Su žmona Monika besiskiriančiam Andriui Šedžiui – dar viena nemaloni žinia

Skandalais pagarsėjęs ir šiuo metu skyrybų dramą su žmona Monika išgyvenantis Andrius Šedžius nebebus Šiaulių miesto tarybos narys.

A.Šedžiui nesėkmių ruožas - byra šeima, prarado tarybos nario mandatą.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Šedžiui nesėkmių ruožas - byra šeima, prarado tarybos nario mandatą.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Šedžius į Šiaulių miesto tarybą pateko su Lietuvos liaudies partija, bet netrukus išmigravo pas "tvarkiečius" ir po jų vėliava brovėsi į Seimą.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Šedžius į Šiaulių miesto tarybą pateko su Lietuvos liaudies partija, bet netrukus išmigravo pas "tvarkiečius" ir po jų vėliava brovėsi į Seimą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 12:27 PM, atnaujinta Dec 1, 2017, 1:10 PM

Vyriausioji rinkimų komisija ketvirtadienio pavakarę panaikino 41 metų šiauliečio mandatą anksčiau laiko, nes jis pakeitė gyvenamąją vietą.

Įstatymas numato, kad tarybos nariu gali būti tik toje pačioje savivaldybėje savo gyvenamąją vietą deklaravęs asmuo.

Praėjusią savaitę A.Šedžius viešai pareiškė, kad pats pateikė prašymą VRK ir tai pavadino „baltuoju penktadieniu“ Šiaulių miesto merui – neva taryboje neliks didžiausio jo kritiko.

Tačiau VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė pateikė kitokią versiją: „VRK pastebėjo, kad A.Šedžius deklaravo gyvenamąją vietą Vilniuje“.

Po Lietuvos liaudies partijos vėliava į tarybą patekęs, o vėliau į partiją „Tvarka ir teisingumas“ migravęs šiaulietis A.Šedžius pateikė paaiškinimą, kad gyvenamąją vietą sostinėje deklaravo tik formaliai – per skyrybas su žmona Monika nenorįs prarasti kai kurių teisių į vaiką.

„A.Šedžius pateikė dokumentus, kad dirba Šiauliuose, paaiškino priežastis, bet to nepakanka – įstatyme nėra numatyta tokių išimčių“, - sakė VRK pirmininkė, pažymėjusi, kad šiemet dėl pasikeitusios gyvenamosios vietos mandatą prarado jau 12 politikų visoje šalyje.

Tiesa, Šiauliuose kalbama, kad A.Šedžius gali būti nusitaikęs ir į dar šiltesnę vietą. Mat Seimo nario mandatą netrukus turėtų prarasti į seksualinio priekabiavimo skandalą įsivėlęs Kęstutis Pūkas, tad atsilaisvins vieta parlamente.

A.Šedžius gali užimti K.Pūko vietą, bet pirma eilėje yra Ona Valiukevičiūtė. Šiauliečiui duris sugrįžti į Seimą atsivertų, jei vilnietė atsisakytų šios teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.