Vitai Jakutienei ir vėl nepavyko pergudrauti teismo draudimo byloje

Antradienio popietę Vilniaus miesto apygardos teismas (VAT) padėjo tašką buvusios „Olialia pupytės“ narės Vitos Pliadytės-Jakutienės (31 m.) byloje. 

 V. Jakutienė.<br> LR archyvo nuotr.
 V. Jakutienė.<br> LR archyvo nuotr.
 V. Jakutienė.<br> LR archyvo nuotr.
 V. Jakutienė.<br> LR archyvo nuotr.
 V. Jakutienė.<br> LR archyvo nuotr.
 V. Jakutienė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 4:44 PM, atnaujinta Jun 19, 2018, 6:47 PM

Ji su draudimo kompanija „Lietuvos draudimas“ ilgiau nei metus aiškinosi dėl išmokos už eismo įvykyje neva patirtus nuostolius.

Skundas buvo išnagrinėtas rašytine tvarka, tad teisme Vitai dalyvauti nereikėjo.

Apeliacinės instancijos teismas atmetė V.Jakutienės skundą dėl praėjusiais  metais Vilniaus miesto apylinkės teismo priimto sprendimo, kuriuo buvo  nutarta nepriteisti V.Jakutienei jos nurodytos sumos. Be to, ji įpareigota  draudimo kompanijai atlyginti bylinėjimosi išlaidas – sumokėti 310 eurų.  

Tam įtakos turėjo dainininkės elgesys bei itin neaiškios įvykio aplinkybės – atlikėja ilgai vengė bet kokio kontakto, nedalyvavo nei vienoje apžiūroje bei vengė atvykti į apklausas. Be to, ji negalėjo tiksliai papasakoti, kokiomis aplinkybėmis įvyko avarija

Į teismą atlikėja kreipėsi dar 2014-ųjų gruodį. J. Baltrušaičio gatvėje gyvenanti moteris suko iš namų kiemo. Drauge naujame „Opel Astra Sports Tourer“ automobilyje sėdėjo ir du jos mažamečiai vaikai. Anot Vitos, staiga į ją atsitrenkė „Toyota Carina“ automobilis. Apie stiprų smūgį bylojo ir išsiskleidusios jos vairuojamos transporto priemonės oro pagalvės.

Po incidento moteris ir minėtojo automobilio vairuotojas užpildė eismo įvykio deklaraciją. Iš draudimo kompanijos ji siekė prisiteisti apie 8 tūkst. eurų bei 6 procentų metines palūkanas nuo bylos iškėlimo teisme iki sprendimo visiško įvykdymo.

Tuo metu, „Lietuvos draudimas“ atsisakė sumokėti nurodytą išmoką dėl neteisingo įvykio įforminimo. Kaip teigė kompanijos atstovai, dainininkės nurodytos įvykio aplinkybės neatitiko realybės. Jų manymu, automobilis gerokai apgadintas buvo jau prieš avariją.

Keblumų kilo ir dėl „Toyota Carina“ savininkystės. Nors automobilis priklausė liudytojui Zigmundui Braseliui, jis tądien buvo paskolintas buvusiam jo dukros sutuoktiniui Alvydui Jasiukevičiui. Visgi, pastarasis sakė automobilio nevairavęs – jį buvo paskolinęs draugui Artūrui Miežiui, kuris apie eismo įvykį pasisakė vėliau vykusiame teisme.

Dar didesnio dėmesio verti Vitos, jos vyro Justo Jakučio ir liudytojo santykiai. 2017 m. vykusiame teisme jie teigė, kad vienas kito nepažįsta, tačiau „Lietuvos draudimui“ pateikus nuotraukas, išaiškėjo, kad jie bendrauja tarpusavyje. Tuomet teismas pažymėjo, kad ieškovės ir liudytojų paaiškinimai buvo netikslūs, nenuoseklūs ir prieštaraujantys vieni kitiems. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.