#metoo palaužė ir vyrus – Juozo Statkevičiaus seksualinės prievartos išpažintis

Per Lietuvą ir pasaulį vilnijant seksualinio priekabiavimo skandalams, prabyla vis daugiau žinomų žmonių.

Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-07 18:14, atnaujinta 2018-02-07 19:10

Trečiadienio vakarą laidoje „INFO diena“ prabilo ir žinomos Lietuvos asmenybės – šįkart vyrai. Apie karčią galimo seksualinio priekabiavimo patirtį nejaukiai prakalbo Dailės akademijos absolventas dizaineris Juozas Statkevičius.

Vyras apie šiuos potyrius daug pasakoti nenori – jis įsitikinęs – viešumon keliamos scenos ir panašaus turinio istorijos yra šiuolaikinės mados reikalas.

Dizaineris 1988 metais pradėjo studijuoti kostiumo dizainą Dailės akademijoje. Nors po mokslų baigimo praėjo keli dešimtmečiai, apie seksualinio priekabiavimo patirtį Juozas vengia kalbėti net ir dabar.

„Aš irgi turiu istoriją. Čia kalbama apie vyrus ir moteris. O aš turėjau dėstytoją, kuri irgi prie manęs priekabiavo. Neaiškinsiu istorijų, išgirdęs apie šį skandalą, norėjau pasipasakoti, bet man tai yra labai tuščias mados reikalas, šių dienų aktualijos“, – sako Juozas Statkevičius.

Dizaineris atviras – neigiamos tokio tipo istorijos daro stiprų neigiamą poveikį kultūrinei kalvei, tai demotyvuoja.

„Trimaką pažįstu nuo 18-kos, jį žinau kaip labai ramų ir tylų žmogų. Galbūt jis apsikabino kokią studentę, bet dabar, manau, tai yra mados reikalas. Žmogus dirbo visą gyvenimą, o jam grasina atimti visas premijas“, – piktinosi J.Statkevičiaus.

Apie #metoo Lietuvoje bei patirtą seksualinį priekabiavimą ryžosi prabilti ir dar vienas vyras – žinomas parfumeris Aistis Mickevičius.

Studijų metais papildomų pajamų vyras gaudavo dirbamas optikos salone. Ten prie jo seksualiai priekabiavo ir flirtavo vadovė.

„Tendencingai sudaroma nuomonė, jog priekabiauja vyrai, ypač pagyvenę menininkai. Dėl to atskleidžiau istoriją, kuri nėra susijusi nei su menu, nei su vyrais“, – kalbėjo Aistis Mickevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.