Žinomi žmonės paminėjo tarptautinę dieną prieš homofobiją

Vakar buvo minima diena prieš homofobiją ir transofobiją. Įvairiais renginiais bandoma skatinti žmones būti tolerantiškiasniais homoseksualiems žmonėms bei siekiama akcentuoti jų lygybę.

 Aistė Diržiūtė ir Edmundas Jakilaitis.<br> LR archyvo nuotr.
 Aistė Diržiūtė ir Edmundas Jakilaitis.<br> LR archyvo nuotr.
 Edmundas Jakilaitis.<br> LR archyvo nuotr.
 Edmundas Jakilaitis.<br> LR archyvo nuotr.
 Aistė Diržiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 Aistė Diržiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-05-18 14:27

Taip pat siekiama atkreipti dėmesį į sunkumus, su kuriais susiduria homoseksualūs žmonės asmeniniame gyvenime ir darbe. Norima plačiau apie tai informuoti heteroseksualius žmones, paskatinti juos geriau suprasti seksualines mažumas.

Šios dienos pro akis nepraleidžia ir žinomi Lietuvos žmonės. Vienas iš pirmųjų feisbuke įrašu pasidalijo žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Nuotraukoje matyti nuotrauka, kurioje plevesuoja homoseksualų vėliava. Po ja puikavosi ir komentaras, kuriame išreiškė palaikymą ir solidarumą.

„Šiandien prie savo biuro Vilniaus Antakalnyje iškėlėme vaivorykštę. Ji – nuostabi!

Kėlėme ne vien dėl gėjų, lesbiečių ir transeksualų, kėlėme už visus skiauterėtus, auskaruotus, tatuiruotus, už visus išsišokelius, nepritapėlius, už tuos, dėl kurių kažkam “nepatogu”, už tuos, kuriuos laiko nupušusiais, kosmonautais, freakais ar dar kuo.

Džiaukimės jais, džiaukimės kitokiais, nes jie keičia pasaulį ir daro mus geresniais! Vieną dieną metuose vaivorykštės galėtų plevėsuoti prie valstybės institucijų, žiniasklaidos redakcijų, ministerijų, Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros, ar net virš Gedimino pilies.

Tai, tikiu, bus, tik vėliau.

Šiandien - Tarptautinė diena prieš homofobiją“, – Edmundas Jakilaitis įrašą puošė grotažymė LGL.

Taip pat aktorė Aistė Diržiūtė feisbuko paskyroje pasidalijo spalvingą nuotrauką, kurioje ji įsiamžinusi per 2016-ųjų LGBT eitynes su savo draugu Romu Zabarausku. 

„Tik meilė ir vienybė. Laimigos tarptautinės dienos prieš homofobiją, transfobiją ir bifobiją! Vilniuje su savo brangiu įkvepiančiu, tikinčiu ir kovojančiu už gerą draugu Romanu Zabarausku“, – dalijosi aktorė. Ji savo įrašą puošė vaivorykštėmis bei grotažymėmis meilė, laimigos prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją dienos (IDAHO).

Taip pat šia proga šiandien Vilniuje atidaryta ryškiaspalvė perėja – „Vaivorykštė“. Sakoma, kad ši perėja leis Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams parodyti, jog Vilnius yra atviras ir LGBT bendruomenei draugiškas miestas.

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.