Po Remigijaus Morkevičiaus nužudymo Gabrielė Grygolaitytė-Vasha pratrūko

Trečiadienio vakarą Kaune įvykdytas bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymas sukėlė tikrą audrą Lietuvoje. Vieni reiškė užuojautą šeimai, o kiti vadino Remigijų banditu, smerkė jį dėl prieš kelerius metus gatvėje sumuštos moters. Asmeniškai kovotoją pažinojusi dainininkė Gabrielė Grygolaitytė-Vasha nusprendė netylėti.

Gabrielė Grygolaitytė-Vasha su nužudytuoju Remigijumi Morkevičiumi.<br>„Facebook“ nuotr.
Gabrielė Grygolaitytė-Vasha su nužudytuoju Remigijumi Morkevičiumi.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 11:39 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:16 PM

Atlikėja pratrūko socialiniame tinkle „Facebook“, mokydama lietuvius, kad mirusiojo smerkti negalima. Juolab kad visi yra padarę nuodėmių.

Toliau pateikiame Gabrielės laišką:

„Mažų mažiausiai yra šlykštu smerkti žmogų po jo mirties, atrodo, kad iš jūsų visų kiekvienam asmeniškai jis kažką padarė. Nejaugi visi esate tokie beširdžiai ir gyvenate be menkiausios nuodėmės? Atsakykit patys sau į šį klausimą prieš smerkdami nuostabų žmogų, kuris Lietuvos vardu pasiekė daug daugiau nei Jūs, tie kurie jį smerkiat, ir kuris yra Tėvas! Trijų vaikų Tėvas.

Neturintys vaikų, žinoma, to nesupras ir toliau los ant žmogaus, kurio vaikai niekuo nekalti ir nenusipelnę augti be tėvelio.

Man labai liūdna, kad Lietuvoje, o ypač Kaune dedasi tokie baisūs dalykai ir, kad išvis egzistuoja tokie menkystos, kurie sugeba žudyti. Esu tikra, kad Lietuvos policija greit ištirs šį nusikaltimą ir lai tai būna pamoka tiems, kurie linki blogo. Remigijus tesiilsi ramybėje, jau kitaip nebus. O artimiesiems linkiu sveikatos ir stiprybės nepasiduoti, reiškiu didžiausia užuojautą. Pati jau beveik metus gyvenu skaudžia netektimi, bet gyvenimas tęsiasi, turime džiaugtis gyvenimu dėl savo vaikų ir artimųjų, kad būtume jiems gyvenimo šviesa ir pavyzdys. Galvokit, ką šnekat kas drįstate jį vadinti „begalviu“ ir visokiais kitokiais žodeliais, gyvenime taip sudėliota, kad viskas atsisuks prieš jus pačius...“

Gabrielės poziciją palaikė ir dainininkas Ruslanas Kirilkinas: „Kad ir koks jis buvo, neturite teisės jo teisti. Nei jūs teisėjai, nei dievai. Iš kur tiek žiaurumo? Patys turite supuvusius savo gyvenimus, tai akivaizdu, kad linkite tą patį primesti ir kitiems. Viskas gi grįžta bumerangu.“ 

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad 34-erių R.Morkevičius trečiadienį žuvo pakirstas kulkos. Žudikas jo tykojo grįžtančio iš treniruotės Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.