Lietuvos garsenybės išskyrė labiausiai sužavėjusius filmus

„Kino pavasario“ išvarėse „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre susirinko Lietuvos ir užsienio įžymybės. Renginyje žinomi svečiai ne tik domėjosi kino šventės programa, bet ir patys sutiko atskleisti, kokius filmus mėgsta.

 Žvaigždės papasakojo apie savo mėgstamus filmus.<br>T. Bauro nuotr. 
 Žvaigždės papasakojo apie savo mėgstamus filmus.<br>T. Bauro nuotr. 
Rimvydas Širvinskas-Makalius.<br>T. Bauro nuotr. 
Rimvydas Širvinskas-Makalius.<br>T. Bauro nuotr. 
Gražina Baikštytė.<br>T. Bauro nuotr. 
Gražina Baikštytė.<br>T. Bauro nuotr. 
Žilvinas Grigaitis. <br>T. Bauro nuotr. 
Žilvinas Grigaitis. <br>T. Bauro nuotr. 
Algirdas Ramaška su viešniomis.<br>T. Bauro nuotr. 
Algirdas Ramaška su viešniomis.<br>T. Bauro nuotr. 
Indrė Stonkuvienė ir Mantas Stonkus.<br>T. Bauro nuotr. 
Indrė Stonkuvienė ir Mantas Stonkus.<br>T. Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-03-15 09:54

Vienas iš „Kino pavasario“ įkūrėjų Algirdas Ramaška (34 m.) papasakojo, jog jam patinka filmai, kuriuos mėgsta didžioji dauguma šio festivalio žiūrovų.

Septynioliką metų kino šventę organizuojantis vyras prisipažino, kad jau devynerius metus jam nepavyko atidžiai peržiūrėti nė vieno iš „Kino pavasaryje“ pristatomų filmų.

Tai jis siejo su įtampa ir stresu, kylančiu atsakingai organizuojant tokį įžymų renginį. Visgi, šiemet Algirdas tikisi, jog jam pavyks išvysti bent vieną garsiausių kritikų įvertintą kino juostą.

Paklaustas apie mėgstamus filmus, vyras susimąstė, tačiau jau netrukus su pirminiu užsidegimu detaliai įvardijo patinkančių filmų scenarijų.

„Man patinka filmai, pasižymintys dinamika bei įkvepiantys naujiems pokyčiams. Netgi šiemet mūsų šūkis yra „įkvėpimai“, tad manau, jog patys geriausi filmai yra tie, kurie suteikia mums galimybę kitaip įvertinti kasdienininius dalykus. Tokie filmai mus įkvepia būti geresniais“, – filosofiniais apmąstymais mintį užbaigė jis.

Tuo metu, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius (27 m.) prasitarė, kad prieš vienerius metus jam patiko visai kitokio pobūdžio kino juostos.

„Visą gyvenimą iki praėjusių metų aš sakydavau, kad labai mėgstu paprastus, neįpareigojančio scenarijaus, gerai nuteikiančius filmus. Paskui supratau, kad man darosi nuobodu ir neįdomu“, – sakė jis.

Požiūrį į kino kokybę Rimvydą paskatino pakeisti pamatytos kino juostos.

„Po gero filmo išeidavau sukrėstas. Jis mane priversdavo susimąstyti. Vienu tokių filmų įvardyčiau Sebastiano Lelio „Fantastišką moterį“(2017 m.). Tai filmas apie vyrą, kuris tapo moterimi ir kuriam beprotiškai nesisekė“, – su nekantrumu pasakojo jis.

Pasak Rimvydo, šiame filme jam didžiausią įspūdį paliko nenuspėjamas ir dramatiškai vystomas filmo siužetas.

„Vis galvojau, kas blogiau šiame filme gali atsistikti. Tuomet, iš kino teatro važiuodamas namo buvau be galo susimąstęs. Man dingtelėjo mintis, jog ši kino juosta yra be galo realistiška. Juk toks yra ir mūsų gyvenimas“, – įžvalgomis dalijosi Rimvydas.

Renginyje sutikta aktorė Gražina Baikštytė (66 m.) atskleidė, kad jai labiausiai patinka dramos žanras. Moteriai svarbu, jog filme būtų perteikiamos ne fantastinės, bet gyvenimiškos situacijos: šeimos problemos, jų istorijos.

Mėgstamiausią kino juostą nepriekaištingai atrodančiai aktorei įvardyti buvo sudėtinga. Visgi, laurų vainiką ji įteikė prancūzų režisieriaus Claudo Lelouch romantinei dramai „Vyras ir moteris“ (1966 m.).

Kitaip, nei kiti renginio svečiai verslininkas Žilvinas Grigaitis (48 m.) išskyrė, jog jam patinka įvairus kinas.  Tiesa, Žilvinas pirmenybę skiria tam tikriems žanrams.

„Man įdomūs visi filmai. Bet atkreipiu dėmesį į istorinius filmus, prikeltus naujam gyvenimui. Sakykime, kad tai – istorinio-riterinio žanro filmai, turintys charizmos“,- su iš veido nedingstančia šypsena dėstė jis.

Be to, verslininkas išskyrė ir savo favoritą.

„Manau, jog kiekvienas turėtų pamatyti Dorotos Kobielos ir Hugho Welchmano „Vincento meilę“ (2017 m.). Tai filmas apie tapytojo Vincento van Gogo gyvenimą ir jo tragišką baigtį. Ši kino juosta yra pateikiama jo tapyboje“, – teigė Žilvinas.

Aktorė ir TV laidų vedėja Indrė Stonkuvienė (31 m.) nestokojo humoro ir prisipažino, jog jos mėgstamiausias filmas – neseniai pasirodžiusi lietuviška komedija „Aš –žvaigždė.“ (2018 m.), kurioje jos vyras Mantas Stonkus (31 m.) atliko pagrindinį vaidmenį.

Vis dėlto, moteris neslėpė atvirumo pasakodama apie filmų vertinimą. Ji sakė, kad daug laiko praleidžiant kadre požiūris į kino kūrimo procesą pakinta.

„Manau, kad reikėtų įvertinti ne tik aktorių, bet ir dailininkų, stilistų darbą. Aš apžiūriu viską, todėl man vieno karto norint peržiūrėti filmą neužtenka“, – pasakojo ji.

Paklausta apie labiausiai patinkantį kino aktorių ar režisierių moteris sudvejojo.

„Aš jau džiaugiuosi, jog kažkas kuria. Aš esu už tuos, kurie bando kažką daryti. Vieno išskirti numenkinant kitus neįmanoma“, – spindinčiomis akimis meilę kinui žarstė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.