Laurynas Šeškus pasipiktino „Alma littera“ skandalingu sprendimu: „Klaikiai atrodo knygų deginimas“

Penktadienį paaiškėjo, kad leidykla „Alma littera“ nutraukė bendradarbiavimą su Rūta Vanagaite. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad Rūta prieš porą dienų paskelbė, jog turi skandalingos informacijos apie Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą.

  Laurynas Šeškus ir Rūta Vanagaitė.
  Laurynas Šeškus ir Rūta Vanagaitė.
 Rūta Vanagaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Rūta Vanagaitė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-27 14:13, atnaujinta 2017-10-27 14:37

Anot rašytojos, duomenys patvirtino, kad partizanų vadas 1940 metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį su NKVD. Ji taip pat tvirtina radusį duomenų, paneigiančių, kad A.Ramanauskas-Vanagas buvo nukankintas.

Reaguodama į Rūtos Vanagaitės pasisakymus „Alma littera“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir nedelsiant išimti visas jos knygas iš prekybos. „Alma littera“ taip pat atsiriboja nuo bet kokių R.Vanagaitės pareiškimų.

Tai atrodo neteisinga žinomam prodiuseriui Laurynui Šeškui. Jis savo nuomonę išdėstė feisbuke.

„Aš suprantu žmonių norą apginti partizanų atminimą. Tai labai gražu. Aš suprantu pasikeitusią visuomenės nuostatą Vanagaitės atžvilgiu ir galbūt nenorą pirkti jos knygas.

Aš suprantu leidėjus, kurie nenorėtų ateityje bendradarbiauti su autore, bet man visiškai klaikiai atrodo knygų išiminėjimas iš lentynų ir jų (juk teks utilizuoti) deginimas vienokiu ar kitokiu būdu (kurios nesusijuios net su šia tema).

Pigi, kvaila reklaminė akcija arba pikta provokacija. Suprasčiau, jeigu tai darytų kokia karštų širdžių jaunimo organizacija, bet negaliu patikėti, kad tai daro leidykla. Ir kuo tai skiriasi už ėjimą išdaužyti langus? 

„Reaguodama į skandalingus Rūtos Vanagaitės pasisakymus leidykla „Alma littera“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir nedelsiant išimti visas jos knygas iš prekybos“, – rašė jis.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.