Buvusioji stipriai kirto Albertui Bandžiui, o jis prakalbo apie žiaurų vaikų auklėjimą

Buvusios advokato Alberto Bandžiaus sutuoktinės Aistės žodžiai sukėlė tikrą audrą internete. Ji nusprendė nebetylėti ir feisbuke viešai papasakojo su kuo jai dar ligi šiol reikia kovoti.

 Albertas Bandžius.<br> T.Bauro nuotr.
 Albertas Bandžius.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 1:21 PM, atnaujinta Jul 5, 2018, 2:40 PM

Su Aiste vyras skyrėsi sunkiai, užtruko ir turto dalybos. Todėl buvę santykiai ją persekioja kone kasdien.

„Nuo 2010 metų net 11 antstolių kontorų bando išieškoti skolas iš Alberto Bandžiaus. Šiuo metu yra vykdoma 21 skolų išieškojimo byla, skolos viršija 240 000 Eur, iš kurių vien skolos LR Mokesčių inspekcijai ir SODRAI viršija 70 000 Eur, nemokamas išlaikymas keturiems mažamečiams vaikams.

Antstoliai yra areštavę A.Bandžiaus turtą ir net 16 asmeninių banko sąskaitų, tačiau jose nėra jokių piniginių lėšų. Nesumokėtų valstybei mokesčių skola tęsiasi aštuonis metus. 2010 m., VMI išieškoma suma 27 477 Eur, 2012 m. išieškoma nesumokėtų mokesčių suma 9 031 eur, 2014 m. – 1 061 Eur skola VMI, 7 190 Eur skola Sodrai, 2015 m. – 6 516 Eur skola VMI, 3 650 Eur skola Sodrai.

Kiekvienais metais VMI ir SODRA užveda vis po naują nesumokėtų mokesčių išieškojimo bylą, bet realiai jokių veiksmų nesiima!

Advokatas Albertas Bandžius nuo 2016 m. sausio mėn. persiregistravo savo advokato veiklą, įsteigė juridinį asmenį Advokatų profesinę bendriją Bandžius ir partneriai.

Bendrijoje nėra jokių kitų darbuotojų ar advokatų partnerių, dirba tik vienas advokatas A.Bandžius, kuris sudaręs su bendrija neterminuotą darbo sutartį ir pasiskyręs sau 700 Eur atlyginimą. Kadangi profesinė bendrija yra atskiras juridinis asmuo, antstoliai areštuoti bendrijos sąskaitų negali.

Tiek Advokatų taryba, tiek Mokesčių inspekcija visą šitą situaciją apie Advokatą Bandžių puikiai žino, bet absoliučiai ignoruoja ir nesiima jokių priemonių.

Man kyla natūralus klausimas, ar advokatai Lietuvoje turi kažkokį išskirtinį statusą, kuriems įstatymai negalioja, leidžiama nemokėti mokesčių, nesilaikyti įstatymų, nemokėti vaikams išlaikymo?

Paprastus žmones, šeimas su vaikais antstoliai išmeta iš būsto net ir už mažesnes skolas, tačiau A. Bandžiui akivaizdžiai yra daromos kažkokios išimtys.

Jei jau Advokatų tarybai visiškai nerūpi Advokato Bandžiaus veikla, tai gal bent jo klientams, sąžiningai dirbantiems žmonėms, gali rūpėti advokato reputacija, jei nori samdyti atstovauti jų interesus.

Advokatas Bandžius deklaruoja, jog uždirba 700 Eur, tačiau viešai gyvena prabangų gyvenimą, važinėja prabangiu BMW automobiliu, turi nekilnojamojo turto, prabangų butą Gedimino pr. Vilniuje, žemės sklypų, laisvalaikiu mokosi pilotuoti lėktuvą, pramogauja restoranuose.

Matome, jog atstovauja garsius Lietuvos asmenis, nuolat bylas komentuoja spaudoje ir televizijose. Kadangi turi labai daug skolų ir areštuotos visos asmeninės sąskaitos, labai tikėtina, jog naudojasi savo įkurto juridinio asmens Profesinės bendrijos lėšomis ir sąskaitomis asmeniniams poreikiams tenkinti arba gauna atlygį grynais pinigais.

Norėtųsi, kad jau pagaliau kažkas atkreiptų dėmesį ir išsamiai ištirtų advokato Alberto Bandžiaus veiklą“, – rašė ji.

Jos įrašu pasidalijo daugybė žmonių, tarp kurių ir puikiai žinomi žmonės. Komentatoriai palaikė moterį už drąsą kalbėti viešai, nes, anot jų, tik toks būdas gali jai padėti.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Albertu, jis tikino, jog buvusi žmona tiesiog ant jo pyksta.

„Žinote, piktas žmogus ir visą laiką lieka piktas... O čia, matyt, didžiausia pykčio banga sukelta dėl to, kad aš gegužės mėnesį pateikiau ieškinį Čikagoje, Šiaurės Ilinojaus apygardos apylinkės teisme dėl vaikų grąžinimo. Ji pagrobė vaikus. Pabėgo ir galvojo, kad laikas nuo laiko apdregs mane, pasispjaudys ir viskas. Dabar tas ieškinys yra priimtas. Yra pritaikyti apribojimai išvežti vaikus, jiems leista išvykti tik atostogų.

Pakankamai ilgai užtruko visas procesas, nes advokatų paslaugos tikrai kainuoja pakankamai brangiai. Aš esu kreipęsis su pasiūlymu į buvusią teisingumo ministrę ir į socialinės apsaugos ir darbo ministrę, kad sukurtų kokį nors fondą, kuris padėtų kai atsiduri tokiose situacijose. Šiuo atveju Aistė pabėgo į užsienį su užsienio reikalų ministerijos palaiminimu. Ministerija išsiuntė ją ir visiškai neatsižvelgė, kad buvo priimtas sprendimas, pagal kurį numatyta vaikų bendravimo intensyvi tvarka. Jiems buvo nusispjaut į tai – aiškino man, kad neatsižvelgsime į tai.

Taktiškai buvo užsiminta Linkevičiui (Linui Linkevičiui, Užsienio reikalų ministrui, red.past), kad valstybėje turėtų būti vaiko prioritetas. Jis tik prunkštelėjo, maždaug: „Kur tokį kvailelį radote“. Tad man pačiam reikia verstis per galvą: pardavinėti turtą, skolintis, prašyti, kad galėtum tęsti procesą“, – sakė Albertas.

O ar nebandė A.Bandžius visą procesą išspręsti gražiuoju? Juk Aistė – jo vaikų mama. A.Bandžius prakalbo ir apie jam nepriimtinus buvusios žmonos auklėjimo metodus.

„Žinot, tai yra toks žmogus, kuriam visiškai nerūpi... Vienas iš jos auklėjimo pagrindinių metodų toks – „jeigu man bus gerai – bus gerai ir vaikams“. Jai visiškai vienodai. Aš jos tokiu atveju paklausdavau: „O tai ką, jei tau bus blogai, tai vaikams irgi taip turėtų būti?“ Tegul žino, kad gyvenimas yra gyvenimas... Apie ją būtų galima daug kalbėti ir aiškinti.

Kai išsiskyrėme, matyt ji negražiai su vaikais elgdavosi ir jie, ypač vyresnysis berniukas, psichologui aiškino, jog bijo, kai mama juos vienus namuose užrakina ir palieka. Berniukui tada buvo gal 8 metai, kitam – apie 5. Ji važiuodavo į pasimatymus su savo gerbėjais ir naktimis palikdavo vaikus.

Arba, pavyzdžiui, dar vienas auklėjimo būdas. Vyresnysis Dominykas yra į mane panašus, tad ji priekaištaudavo. Ir kai jis ožiuodavosi važiuojant automobiliu, Aistė sustodavo išmesdavo vaiką iš mašinos ir nuvažiuodavo. Paaiškindavo, kad toks auklėjimo būdas“, – kalbėjo Albertas.

Vyras tikino, kad jis neskaitė Aistės kaltinimų viešoje erdvėje. Tačiau pokalbio metu nutarė plačiau panagrinėti buvusios žmonos įrašą.

„Ką ji čia rašo? Ji viešina mano asmeninį gyvenimą. Ne nuo 2010 metų, o nuo 2015 ji susivienijo su trečiąja mano sutuoktine ir atsirado išieškojimas. Jos padarė viską, kad man būtų neįmanoma vykdyti veiklos. Apie skolos sumą rašo neteisingai. Jos pagrindinis tikslas mane apšmeižti.

70 000 eurų „Sodrai“ ir mokesčiams? Tokios sumos tikrai nėra. Ji teigia, kad nemoku išlaikymo keturiems mažamečiams vaikams, kai kiekvieną mėnesį aš nuolat apie 25 mėnesio dieną darau du pavedimus. Vienas pavedimas yra mokamas Aistei 176, 68 centai. Suma pervedama į sąskaitą, kuri nurodyta teismo sprendime. O kitai buvusiai sutuoktinei yra sumokama 231 eur ir 32 centai. Tai jau yra nuo 2017 metų gegužės mėnesio, nes iki 2016 metų gruodžio 28 dieną pardavus turtą buvo sumokėta visas įsiskolinimas, kuris buvo Aistei ir trečiąjai sutuoktinei.

Įsivaizduokite, kokia tai parodoksali situacija. Ji piktybiškai nevykdo teismo sprendimų ir teismo nutarties, teigia, kad neva vaikai nenori. Nuo lapkričio 19 dienos ji man jau leido matytis su vaikais ir mes keturis kartus su jais kalbėjome. Visa laimė, kad aš turiu įrašą. Jie man sakė: „Tėti, mes labai tavęs pasiilgome“. Ji piktybiškai nevykdo teismo sprendimo, o mano pareiga juos išlaikyti išliko. Tai yra žmogus, kuris nusprendė atimti tėvo teises, neleisti bendrauti su vaikais, o mokėti aš vis tiek privalau.

Kodėl tie pinigai grįžta? Tai tik dėl to, kad ponia Aistė Šulcaitė savavališkai ėmė ir uždarė sąskaitą banke. O teismo sprendimo nurodytos sąskaitos, į kurią aš turėčiau pervesti, ji taip ir nesivargina pakeisti. Žinot, aš vedu ten, kur teismo sprendimas nurodė pervesti. 

Mano pajamos šiandienai yra 900 eurų, atskaičiavus mokesčius, išeina kažkur apie 700 eurų“, – sakė advokatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.