, o Šaltiena – Šalčiūtė.

„Prisipažinsiu, kad gavau skambutį su prašymu „paskolinti savo lenktyninį automobilį vienos porelės fotosesijai“, pirma mintis buvo Šaltiena ir Kiguolis“, – feisbuke rašė D.Matijošaitis.

Pamatęs Dainiaus įrašą socialiniame tinkle U.Kiguolis atšovė jaunajam politikui: „Viešas klausimas: ar gali Kauno mero sūnus, Kauno miesto tarybos narys viešai pravardžiuoti rinkėjus? Ar čia sąmoningas žingsnis politinio lavono link?“

Dėl įžeidimo Ugnius kreipėsi ne į Dainių ar teismą, bet į patį Kauno merą V.Matijošaitį, kad šis savo sūnų pamokytų. Kauno meras stebėjosi, kodėl būtent šitie du asmenys prisiėmė sau tokią pravardę. 

„Šaltienos ir Kugelio“ skandalas buvo dar ilgai aptarinėjamas. Komikas Mantas Katleris viešai atsiprašė socialinių tinklų žvaigždės M.Šalčiūtės už tai, kad ją palygino su pornografinių filmų aktore iškepdamas jai kugelį: „Vietoj atsiprašymo gėlių iškepiau jai atsiprašymo kugelį... Nes kažkur skaičiau, kad jai labai patinka. Buvo pertrauką padariusi, bet dabar vėl mėgsta... Tai va. Atsiprašau iš visos širdies. Kugelis skanus, laukia...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.