Legendinis sostinės restoranas VIP svečius viliojo trumais ir smidrais

Mažai kas nežino jau penkiolika metų Vilniaus senamiestyje gurmanus džiuginančio, aukščiausios klasės vienintelio autentiško Viduržemio jūros regiono virtuvės restorano „La Provence“, kuris savo lankytojus šįmet pasitinka atsinaujinęs: pasikeitė ne tik jo savininkai, bet ir valgiaraštis. 

 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
Atsinaujinusiame „La Provence“ restorane antradienį kviestinių svečių laukė ne tik trumų, bet ir baltųjų smidrų skanavimo šventė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Atsinaujinusiame „La Provence“ restorane antradienį kviestinių svečių laukė ne tik trumų, bet ir baltųjų smidrų skanavimo šventė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginių organizatorė Rasa Arlauskienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginių organizatorė Rasa Arlauskienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 Šampano žinovė Jolanta Smičienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Šampano žinovė Jolanta Smičienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 Teisininkė Aušra Ručienė su vyru Rimu Antanu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Teisininkė Aušra Ručienė su vyru Rimu Antanu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
Baltijos-Amerikos klinikos vadovė Inga Malinauskienė su vyru Virginijumi.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Baltijos-Amerikos klinikos vadovė Inga Malinauskienė su vyru Virginijumi.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Odontologas Sergejus Troščenkovas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Odontologas Sergejus Troščenkovas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Verslininkė Natalija Martinavičienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Verslininkė Natalija Martinavičienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 Režisierius Vytenis Pauliukaitis su draugu, mokslų daktaru Eugenijumi Skerstonu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Režisierius Vytenis Pauliukaitis su draugu, mokslų daktaru Eugenijumi Skerstonu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
Dizainerė Ramunė Piekautaitė su vyru verslininku Kęstučiu Verslovu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Dizainerė Ramunė Piekautaitė su vyru verslininku Kęstučiu Verslovu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Bendrovės "Du broliai" bendrasavininkis Tomas Jankauskas su žmona Gendra.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Bendrovės "Du broliai" bendrasavininkis Tomas Jankauskas su žmona Gendra.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Floristas Mantas Petruškevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Floristas Mantas Petruškevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 „La Provence“ restorano savininkė Staselė Salasova ir floristas Mantas Petruškevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 „La Provence“ restorano savininkė Staselė Salasova ir floristas Mantas Petruškevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 „La Provence“ restorano savininkė Staselė Salasova ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe'as Jeantaud.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 „La Provence“ restorano savininkė Staselė Salasova ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe'as Jeantaud.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Renginio svečiai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (52)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 8:33 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:49 PM

Pristatydamas naujausią savo meniu restoranas „La Provence“ VIP svečius antradienio vakarą pakvietė paskanauti pripažintų virtuvės meistrų komandos kuriamų šedevrų ir drauge atidaryti juodųjų trumų sezoną. 

Naujoji sostinės „La Provence“ restorano savininkė Staselė Salasova pabrėždama šios vietos išskirtinumą labiausiai akcentavo tai, kad didelį dėmesį skiria Lietuvoje užaugintai ir gaminamai šviežiai produkcijai: restorane patiekiama lietuviška mėsa - iš mažų šalies ūkių gaunama aukščiausios kokybės jautiena, daržovės. 

Nors naujajame valgiaraštyje bus pristatyta ir dar neskanautų patiekalų, nuolatiniai jo lankytojai čia ras ir jau vizitine šio restorano kortele tapusių valgių: druskoje keptą šviežią žuvį, tuno tartarą, krabų mėsos užkandį, jūrų gėrybių sriubą, aštuonkojį. 

„Labai didžiuojamės į valgiaraštį, kuris keisis pagal sezoną, įvedę ypatingo skonio nedidelį pavasarinį viščiuką. Ant stalų lankytojams kas kartą patieksime iš šviežiausių sezoninių lietuviškų daržovių ruošiamus valgius ir garnyrus, kurie neabejotinai dvelks Viduržemio jūros regiono dvasia", - žadėjo Staselė.

Jaukus restorano interjeras išliko toks pats - kito tik kelios jo detalės, kurių atnaujinimui tekstilė atkeliavo iš Prancūzijoje užsakytų prabangiausių audinių kolekcijų.  

Per du aukštus įsikūrusiame restorane prancūzišką atmosferą sustiprino floristo Manto Petruškevičiaus sukurtas gėlių ir daržovių dekoras. 

Atsinaujinusiame „La Provence“ restorane antradienį kviestinių svečių laukė ne tik trumų - Italijoje auginamų ir tūkstančius kainuojančių, paslaptingų delikatesinių grybų sezono atidarymas, bet ir baltųjų smidrų skanavimo šventė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.