Sukčiavimu įtariamas Mios sutuoktinis ruošiasi gyvenimui su apykoje

Už tai, kad pažeidė teismo įpareigojimus registruotis policijoje, dainininkės Vilijos Pilibaitytės-Mios sutuoktinis klaipėdietis Nerijus Antanavičius pusmetį privalės gyventi su elektronine apykoje.

Mia.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Mia.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
N.Antanavičius įtariamas sukčiavimu.<br>G.Pilaičio nuotr.
N.Antanavičius įtariamas sukčiavimu.<br>G.Pilaičio nuotr.
Mia su vyru Nerijumi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia su vyru Nerijumi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia.<br>Anos Rosso nuotr.
Mia.<br>Anos Rosso nuotr.
Dainininkė Mia išliejo širdį.
Dainininkė Mia išliejo širdį.
Mia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia už Nerijaus ištekėjo 2015-aisiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia už Nerijaus ištekėjo 2015-aisiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia gyvenimą susiejo su Nerijumi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia gyvenimą susiejo su Nerijumi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 6, 2017, 1:38 PM, atnaujinta Sep 6, 2017, 3:45 PM

Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame dainininkės V.Pilibaitytės-Mios vyras 34-erių N.Antanavičius, dabar gyvenantis sostinėje, ir dar trys asmenys įtariami sukčiavimu.

Galbūt nusikalstamos veiklos organizatoriais įvardyti du vyrai – anksčiau už sukčiavimą jau teistas 50-metis Artūras Jonas Venslauskas ir N.Antanavičius. Tarp įtariamųjų yra įmonės „Geldara“ direktorius Darius Petrutis ir Simonas Paulauskas.

Iš pradžių visi šie vyrai buvo suimti, tačiau tik įtarimų nepripažįstantis A.J.Venslauskas teismo laukia už grotų.

Sutikę bendradarbiauti su teisėsauga ir davę parodymus N.Antanavičius, D.Petrutis ir S.Paulauskas išsisuko nuo suėmimo – jiems skirtas rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti, registruotis policijoje, paimti asmens dokumentai.

N.Antanavičius nuo liepos 5-osios privalėjo kartą per savaitę registruotis Vilniaus policijos komisariate, tačiau nė karto ten nepasirodė.

„Įtariamasis liepos 19-ąją pastebėtas Palangos centre, „Laukinių Vakarų salūne“, kur su draugais šventė žmonos gimtadienį“, – V.Pilibaitytės-Mios sutuoktinio atsainiu požiūriu į teismo įpareigojimus stebėjosi Klaipėdos apygardos prokuroras Saulius Galminas.

Prokuroras prašė N.Antanavičiui paskirti intensyvią priežiūrą – pusmečiui pritvirtinti elektroninę apykoję, įpareigoti būti namuose nuo 23 val. iki 7 val. ryto, nebendrauti su įtariamaisiais.

N.Antanavičius teisme aiškino negalėjęs atvykti į policiją dėl objektyvių priežasčių – esą buvo pašlijusi sveikata. Vyras pateikė dokumentus, kad jam buvo atlikta apendikso operacija.

„Laukinių Vakarų salūno“ klientus anksčiau aptarnavęs klaipėdietis prisiminė, jog buvo išvykęs iš namų verslo reikalais, tarėsi dėl kažkokio darbo, bet negalėjo nurodyti darbdavių.

S.Galmino tokie N.Antanavičiaus išvedžiojimai nesugraudino: „Įtariamasis šiurkščiai pažeidė teismo skirtas sankcijas, akivaizdu, jog linksmybės jam – svarbiau už prievoles.“

Įvertinęs proceso dalyvių kalbas Klaipėdos teismas patenkino prokuratūros prašymą – N.Antanavičiui teks pusmetį vaikščioti su apykoje.

Sutrukdė bankas

A.J.Venslauskui, N.Antanavičiui ir dar dviem įtariamiesiems pateikti įtarimai dėl pasikėsinimo apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą, neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių ar jų duomenų panaudojimo veikiant organizuotoje grupėje.

Kompanija įgijo veikiančios įmonės akcijų, perėmė buhalterinius dokumentus, elektroninį mokėjimo kortelių skaitytuvą, nors žinojo, kad realios veiklos nevykdys.

„Jie suplanavo nusikalstamą veiklą susibūrę į, kaip įtariama, organizuotą grupę, pasiskirstė vaidmenimis. Buvo naudojami 25 užsienio šalių piliečių ir vieno lietuvio banko kortelių duomenys. Tie asmenys neįtarė, kad jau nusipirko ar ketina pirkti automobilių priekabas“, – pasakojo prokuroras S.Galminas.

Kompanija įkliuvo, kai sunerimo įtartinas finansines operacijas pastebėjęs DNB bankas ir blokavo sąskaitas. Iki tol spėta užvaldyti daugiau kaip 8 tūkst. eurų ir pasikėsinta įgyti dar 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.