Po nuosprendžio dėl elektrinių paspirtukų – Ugniaus Kiguolio klausimai ministerijai

Paspirtuko ir motorolerio derinį primenanti elektrinė transporto priemonė – nauja šios vasaros pramoga. Daugybės susidomėjimo sulaukę elektriniai paspirtukai šturmuoja tiek sostinės, tiek kurortų gatves.

 Asmeninio albumo nuotr.
 Asmeninio albumo nuotr.
 Ugniaus Kiguolio riedlentės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ugniaus Kiguolio riedlentės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 8:00 PM

Tačiau jų laikas baigėsi. Paaiškėjo, kad juos vairuojančių laukia baudos. 

Ilgai nebuvo aišku, kaip galima tokius vairuotojus suvaldyti ir kuo apskritai laikyti tokią transporto priemonę.

Savo forma jie primena paspirtukus, bet norint važiuoti, spirtis nereikia, nes 800-1000 W elektrinis motoras leidžia įsibėgėti net iki 35 km/val. greičio.

Galiausiai trečiadienį Susisiekimo ministerija nusprendė padaryti galą pavojingoms pramogoms ir išaiškino – elektriniai paspirtukai yra priskiriami mopedams, todėl turi būti registruoti, apdrausti, o juos vairuoti galima tik turint vairuotojo pažymėjimą.

Neturint reikiamų dokumentų, tokio paspirtuko vairuotojas būtų baudžiamas kaip ir bet kuris kitas vairuotojas. Už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo skiriama 300-450 eurų bauda, nuomotojams už mopedo perdavimą vairuoti žmogui be pažymėjimo – 60-120 eurų bauda. Už neregistruotos transporto priemonės vairavimą skiriama 30-40 eurų bauda.

Plačiau apie tai galite pasiskaityti čia:

Ši žinia papiktino verslininką Ugnių Kiguolį. Vyras pats visą vasarą džiaugėsi šia transporto priemone, o prieš porą dienų gero bičiulio Ugniaus dovana pasidžiaugė ir apatinio trikotažo „Le Mirage“ prekės ženklo įkūrėja Justina Stambrauskaitė.

Feisbuke U.Kiguolis kreipėsi į Susisiekimo ministeriją.

„Gerbiama Susisiekimo ministerija, atviru laišku kreipiuosi ir klausiu, kur man praeiti savo elektrinės riedlentės technikinę, kaip ant jos uždėti numerius ir kokios kategorijos teises gauti?

Ar su riedlente man reikia važiuoti automobiliniais keliais trukdant automobilių eismą ir rizikuojant savo gyvybę ir parkuoti automobilių aikštelėse? Riedlentė važiuoja daugiau nei 25 km/h greiciu ir galia 2kW.

Bonus klausimai:

Ar „Segway“ 1.5kw irgi mopedas?

Kaip policija atskirs paspirtukus iki 1kW ir virš?“– rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.