Giedrius Savickas atsakė į sunkiausią klausimą: „Kur švęsite Naujuosius?“

Aktoriui Giedriui Savickui jau tradicija tampa paskutinę metų dieną lipti į sceną „Siemens“ arenoje, kur į Naujametinį koncertą susirenka 3000 jo feisbuko draugų.

Giedrius Savickas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Giedrius Savickas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 3:35 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:25 PM

Šiemet koncerte – ne tik jo pokštai, bet ir gražiausia kino filmų muzika, kurią dovanos rinktiniai Lietuvos balsai: Virgilijus Noreika, Merūnas Vitulskis, Linas Adomaitis, Saulius Prūsaitis, Rūta Ščiogolevaitė, Ieva Narkutė, Karina Krysko, Martynas Kavaliauskas ir kiti.

Skambės muzika iš kino filmų „Titanikas“, „Žvaigždžių karai“, „Skyfall“ (Džeimsas Bondas), „Asmens sargybinis“, „Purvini šokiai“, „Misija neįmanoma“, „Rožinė pantera“ ir kitų. Koncertui tradiciškai akompanuos šventiškai nusiteikęs orkestras „Vilniaus sinfonietta“, diriguos Vytautas Lukočius.

G.Savickas pasidalino savo įžvalgomis apie praėjusius ir būsimus metus. Be to, atsakė į daugeliui nepatinkantį klausimą: „Tai kur naujus?“. 

- Giedriau, 2016-ieji buvo Beždžionės metai,  kokie jie jums? Juk beždžionė, galima sakyti, – aktorių globėja.

– Aš esu gimęs Beždžionės metais, tai gal ir matyti. Šie metai tikrai buvo geri. Tačiau pasauliui teko daug kvailų mimikų ir grimasų. Tiesa, niekas taip ir nesuprato, ką būtent šie metai atnešė Lietuvai. Bananai atpigo dvigubai! Ir jokie prekybos tinklai  niekuo dėti. Tai beždžionė taip pasistengė.

- 2017-ieji bus Gaidžio metai. Gaidys – įvairiai vertinamas paukštis. Kaip manote, kam jis pranašauja sėkmę?

– Režisieriams. Jei beždžionė globoja aktorius, tai gaidys – tikrai režisierius, nes būtent jie greitai užsidega ir puola šaukti ant aktorių. Jei beždžionės metais atpigo bananai, tai Gaidžio turbūt atpigs žadintuvai… Nors kas jais dar iš viso naudojasi?

- Ar 2017-aisiais bus pasaulio pabaiga?

– Bus, bet išgyvensim. Aš jau ne vieną išgyvenau ir nieko…

- Kaip geriausia būtų sutikti Naujuosius metus?

– Geriausia juos sutikti po giedru dangumi, nes tuomet fejerverkai matyti. O klausimas „tai kur Naujus?“ yra pats sunkiausias pasaulyje. Aš manau, kad reikia jau sausio 2 dieną pradėti galvoti „kur naujus“ ir tada bus ramu.

- O kaip pats sutinkate?

– Aš pradedu sutikti „Siemens“ arenoje su 3000 savo feisbuko draugų, o baigiu namie su keturiais. Esu kažkada ir vienas šventęs. Sakiau, kad šiais metais reikės pakviesti žmonių iš „Naujametinio gala koncerto“, kurie neturi kur švęsti, pas save į svečius.

- Žiūrovams pažadėta, kad paskutinę metų dieną „Siemens“ arenoje  papasakosite visus rinktinius savo juokus.  Gal galite bent vieną papasakoti dabar?

– Dabar negaliu, kas ateis, viską išgirs vietoje. Tačiau turiu įspėti: kai koncertas baigsis, siūlau visiems paskubėti išeiti iš arenos, nes ateis Andrius Užkalnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.