Tiesiogiai bakalaurinio darbo gynimą transliavęs Ignas Lelys tapo sensacija

Šiandien bakalaurinį darbą Socialinių mokslų kolegijoje apsigynė radijo laidų vedėjas Ignas Lelys. Jo darbo tema –  „Asmens įvaizdžio formavimas socialinėje erdvėje: Igno Lelio ir „Radistų“ atvejis“. Nors prieš egzaminą Ignas labai jaudinosi ir jam drebėjo rankos bei prakaitavo delnai, tačiau vaikinui sekėsi puikiai. Komisija darbą įvertino devynetu. 

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-06-08 17:52, atnaujinta 2017-06-08 17:54

Tai pirmas atvejis Lietuvoje,  kai studento bakalaurinio darbo gynimas tiesiogiai transliuojamas per socialinį tinklą „Facebook“.

„Neslėpsiu, bijojau ir nerimavau, kaip į mano šį iššūkį reaguos komisija ir mano socialinio tinklo sekėjai. Iki šiol nesu matęs, kad kažkas būtų pasiryžęs filmuoti ir tiesiogiai  transliuoti  bakalaurinio darbo gynimą. Tačiau pasitariau su darbo vadove, SMK dėstytoja Laura Zaleckaite ir ji man pritarė.

O pati idėja gimė labai natūraliai, tiesiog norėjau įrodyti, kokia didelė jėga šiuo metu yra socialiniai tinklai ir, svarbiausia, man pavyko. Tiesiogiai mano darbą stebėjo 1600  žiūrovų, o po valandos jau buvo daugiau nei 23 tūktst. peržiūrų“, – bakalaurinio darbo rezultatais džiaugėsi SMK absolventas.  

Socialinių mokslų kolegijoje kūrybos ir pramogų industrijas Ignas studijavo trejus metus. Jau nuo pirmo kurso studijas vaikinas derino su darbu radijo stotyje „Zip FM“: pradžioje  dirbo radijo laidoje „Radistai“ asistentu, vėliau tapo laidos redaktoriumi, o po kurio laiko ir pats pradėjo vesti radijo laidą. Todėl ir bakalaurinio darbo temą vaikinas pasirinko natūraliai, kaip pats sako, rašiau ir tyriau tai, kuo gyvenau kiekvieną dieną, apie tai, ką moku ir išmanau geriausiai.

„Rašyti bakalaurinį darbą man buvo smagu ir lengva. Kiekvienam studentui linkėčiau pasirinkti tokią temą, kuri jam būtų įdomi, aktuali ir sietųsi su jo tiesioginiu darbu ir gyvenimo būdu“, – sakė Ignas Lelys.  

Gražių žodžių Ignui Leliui negailėjo ir jo bakalaurinio darbo vadovė Laura Zaleckaitė.

„Studentas tikrai dirbo atsakingai, nuolat konsultavosi, laikėsi numatyto grafiko. Kartu generavome kūrybinės dalies idėjas. Ignas supratingai priėmė kritiką, išklausydavo pastabas ir į jas reaguodavo. Įdomiausia yra tai, kad  šis kūrybinis projektas atrodė kaip kasdieninis Igno pasirodymas socialinėje erdvėje. Tik viskas  vyko oficialioje aplinkoje ir komisijos akivaizdoje. Tikiu, kad formuojamas pozityvus, estetinis ir modernus studento įvaizdis socialinėje erdvėje skatina jaunąją kartą sekti geru pavyzdžiu“, – sakė SMK dėstytoja L. Zaleckaitė.

Atsakingas pareigas, filmuoti ir tiesiogiai transliuoti, Ignas patikėjo „X Faktoriaus“ nugalėtojai Iglei Bernotaitytei. 

 Originalus Igno Lelio bakalaurinio darbo gynimas, kuris sulaukė daugiau nei  23 tūkst. peržiūrų parodo, kokios kūrybinės ir techninės galimybės studentams atsiveria Socialinių mokslų kolegijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.