Palangoje galimai pastebėta policijos ieškoma Sandra Grafinina

Prieš keletą dienų Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai paskelbė, kad ieško be žinios dingusios buvusios „Olialia“ pupytės 28 metų Sandros Grafininos.

Sandra Grafinina su vyru Nigelu Westu-Macaulay.
Sandra Grafinina su vyru Nigelu Westu-Macaulay.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 2:19 PM, atnaujinta Jul 24, 2018, 6:06 PM

Liepos 17 d. į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d.  negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S.Grafinina.

Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S.Grafinina liepos 1 d. grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Naujienų portalas lrytas.lt liepos 24 dieną gavo skaitytojos (vardas ir pavardė redakcijai žinoma. – Red.) laišką, kuriame prisegtos, manoma, Sandros nuotraukos. 

Skaitytoja pranešė, kad S.Grafinina užfiksuota besiilsinti Palangoje. 

„Poilsiaudami Palangos paplūdimyje apie 17 valandą prie „Žuvėdros“ poilsio namų pastebėjome šį žmogų su užsieniečiu vyru ir špicų veislės šuniuku. Jie puikiai leido laiką. Tad skubiai dalijamės šia informacija, kad ji yra gyva ir sveika“, – laiškė rašė skaitytoja.

Portalui susisiekus su policija pareigūnai patvirtino, kad Sandra vis dar yra ieškoma.

Pirmojo veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Sandra Reinikova portalą lrytas.lt informavo, jog nuotraukoje gali būti Sandra.

Vėliau moteris susisiekė su lrytas.lt redakcija ir policija ir teigė, kad nuotraukose paplūdimyje – ji, o ne Sandra Grafinina. Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė su Šiaulių miesto ir rajono PK Antrojo veiklos skyriaus vyriausiąja tyrėja Solveiga Kardaše, kuri patikino, kad Sandra Garfinina tebėra ieškoma.

S.Kardašė informavo, kad su ja taip pat susisiekė nuotraukose buvusi moteris, dabar bus vykdomi jos asmenybės patvirtinimo veiksmai.

Naujienų portalas lrytas.lt antradienio rytą dar kartą susisiekė ir su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstove spaudai Vaiva Arnaše. 

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos paimtas tuomet dar šešių mėnesių kūdikis jau beveik mėnesį auga Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

Pasklidus nuotraukoms, esą Palangoje galimai laisvai poilsiauja vis dar policijos ieškoma Sandra Grafinina, paaiškėjo, kad paimtos dukrelės beveik per mėnesį niekas neieškojo. Pasak V.Arnašės, motina nepasistengė nei paskambinti, nei atvykti pasidomėti, ar dukrelė pakliuvo į saugias rankas.

„Labai liūdna, vaikui juk dabar labiausiai reikia būtent mamos. Bet susisiekiau su specialistais ir jie patvirtino, kad nesulaukta nei jokio skambučio, nei vizito“, – teigė ji.

Asmenis, žinančius šios moters buvimo vietą, policija prašo paskambinti telefonais (8 41) 39 76 07, 8 605 67 879 arba parašyti elektroniniu paštu solveiga.kardase@policija.lt.

Dar prieš dingdama S.Grafinina apgavo vaiko teisių apsaugos specialistus.

Naujienų portalą lrytas.lt Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai V.Arnašė informavo, kad, paėmus kūdikį į valstybės priežiūrą, darbuotojai dar spėjo susisiekti su pačia S.Grafinina.

„Taip, išties, mūsų darbuotojai akimirksniu susisiekė su mergaitės motina, ji telefonu atsiliepė. Darbuotojams sakydama, kad netrukus atvyks ir pasiims kūdikį į saugią aplinką pas save, pamelavo ir iki šios dienos dar nepasirodė. Dabar ir patys pamatėme žinią, kad paskelbta jos paieška“, – kalbėjo atstovė.

Nustatyta informacija, kad liepos 1-ąją S.Grafinina kaip tik grįžo į Lietuvą. Nėra aišku, kodėl moteris išvyko viena ir kodėl vos kelių mėnesių dukrą paliko prieštaringai vertinamoje kompanijoje, nesaugioje aplinkoje.

V.Arnašė pasakojo, kad mergaitė atrodė neprižiūrėta, tačiau per tris savaites, praleistas Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, mažylė visiškai atsigavo.

Dabar jai labiausiai trūksta tik mamos. Vis dėlto net ir dabar pasirodžiusi Sandra taip lengvai dukrelės nebeatgautų. Moteriai tektų dirbti su specialistų komanda, įrodyti, kad kūdikiui ji galėtų suteikti saugią aplinką. Lygiai taip pat mergaitės likimu nepasidomėjo ir britas Nigelas Westas-Macaulay.

„Nemanau, kad jei jis ir atvyktų pasiteirauti apie mergaitę, jam ją grąžintume. Jis nepripažinęs tėvystės teisių, todėl mergaitei tėra svetimas vyras“, – pridūrė V.Arnašė.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.