Naujausiame Šarūno Barto filme vaidins Holivudo žvaigždė

Lietuvių kinas žengė dar vieną žingsnelį aukštos pakopos link. Naujausiame režisieriaus Šarūno Barto filme „Frost“ vaidins pasaulinio garso aktorė Vanessa Paradis (44). Buvusi Johnny Deppo mylimoji puikiai atpažįstama tiek muzikos, tiek gerų prancūziškų filmų mėgėjams.

Vanessa Paradis ir Šarūnas Bartas.<br>V. Balkūno ir VidaPress nuotr.
Vanessa Paradis ir Šarūnas Bartas.<br>V. Balkūno ir VidaPress nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 2:01 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 6:19 AM

Variety.com praneša, kad Rytų Europos režisierius, lietuvis Šarūnas Bartas vieną populiariausių savo filmų „Ramybė mūsų sapnuose“ („Peace to Us in Our Dreams“ – angl.) pristatė ir Kanų kino festivalyje, dar 2015-aisiais.

„Luxbox“, įkurta Fiorellos Moretti ir Hedi Zardi, atstovaus tarptautiniams pardavimams filmui „Frost“. Praėjusiais metais Paryžiaus Pompidou meno centre pristatęs filmą „Peace to Us in Our Dreams“, Šarūnas Bartas įgavo didesnį pripažinimą, kas užtikrino spartesnę finansinę paramą naujam filmui.

Filmas „Frost“, rodos, bus žymiai brangesnis už praėjusį filmą ir režisieriui Š. Bartui suteiks dar didesnį pripažinimą.

Filmo siužetas pasakos apie jauną lietuvaitį Roką, kuris atkakliai siekia suprasti karo reikšmę, taigi pilnu humanitarinei veiklai pasiryžusių žmonių transportu iškeliauja į Ukrainą. Ten vaikinas susidurs su dviem karo reporteriais, kurių viena – moteris. Būtent ją ir vaidins garsioji Vanessa Paradis.

Jaunuolis pasiners į karo subtilybes, pilnas neramumų. Tačiau trijulė bus priversta kartu perlipti ir įveikti savo psichologinius barjerus ir sukurti tvirtą ryšį. Jie nesutaria dėl kiekvienos smulkmenos, išskyrus tai, kad kiekvienas supranta ir žino, kodėl čia yra ir kodėl nori čia likti. Kiekvienas į Ukrainą atvyko vedinas savų priežasčių.

Kino filmo kūrimas prasidėjo dar praėjusių metų gruodį, dvi savaites vykusiame filmavime tarp Ukrainos ir Krymo sienos. Filmo prodiuseriai šį darbą vadina išties ambicingu. Veiksmo scenos vyks Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos ribose, visą kelią iki karo zonos.

„Mes itin didžiuojamės Šarūno Barto darbu ir džiaugiamės, galėdami prie jo prisidėti“, – kalbėjo F. Moretti ir H. Zardi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.