Užsipuolęs moksleivę Andrius Užkalnis užsitraukė Romo Zabarausko nemalonę

Trečiadienį žurnalistas Andrius Užkalnis pasidalijo mintimis apie Ignalinos kultūros ir sporto centro teatralizuotą Kalėdų koncertą. Socialiniame tinkle užvirė karštos diskusijos.

Socialiniame tinkle užvirė karšta diskusija tarp A.Užkalnio ir R.Zabarausko.<br>LR archyvo nuotr.
Socialiniame tinkle užvirė karšta diskusija tarp A.Užkalnio ir R.Zabarausko.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 3:59 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:16 PM

Viena komentatorė rašė: „Kas iš jūsų koncerte buvot? Ką mes jums padarėm, kad linkit mirties? Užkalni, buvai koncerte, kad taip drąsiai komentuoji? Pirmiausia ne mes patys sugalvojom šią temą, bet, kad ir kitas sugalvojo, ne jūsų bėda juk. Mes norėjom parodyti, kad koncertas buvo prieš 40 metų. Taip, kad pasidomėkit labiau, o po to darykit išvadas.“

Žurnalistas A.Užkalnis 12 metų mergaitei iš Ignalinos atrėžė: „Goda, drąsiai komentuoju, sakai? O ko bijot? Kažkokios p**zdos vatnikės, kuri net savo pavardę bijo pasakyt? Valink n*, moterėle. Už terbos ir į Magadaną. Ten tavęs laukia.“

Tokiu A.Užkalnio bendravimu socialiniame tinkle pasipiktino režisierius Romas Zabarauskas.

„Čia u*kalnis atrašo dvylikos metų paauglei mergaitei. O dabar paaiškinsiu, kodėl išvis egzistuoja jo fenomenas.

Kai ~ lower middle class (liet. vidutinės klasės) žmogus Lietuvoje dirba pakankamai rutininį ir cinišką darbą pardavimų, reklamos ar panašioje srityje, jis sąmoningai ima norėti save įprasminti ir išreikšti savo tapatybę (identity) pasiremiant kažkuo kitu, o ne savo darbu.

Vakaruose tokiu atveju imamasi kultūros, meno, rafinuoto etiketo, pilietiškumo ir socialinės atsakomybės. Visa tai suteikia žmogui tapatybės ir bendruomeniškumo jausmą. Šiuolaikiniai tyrimai vis dažniau parodo, kad būtent prasmės (purpose) pojūtis suteikia motyvaciją ir laimę, o ne pinigai kaip tokie.

Tad, deja, deja, kodėl u*kalnio fenomenas klesti, tai todėl, kad jis suteikia minėtiems žmonėms prasmės pojūtį. Jį išlaiko ne tokie „paprasti žmonės“, kurie balsavo už Trumpą ar „Brexit“, bet būtent „vadybininkų klasė“, kuri paremia savo tapatybę sarkastišku humoru, savęs delusional aukštinimu ir laisve blevyzgoti. Ir dar tos tapatybės stipri dalis yra, žinoma, riebiai ir brangiai pavalgyti.

Kas bus toliau? Na, manau, šitai vadybininkų klasei visgi prasidės moraliniai „atchodai“. Visų pirma tai yra (heteroseksualių) moterų pareiga pasišlykštėti tokiu seksizmu ir tiesiog neprisileist vyrų, kurie remia savo tapatybę tokiais dalykais, iš toli. Visų antra, na, vis dėlto toks riebus maistas vieną dieną ir pačius vyrus prives pas gydytojus (metaforiškai kalbant) ir teks imti savo tapatybę remti kažkuo kitu.

Kodėl apie tai labai svarbu kalbėti ir bandyti kiekvieną tokį „vadybininką“ perkalbėti į kitas tapatybes, kurios teiktų žmonėms prasmės pojūtį kitais būdais? Nes tai iš tikro yra žmonės, kurie turi labai daug įtakos visai mūsų visuomenei. Tiesiog nebegalima to ignoruoti“, – rašė R.Zabarauskas.

A.Užkalnis socialiniame tinkle atkirto ir R.Zabarauskui.

„Vyriausiasis Lietuvos isterikas, taip pat žinomas kaip „Snargliai be Talento“, ir toliau nebegali gyventi be manęs ir dabar rado, ilgai krapštęsis vienoje savo vietoje, tinkamą gynimo objektą: kažkokią netikrą anketą netikru vardu, kurią pavadinau, kaip priklauso, ir pasiunčiau į Magadaną. Romai, davai nestabdyk: kasdien pasiunčiu po tris galimai nepilnametes Rūtas Netau ir ToMas Nepatinka (works at President of the Russian Federation), tavo debiliškam aktyvizmui niekada nepristigs medžiagos“, – rašė A.Užkalnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.