Po Simo Jasaičio advokato žodžių – buvusios gynėjo žmonos kirtis

Dainininkės Oksanos Pikul-Jasaitienės ir krepšininko Simo Jasaičio šeimos drama apskriejo visą Lietuvą. Viskas prasidėjo nuo to, kai dainininkė į namus iškvietė policiją apkaltinusi savo vyrą smurtu.

 Albertas Bandžius (kairėje) ir Simas Jasaitis su Oksana Pikul.<br> LR archyvo nuotr.
 Albertas Bandžius (kairėje) ir Simas Jasaitis su Oksana Pikul.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-08 10:05, atnaujinta 2018-02-09 06:47

Moteris pasiskundė, kad neblaivus vyras ją išplūdo keiksmažodžiais ir griebęs skaudžiai pasuko ranką. Į policiją nuvežtam vyrui buvo nustatytas lengvas – 0,94 promilės – girtumas.

Trečiadienio vakarą laidoje „Yra, kaip yra“ kilo diskusija apie smurtą prieš moteris šeimoje.

Laidos dalyviai negailėjo kritikos moterims ir teigė, jog moterys dažnai provokuoja tokį sutuoktinių elgesį. Garsus advokatas Albertas Bandžius, atstovaujantis Simui, žinomos šeimos dramai buvo kritiškas.

„Kai kviečiama policija, surašomas protokolas, išvežamas tariamas smurtautojas. Smurtavo jis ar ne – čia kitas reikalas. Tai nėra svarbu ir net nereikėtų aiškinti.

Kita vertus, kai neva smurto auka policijai apie smurtą praneša praėjus 40 minučių po paties įvykio, prieš tai dar kam nors pasiskambinusi, nejaugi nekyla abejonių, ar ta auka iš tiesų yra auka?“ – kalbėdamas apie Simo ir Oksanos Jasaičių smurto skandalą klausė advokatas A.Bandžius.

A.Bandžius teigė, jog O.Pikul-Jasaitienės žinučių tekstai toli gražu nepriminė žavios moters, matomos televizijos ekranuose.

Jis abejojo aukos nuoširdumu ir pažymėjo, jog policijos skambučio išklotinėje Oksanos balsas skambėjo ramiai, tarytum duodant interviu.

„Mes buvome apklausoje policijos komisariate ir ten matėme SMS žinutes.

Negaliu jų turinio skelbti, bet perskaitęs jas pamaniau, jog žodžiai, kurie jose apibūdina Simą, kažkaip nesiderina su moterimi, kurią matome televizijos ekranuose. Man nesiderina du dalykai: siųstas žinučių tekstas ir ji pati.

Apie visa tai bus galima pasikalbėti, kai bus nutrauktas tyrimas. Esu tikras, jis bus nutrauktas nesant nusikaltimo sudėties. Turėjau progą išgirsti garso įrašą ir susidarė įspūdis, jog nebuvo skambinama pagalbos telefonu 112, o buvo duodamas interviu.

Būdama sumušta, patyrusi smurtą moteris būtų susijaudinusi.

Mano praktikoje moterys smurtu artimoje aplinkoje manipuliuoja siekdamos susitvarkyti savo asmeninį gyvenimą – išsiskirti, prisiteisti didesnę turto dalį ar apšmeižti kitą žmogų“, – tvirtai kalbėjo Simo Jasaičio advokatas A.Bandžius.

Po tokių žodžių nusprendė prabilti buvusi advokato Alberto sutuoktinė Aistė. Su ja vyras skyrėsi sunkiai, užtruko ir turto dalybos. Todėl ji nusprendė pateikti savo versiją feisbuke.

„Kad jau žinomas krepšininkas Simas Jasaitis nusisamdė advokatą Albertą Bandžių atstovauti žurnalistų viešai plačiai aptarinėjamoje byloje ir jis dabar pasinaudojęs proga vėl vaikščios po televizijas ir piarinsis, nebegaliu tylėti.

Noriu, kad žurnalistai prieš rašydami „garsus advokatas“ labiau pasidomėtų, kas tai per asmenybė. Nors mes išsiskyrę jau prieš 9 metus, bet dar iki šiol visokiais būdais mane terorizuoja.

