Oficialu: Alvydas Duonėla prisipažino smurtavęs prieš savo žmoną

Antradienį ir trečiadienį Vilniaus apygardos teisme toliau buvo narpliojama buvusio olimpiečio Alvydo Duonėlos (40 m.) ir jo sutuoktinės Dalios Duonėlienės skyrybų byla.

Alvydas Duonėla prisipažino smurtavęs.<br>D.Umbraso nuotr.
Alvydas Duonėla prisipažino smurtavęs.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 1:50 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:57 AM

Šios poros skyrybos itin užsitęsė dėl ypatingų aplinkybių – A.Duonėla sutuoktinės buvo kaltinamas fiziniu smurtavimu prieš ją. Dėl to sportininkui Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo iškelta baudžiamoji byla, kurią jis pralaimėjo ir buvo nuteistas.

Pats A.Duonėlą ilgą laiką teismui tvirtino jokio nusikaltimo nepadaręs bei apylinkės teismo nuosprendį buvo apskundęs aukštesniosios instancijos, apygardos teismui.

Tačiau galiausiai trečiadienį paskelbtame teismo nuosprendyje buvo pateikta daugiau detalių.

2015-ųjų vasarą A.Duonėla Vilniuje, požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje konflikto metu, kuomet bandė iš buvusios sutuoktinės D.Duonėlienės kišenės ištraukti jai priklausiusį telefoną, ją parklupdė ir sudavė daugybę smūgių į įvairias kūno vietas.

Sveikatos ekspertizės metu ant D.Duonelienės kūno buvo rasta įvairiausio pobūdžio sužeidimų: mėlynių, kraujosruvų ir nubrozdinimų.

Šie kaltinamojo veiksmai kvalifikuoti pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 dalį.

Kaip portalui lrytas.lt trečiadienį patvirtino nukentėjusiosios advokatas Tadas Blažys, galiausiai pats A.Duonėla teisme savo kaltę pripažino – patvirtino, kad 2015-aisiais iš tiesų naudojo fizinį smurtą prieš savo buvusią sutuoktinę. Teismo posėdžio metu jis atsiprašė D.Duonėlienės.

Nukentėjusioji nuteistajam atleido, buvo paskelbtas susitaikymas – baudžiamoji byla nutraukta.

„Visi privalo atsakyti už savo veiksmus, ypač, smurtą, kuris naudojamas artimų žmonių atžvilgiu. Džiaugiamės, kad teismo proceso metu tai pavyko įrodyti ir kaltinamasis galiausiai pripažino savo kaltę“, – komentavo advokatas T.Blažys.

Į teismą dėl santuokos nutraukimo prieš metus kreipėsi pati D.Duonėlienė. Tuomet ji teigė, kad dėl skyrybų kaltas yra vyras ir prašė teismo nustatyti jų atžalos, 9-erių Lukrecijos, gyvenamąją vietą kartu su motina bei priteisti vaiko išlaikymą.

Pora susituokė 2007-ųjų rugsėjį Širvintų rajone esančiame Šešuolėlių dvare. Tai buvo jau antroji A.Duonėlos santuoka.

Iš pirmosios santuokos A.Duonėla turi 11-metę dukrą Aivą, o neseniai su nauja mylimąja susilaikė ir trečiosios atžalos – spalį buvusiam sportininkui gimė dar viena dukra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.