R. Kulvinskytės širdį verianti istorija apie vėžį įveikusią jos mamą

Vėžys nesirenka – juo suserga tiek kukliai gyvenantys, tiek turtingi. Neapsaugo nuo vėžio ir žinomumas – juk šiais metais vėžys pasiglemžė ne vieną pasaulinio lygio žvaigždę. Su šia baisia liga iš arti susidūrė ir tinklaraštininkė Rimantė Kulvinskytė-Miškinė-Eidukonė.

Rimantė Kulvinskytė pasidalijo jautria istorija apie mamą.
Rimantė Kulvinskytė pasidalijo jautria istorija apie mamą.
Rimantė Kulvinskytė pasidalijo jautria istorija apie mamą.
Rimantė Kulvinskytė pasidalijo jautria istorija apie mamą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-08 12:20, atnaujinta 2017-05-11 06:51

Žinoma moteris pasidalijo išgyvenimais, kuriuos teko ištverti, kai sužinojo, kad jos mamai vėžys. Jautrų laišką Rimantė paviešino kartu su nuotrauka, kurioje ji – kartu su mama.

Beje, nuotraukoje Rimantė su peruku, kurio jos mamai taip ir neprireikė. Tinklaraštininkė tiki, kad tikras stebuklas, jog po chemoterapijos kurso perukas jos mamai net nebuvo reikalingas.

„Puikiai pamenu tą dieną, kai sužinojau, jog mano mamai – vėžys. Buvo savaitė po mano gimtadienio, savaitė po sužadėtuvių su Povilu. Nuostabus rytas Niujorke. Žinojau, kad tądien mama turi sužinoti tyrimų rezultatus, ir net per tūkstančius kilometrų jaučiau, kaip ji renka žodžius. Renka žodžius man, nors diagnozę išgirdo pati. Norėjau parskristi tučtuojau, bet ji mane nuramino: „Aš gi nemirštu. Man TIK vėžys.“

Ir kai galiausiai visi sugužėjome į namus apkabinti mamos, žinojome, kad laukia ilga kova, kurią mama laimės. Kitaip ir būti negali. Jokios abejonės, jokio susvyravimo. JI mums neleido abejoti.

Vėžį ji įveikė, jei jį galima įveikti. Nes krikštas vėžiu palieka žymę visam gyvenimui. Ir sirgusiojo, ir artimųjų širdyse. Mamą jis pagaliau išmokė pasakyti „ne“ ir labiau rūpintis savimi, šeimą – juoktis iš pačių juodžiausių dalykų, ir mus visus darkart įtikino, kad galingesnio ginklo už drąsą, ryžtą ir viltį nėra. Kaip nėra ir nieko labiau užknisančio nei į ragelį verkiantys ir užuojautas šnirpščiojantys gedėtojai, kaip mama sakydavo, kainuojantys daugiau jėgų nei chemoterapija. Pamenu, siūlydavo jiems paverkti, kai bus pakasynos, o jeigu jiems jau taip rūpi savijauta, gali į svečius atvažiuot ir ko skanaus atvežt. Na, bet yra žmonių, kuriems tiesiog duota būti nuotraukos nešėjais laidotuvėse, nors tu ką.

Bet ne apie juos aš šįkart, o apie nuostabią Lietuvos medicinos studentų asociacijos iniciatyvą „Laiškai kovotojai“, – savo feisbuko paskyroje rašė Rimantė.

Kartu su medicinos studentais garsi moteris kviečia visus parašyti po laišką, kuris bus perduotas vėžiu sergančiai moteriai.

„Juokingo, poetiško, romantiško, smarkaus, nostalgiško, griežto... laiško, kuris įkvėptų. O gal dviejų“, – ragino Rimantė. Laiškus onkologinėmis ligomis sergančioms moterims galima siųsti iki spalio 23 dienos adresu limsa.laiskai@gmail.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.