G. Liaudanskas-Svaras: „Tai, kas vyksta šiandien, yra cirkas“

Per muzikos apdovanojimus grupei „G&G Sindikatas“ panaudojus valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio nuotrauką, kurioje jis pavaizduotas tarsi klounas, kilo nemažai triukšmo.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 8:18 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:50 PM

Muzikantai tokiu poelgiu aiškiai parodė, ką mano apie R.Karbauskio iniciatyvas, o pats valstiečių lyderis pareiškė, kad taip skatinamos patyčios ir rodomas prastas pavyzdys jaunimui.

„Liūdna, jog Lietuvoje vis dažniau suaugusieji nesupranta, kaip jų elgesys veikia vaikus ir jaunimą“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė politikas.

Apie grupės pasirodymą ir kilusias reakcijas laidoje „Info diena. Komentarai su Indre Makaraityte“ kalbėjo Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Paklaustas, kam kilo mintis, G.Liaudanskas-Svaras sakė: „Jūs pastebėjot, kad kilo daug interpretacijų, tačiau mes jo nevaizdavome kaip teroristo. Jį pavaizdavome kaip klouną. Tai, kas vyksta šiandien, yra cirkas. (...) Tai politinis cirkas.

Esu sulaukęs pasiūlymų kone iš visų politinių partijų, bet nesu Seime. Kodėl? Nesu kompetentingas. O tai, ką daro jie... Jie nemoka valdyti valstybės.“

„Info TV“ laidoje muzikantas pabrėžė, kad tikri menininkai turi savo nuomonę ir ją reiškia. Tačiau G.Liaudanskas-Svaras pripažino, kad renginys buvo politizuotas, tačiau niekas iš anksto tarpusavyje nebuvo sutarta – prodiuseriai žino, kaip vyks renginys, tačiau pačios grupės nežino, ką darys kitos.

„M.A.M.A apdovanojimuose pasisakėme ne tik mes. Tačiau tai buvo nesutarta, tai buvo mūsų nuomonė. Musų negalima tapatinti su pramogų pasauliu. Tas blizgesys ir tuštybė...mes nelabai turime ką bendro. Esame kaip ir socialinio protesto grupė“, – žurnalistei Indrei Makaraitytei sakė Svaras.

Kaip „Info TV“ sakė G.Liaudanskas, grupė „virtuvės pašnekesius ir vakaro replikas pernešė į ekraną“.

Laidoje taip pat kalbėjęs Arūnas Valinskas teigiamai įvertino grupės pasirodymą.

„Ne vienerius metus buvau ten, kur yra R.Karbauskis. Man niekada nekilo mintis, kad esu įžeidžiamas. Daug atlikėjų bandė pasiųsti žinutę valdžiai, tačiau ne visi tai padarė taip gerai, kaip G&G Sindikatas. Pavyzdžiui, ką norėjo pasakyti Jazzu, nebuvo aišku...

Didžioji dalis atlikėjų buvo surengę koncertą 2009 metais, kai jiems buvo įvesti normalūs PVM mokesčiai, tačiau visi tai pamiršo“, – kalbėjo A.Valinskas ir pridūrė, kad tiems patiems valstiečiams viskas atrodė normalu, kad A.Kubilius sulaukė groteskiško kalambūro su jo pavarde.

G.Liaudanskas pateikė ministrą Liną Kukuraitį ir jo vizitą kapinėse kaip klounados pavyzdį.

Valstietė Agnė Širinskienė taip pat kalbėjo, kad tai yra patyčios, o ne politinė satyra, o R.Karbauskis turi teisę į atvaizdą, kurio negalima naudoti siekiant pasityčioti.

Tai išgirdęs G.Liaudanskas teigė nežinantis, ar juoktis ar verkti. A.Širinskienės pasisakymą jis įvertino kaip dar vieną nekompetencijos pavyzdį.

„Mums kuo toliau, tuo labiau viską draudžia. Nenoriu, kad mano draugams reikėtų važiuoti pirkti vaistų į užsienį, nes čia parduodami tik generiniai vaistai“, – sakė G.Liaudanskas.

Valstietis Robertas Šarknickas laidoje sakė, kad sulaukė daug skambučių iš buvusių mokinių.

„Jie klausė, ar tai patyčios. Jei prezidentę parodytume su tokiu grimu, tai būtų patyčios. Aš iš esmės nesu prieš tai, kas vyko koncerte. Aš sureagavau į savo mokinių klausimus, išreiškiau savo protestą. Nesvarbu, kad tai buvo Ramūnas, galbūt man irgi ne visi dalykai tinka iš jo pusės“, – „Info TV“ dėstė R.Šarknickas.

Svaras replikavo, kad politinė satyra ir reagavimas į politinius šalies įvykius neatsirado per naktį: „Mes tokie buvome nuo pirmo albumo, kai mūsų dar niekas nežinojo. Daugybės politikų karikatūrų pilnas internetas. Jų vietoje aš tiesiog nusijuokčiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.