Gintarui Einikiui bankrutuoti nepavyko – neatėjo į teismą, nes vėl atsidūrė areštinėje

Buvusiam  krepšininkui  Gintarui Einikiui kol kas nepavyks  atsikratyti skolų ir, jo teigimu, pradėti gyventi kaip visi žmonės – turėti banko kortelę.  Klaipėdos apylinkės teismas jo pareiškimą dėl fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo paliko nengrinėtą.

 Gintaras Einikis.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Gintaras Einikis.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 3:28 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 3:29 PM

O dėl to kaltas pats G.Einikis. Penktadienį jis nepasirodė teisme, kur buvo numatytas posėdis. Neatvyko čia nei jo žmona Jurgita, nei tėvas.

Praeitą posėdį G.Einikis pažadėjo, kad jie bus. Mat reikėjo išsaiaiškinti įvairius niuansus dėl skandalingojo krepšininko finansinės situacijos. 

Prieš pat teismo posėdį G.Einikis paskambino teismo sekretorei ir pasakė, kad negalės atvykti, tačiau jokių pateisinamų priežasčių nenurodė, juo labiau nepateikė prašymo atidėti bylos nagrinėjimą.

Pasirodo, kad buvęs krepšininkas vėl pateko į arešinę ir skambino iš ten. Policiją į namus, kur įvyko šeimos konfliktas, iškvietė G.Einikio žmona.

Teismas nusprendė, kad G.Einikis neatliko procesinės pareigos domėtis nagrinėjamos bylos eiga, nesiekė, kad byla būtų išnagrinėta greitai ir teisingai. 

Tokią teismo nutartį jis dar gali apskųsti.

Prieš porą savaičių į pirmąjį posėdį 47 metų G.Einikis atvyko. 

Tarp suinteresuotų asmenų, kuriems jis yra skolingas  - verslininkas Deividas Jacka, Klaipėdos rajono policijos komisariatas, saugos tarnyba,   aštuoni antstoliai.  

G.Einikis teigė, kad jo turtas ir sąskaitos banke – areštuotos. Kokią sumą skolingas, G.Einikis negalėjo ar nenorėjo pasakyti teigdamas, kad tai įvardys bankroto administratorius. 

Buvęs krepšininkas prašė bylą nagrinėti už uždarų durų, bet teismas šį prašymą atmetė remdamasis Europos žmogaus teisių ir Konstitucinio teismo praktika. 

„Esu neviešas asmuo. Be to, turiu keturis vaikus, nenoriu, kad jie žinotų apie mano finansinius įsipareigojimus“, - aiškino G.Einikis. 

Pasak buvusio krepšininko, skolų šleifas diekiasi nuo senų laikų, kai jam po skyrybų priklausė namas Karklėje ant paties jūros kranto. 

Ne kartą buvo skelbiamos 223 kvadratinių metrų ploto namo varžytynės, bet prasidėjus nekilnojamojo turto krizei jo vis nepavykdavo parduoti. Tarp būsto pirkėjų buvo minimas ir D.Jacka, dabar tapęs vienu iš kreditorių. Neatmetama, kad verslininkas už pirkinį buvo sumokėjęs rankpinigius ir jų neatgavvo. 

Vėliau namus perėmė buvusi G.Einikio žmona.

„Aš pasilikau namą, o jai turėjau sumokėti kompensaciją. O kai prasidėjo krizė, namas perėjo jai, ji kreipėsi į antstolius ir man priskaičiavo 23 tūkst. eurų“, - teisme sakė G.Einikis.

Dabar krepšininkas su antrąja žmona ir dukra gyvena bute Klaipėdoje.  

 G.Einikis sakė, kad šiuo metu nedirba, nes gauna rentą.

„Aš galiu dirbti tik sporto srityje. Buvau išvykęs dirbti į Rusiją, bet ir ten – krizė. Gal kitais metais pavyks“, - svarstė buvęs krepšininkas. 

Jo teigimu, bankroto paskelbimas – vienintelė galimybė jam išsiropšti iš skolų liūno.

Teisėja paprašė kreiptis pagalbos į valstybės garantuojamą teisinę tarnybą, kad būtų tinkamai parengti visi dokumentai, patikslintos gaunamos pajamos.

„Kas pasikeis po bankroto? Gyvensiu kaip gyvenęs“, - sakė  krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.