Jau ketverius metus niekaip nesibaigia Bandžiaus inicijuojamos apsurdiškos bylos prieš mane teismuose, nes kadangi jis pats advokatas, tai rašinėti bet kokius ieškinius ir vaikščioti į teismą jam tiesiog yra pramoga, ir dar po kelis kartus skundžia visoms instancijoms kiekvieną sprendimą, tai bylų nagrinėjimas tęsiasi metų metus, o aš turiu samdytis advokatus, patirti didžiules išlaidas, kurių net negali po to antstoliai išieškoti.

Padavė į teismą net mano darbdavius – LR užsienio reikalų ministeriją, kad jam priteistų pinigų už jo keliones į JAV ir „patirtą žalą“, jog mane išsiuntė dirbti į JAV. Aišku, teismai atmetė jo ieškinius, bet aš patyriau didžiules išlaidas, nepatogumus prieš darbdavius, susigadinau nervus.

Per ketverius metus teismai nagrinėjo jau daugiau kaip 20 skirtingų Bandžiaus inicijuotų bylų prieš mane, kai kurie procesai vis dar tęsiasi. Pvz., kaip toks Bandžiaus absurdiškas ieškinys „dėl motinos teisių man apribojimo ir uzufrukto nustatymo jam gyventi mano bute su vaikais“.

Byla nagrinėjama jau ketverius metus, bet vis dar yra parengiamojoje stadijoje! Ir pati esu teisininkė, bet kai asmeniškai susidūriau su teismais, tai esu šokiruota, kaip galima piktnaudžiauti ir manipuliuoti procesu.

Dėl Bandžiaus persekiojimo ir neteisėtų veiksmų JAV teismas dvejiems metams man ir mano vaikams buvo net skyręs apsaugos orderį (Order of protection) –nesiartinti prie mūsų ir jokiomis priemonėmis nebendrauti.

Dėl šio žmogaus aš net negaliu atvažiuoti į Lietuvą, nes, tiesą pasakius, bijau dėl savo sveikatos ir gyvybės.

Pats advokatas A. Bandžius įžūliai nemoka savo vaikams jokio išlaikymo, ne tik maniškiams, bet ir kitiems dviem sūnums iš kitos santuokos ir jau trejus metus bylinėjasi skyrybų byloje.

Antstoliai beviltiškai bando išieškoti iš jo skolas vaikų išlaikymui (maniškiams – per 5000 Eur); kitiems vaikams, nesumokėtus Valstybei mokesčius ir „Sodrai“, skolas už komunalines paslaugas, kreditus bankams, kurių nemoka, ir vyksta turto varžytynės.

Bet Bandžius, būdamas advokatas, įsukęs antstolius į nesibaigiantį bylinėjimąsį, apskundžia kiekvieną procesinį sprendimą, tai jau trejus metus skolų išieškojimas nesibaigia ir galo nematyti...

Ir tuo pat metu visas paskendęs skolose, kai areštuotos net visos jo banko sąskaitos, advokatas A. Bandžius persiregistruoja savo veiklą iš advokato kontoros į advokatų profesinę bendriją „Bandžius ir partneriai“, kur nėra net jokių partnerių, bet kadangi tai naujas juridinis subjektas, antstoliai negali nukreipti išieškojimo.

Pats pasirašo sau darbo sutartį, kur neva jo asmeninė bendrija jam moka fiksuotą atlyginimą, kurio neužtenka net vaikų alimentams, ir toliau sau sėkmingai dirba. Gal jau laikas atkreipti dėmesį į advokatų etiką! 

Gal Gabrielius Landsbergis galėtų atkreipti į tai dėmesį ir inicijuoti įstatymo pataisas, kad būtų, pvz., kaip JAV: jei esi skolingas valstybei, mokesčių, vaikų išlaikymą, advokato licencija suspenduojama.

Nes dabar Lietuvoje tikrai turime neliečiamą klaną advokatų, kurie gali pitnaudžiauti savo profesine padėtimi, nemokėti valstybei mokesčių ir toliau sėkmingai dirbti“, – rašė ji.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.