Monika Dirsytė – atvirai apie tai, kodėl išvyko į Londoną

Monika Dirsytė visą laiką vengė etikečių. Lietuvoje ji norėjo būti vadinama tiesiog menininke, tačiau žurnalistams kurs kas mieliau lipo jaunosios režisieriaus Oskaro Koršunovo mylimosios statusas. Dabar ji gyvena Londone, neslepia – dirba baruose, tačiau sako, kad gyvena taip, kaip visada svajojo: be kitų primetamų taisyklių ir standartų. 

 Išsiskyrė Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Išsiskyrė Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Išsiskyrė Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Išsiskyrė Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrt.lt

Jun 17, 2017, 2:07 PM, atnaujinta Jun 17, 2017, 8:43 PM

„Iš tiesų į Londoną išvažiavau su labai mažai pinigų. Nusipirkau bilietą, susikroviau lagaminą ir išvykau, tą sprendimą priėmiau per savaitę laiko. Atskridau į niekur, tada mane pasitiko visi Londono nuotykiai, tačiau žinojau, kad mane vedė vidinis tikslas – žinojimas, ką aš noriu daryti gyvenime. Ta kelionė į Londoną buvo spontaniška, tačiau sprendimas pasąmonėje buvo priimtas daug seniau“, –  LRT laidoje „Gyvenimas“ pasakojo menininkė. 

Šį sprendimą moteris priėmė po laikinų skyrybų su žinomu teatro režisieriumo Oskaru Koršunovu, su kuriuo santykiai truko daugiau nei penkerius metus. Menininkė sako, kad šalia žinomo ir stipraus žmogaus eiti savo keliu – kur kas sunkiau, nei juo eiti vienai, o atsisakyti pasiūlymų iš televizijų ar projektų, pateikiamų tik dėl žinomo vyro mylimosios statuso, jaunai merginai reikėjo tvirto stuburo. 

Netrukus 28 gimtadienį švęsianti M. Dirsytė, prieš 8 mėnesius Vilnių išmainiusi į Londoną, savęs emigrante nevadina.

Jauna menininkė įsitikinusi, kad jos galutinė stotelė – Niujorkas, tačiau kol kas dar reikia pažaboti Anglijos sotinę, kuri atvykėlės ir Lietuvos išskęstomis rankomis tikrai nesutiko. 

„Pirmi mėnesiai buvo tikrai sudėtingi, tačiau aš gyvenimą vertinu kiek kitaip. Nebijau ir juodų darbų, nes jie neapibrėžia mano asmenybės. Tiksliau, jie visiškai neapibrėžia mano asmenybės ir kalbėti apie tai atvirai man nėra sunku. Taip, aš dirbu bare“, – kalba menininkė. 

Skulptūrą studijavusi, originaliais performansais, trumpalaikiais meno veiksmais, atliekamais žiūrovų akivaizdoje, gimtinėje išgarsėjusi mergina nutolti nuo kūrybos Londone nė neketino ir ten sulaukė puikių įvertinimų. 

„Vieną dieną padarau parodą prestižiniame rajone su labai įdomiais žmonėmis šiuolaikinio meno muziejuje. Jie nesupranta, kaip čia gali būti taip, kad kažkas dirba bare ir staiga atsiduria tokioje parodoje. Kaip čia viskas yra? O, man atrodo, kad tai yra normalus tikras daugumos menininkų gyvenimas“, – tvirtina M. Dirsytė. 

Menininkė tikina niekada nesiekusi pritapti ar prisitaikyti. Atvykusi iš mažo miesto, ji sako žinojusi, kad turi tik du pasirinkimus. „Supratau, kad neturiu jokio kito pasirinkimo, kaip tik patikėti savimi arba ne, aš pasirinkau patikėti. 

Niekada niekur nepritapdavau, niekada nebuvau iš tų žmonių, kurie labai mėgiami ar kažkur labai laukiami. Supratau, kad galiu būti tik savimi ir taip įkvėpti kitus žmones irgi būti savimi, nebijoti, nesakyti: aš esu kitoks, kitokia, aš mąstau kitaip, aš rengiuosi kitaip. 

Ne apie tai gyvenimas yra. Kitu gali būti tik tada, kai labai nuoširdžiai suvoki save, kai suvoki: na, gerai, gal aš nedrąsus gyvenime, gal kitų akimis esu nesėkmingas gyvenime, bet, jei tai pripažinsi, tave tą pačią sekundę ištiks begalinė sėkmė ir tapsi laimingu“, – teigia M. Dirsytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų