Juozo Statkevičiaus ir Algio Ramanausko byloje – naujos detalės

Šiandien popiet Vilniaus miesto apylinkės teisme įvyko dizainerio Juozo Statkevičiaus ir televizijos laidų vedėjo Algio Ramanausko teismas.

LR archyvo nuotr.
LR archyvo nuotr.
 Juozas Statkevičius.
 Juozas Statkevičius.
Algis Ramanauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Algis Ramanauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 4:52 PM, atnaujinta Apr 12, 2018, 5:09 PM

Teisme pramogų pasaulio atstovai bylinėjosi dėl vaizdo klipo, kuriame, dizainerio nuomone, buvo netinkamai panaudotas jo atvaizdas.

Juozas Stakevičius į teismą kreipėsi dar praėjusių metų gruodį. Dėl jo atvaizdo panaudojimo žeminančiame kontekste dizaineris reikalauja 10 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Teismo bylų praktikoje jau įprasta, kad itin dažnai teisybės ieškoma dėl garbės ir orumo įžeidimo. Tačiau J.Statkevičius nusprendė eiti kiek kitu keliu. Dizaineris į teismą kreipėsi „dėl teisės į atvaizdą pažeidimo ir neturtinės žalos atlyginimo“.

Tai reiškia, kad teisme jam neteks aiškinti, kodėl gi tinklalapyje lnkgo.lt paviešintame vaizdo įraše jis įžvelgė įžeidimų.

Susisiekus su Vilniaus apylinkės teismo atstove paaiškėjo, jog teisme J. Statkevičius nepasirodė. Tiesa, teismo posėdyje dalyvavo jo atstovė. Manoma, jog šiuo metu dizaineris yra išvykęs į užsienį.

Pranešama, kad  bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Kitas teismo posėdis įvyks gegužės 10 d. Kai tik atvyks į teismą, dizaineris turės paaiškinti, kuo gi jam užkliuvo jo atvaizdo panaudojimas A. Ramanausko kūryboje.

Primename, jog į neramumus Juozas Statkevičius veliasi jau ne pirmą kartą. Prieš tai dizaineris buvo pašieptas, kai garsiame Rusijos naujienų portale „Sputniknews.lt“ pasirodė interviu, kuriame jis siūlė emigruoti iš Lietuvos.

Po šio inicidento žurnalistas Andrius Tapinas Juozą išvadino Lietuvos išdaviku bei skuduru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.