Gintaras Einikis teisme laimėjo: skirta bauda sumažėjo 9 eurais

Gintaras Einikis laimėjo. Jis įtikino Klaipėdos apylinkės teismą, kad buvo nubaustas netinkamai, ir turės sumokėti mažesnę baudą – ne 86, o 77 eurus.

G.Einikis dažnai mina teismų slenksčius.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Einikis dažnai mina teismų slenksčius.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 28, 2017, 4:07 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:57 PM

Skandalingasis buvęs krepšininkas teisme, kur buvo nagrinėjamas jo skundas, aiškino, kad bausmė turėjo būti skirta ne už nedidelį chuliganizmą, o už neblaivaus pasirodymą viešojoje vietoje.

Incidentas, dėl kurio skandalingasis buvęs krepšininkas parašė skundą Klaipėdos apylinkės teismui, įvyko pernai gruodžio 21 dieną 17 valandą.

Tąkart neblaivus grįžęs į namus Klaipėdoje G.Einikis negalėjo patekti į vidų. Sėdėdamas laiptinėje jis vartojo necenzūrinius žodžius, keikėsi. Pareigūnus iškvietė jo žmona.

„Esu nepagrįstai nubaustas, triukšmo nekėliau, gal nusikeikiau laiptinėje kartą ar du pats sau. Buvau išgėręs, negalėjau patekti į butą. Laiptinėje žmonių nebuvo, niekas nieko negirdėjo ir nesiskundė, jokios rimties nesutrikdžiau“, – Klaipėdos apylinkės teisme, kur buvo nagrinėjamas skundas, aiškino G.Einikis.

Jis tikino nebuvęs agresyvus, o atvažiavus policininkams nesipriešino ir su jais išvyko į komisariatą. Tąkart net antrankių niekas nedėjo. Po keturių valandų jį paleido namo.

G.Einikis piktinosi, kad jam skirta maksimali numatyta bauda.

Į teismą iškviestas policijos pareigūnas Mindaugas Žigelis ne iškart prisiminė, apie kurį incidentą su G.Einikiu kalbama, nes tokių buvo nemažai.

„Jo žmona parašė pareiškimą, kad vyras kelia triukšmą, neduoda ramybės kaimynams, minėjo, kad šlapinasi laiptinėje. Kai atvažiavome, jis sėdėjo laiptinėje, keikėsi, triukšmavo. Perspėjau, kad nesikeiktų. Nuvežtas į areštinę apsiramino“, – aiškino pareigūnas.

Jis teigė, kad kaimynai „tuo klausimu nebendrauja: gal šalinasi, gal abejingi“.

Tąkart G.Einikiui buvo nustatytas 2,53 promilės girtumas.

G.Einikis prašė pakeisti jam pritaikytą Administracinių teisės pažeidimų straipsnį.

„Kad namuose nekiltų konfliktų, kartais išeinu pasivaikščioti, pasėdžiu ant suoliuko. Dėl to ir peršalau. Ir tada tik norėjau patekti į savo namus ir pailsėti“, – aiškino buvęs krepšininkas.

Teisėjos paklaustas, ar dirba, jis teigė esąs „oficialioje pensijoje“.

Teismas skundą patenkino iš dalies – pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą G.Einikio elgesys įvertintas kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas ir jam skirta 77 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance