Prieš dingdama Sandra Grafinina apgavo vaiko teisių apsaugos specialistus

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities VPK išplatintame pranešime buvo rašoma, kad paskelbta skandalingai pagarsėjusios buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos paieška. Esą moters sesuo kreipėsi į policiją dėl to, kad dar nuo liepos 1 d. neįmanoma susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia Sandra.

 Sandra Grafinina.
 Sandra Grafinina.
 Sandra Grafinina su vyru Nigelu Westu-Macaulay.
 Sandra Grafinina su vyru Nigelu Westu-Macaulay.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 4:52 PM, atnaujinta Jul 19, 2018, 9:24 PM

Per pastaruosius kelerius metus Sandra nuolat šmėžavo televizijos eteryje, naujienų portalų puslapiuose. Ji be galo džiaugėsi atradusi šiltą ir patogų gyvenimą su mylimuoju Nigelu Westu-Macaulay, nuolat pasakojo apie nebesuskaičiuojamus namus, aplankytas šalis ir prabangius automobilius.

Per dvejus metus Sandra ir milijonieriumi prisistatantis Nigelas įsivėlė į ne vieną skandalą: jiedu neblaivūs šlaistėsi gatvėmis, vienas kitą kaltino smurtu. Kol, galiausiai, praėjusiais metais Sandra paskelbė, kad laukiasi mergaitės.

Šiaulių apskrities VPK išplatinus pranešimą apie dingusią Sandrą, naujienų portalas lrytas.lt pasidomėjo, kur šiuo metu yra vos septynių mėnesių mergaitė.

Kaip paaiškėjo, bene paskutiniai prieš S.Grafininos dingimą su ja kalbėjosi Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojai. Birželio 28 d. jie atvyko į Šiauliuose moters nuomojamą butą, kuriame nesaugioje aplinkoje rado dar šiais metais gimusį kūdikį, kūdikio tėvystės nepripažinusį Nigelą ir dar keletą vyrų. Neoficialiais duomenimis jie buvo neblaivūs.

Naujienų portalą lrytas.lt Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Vaiva Arnašė informavo, kad, paėmus kūdikį į valstybės priežiūrą, darbuotojai dar spėjo susisiekti su pačia S.Grafinina.

„Taip, išties, mūsų darbuotojai akimirksniu susisiekė su mergaitės motina, ji telefonu atsiliepė. Darbuotojams sakydama, kad ji netrukus atvyks ir pasiims kūdikį į saugią aplinką pas save, pamelavo ir iki šios dienos dar nepasirodė. Dabar ir patys pamatėme žinią, kad paskelbta jos paieška“, – kalbėjo atstovė.

Nustatyta informacija, kad liepos 1-ąją S.Grafinina kaip tik grįžo į Lietuvą. Nėra aišku, kodėl moteris išvyko viena ir kodėl vos kelių mėnesių dukrą paliko prieštaringai vertinamoje kompanijoje, nesaugioje aplinkoje.

Vaiva Arnašė pasakojo, kad mergaitė atrodė neprižiūrėta, tačiau per tris savaites, praleistas Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, mažylė pilnai atsigavo. Dabar jai labiausiai trūksta tik mamos.

Vis dėlto, net ir dabar pasirodžiusi, Sandra taip lengvai dukrelės nebeatgautų. Moteriai tektų dirbti su specialistų komanda, įrodyti, kad kūdikiui ji galėtų suteikti saugią aplinką. Lygiai taip pat mergaitės likimu nepasidomėjo ir britas N.Westas-Macaulay.

„Nemanau, kad jei jis ir atvyktų pasiteirauti apie mergaitę, jam ją grąžintume. Jis nepripažinęs tėvystės teisių, todėl mergaitei tėra svetimas vyras“, – pridūrė V.Arnašė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.