Dingusios Sandros Grafininos 7 mėnesių dukra pravėrė naujų namų duris

Skandalingai pagarsėjusi buvusi „Olialia mergaitė“ Sandra Grafinina jau daugiau nei dvi savaites įtraukta į policijos paiešką, o vos septynių mėnesių moters kūdikis buvo paliktas nežinioje. Naujienų portalas lrytas.lt sužinojo, kad S.Grafininos mergaitė jau pravėrė naujų namų duris.

 Sandra Grafinina ir Nigelas Westas-Macaulay.
 Sandra Grafinina ir Nigelas Westas-Macaulay.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 3:08 PM, atnaujinta Aug 3, 2018, 3:36 PM

Liepos 17-ąją moters sesuo kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją teigdama, kad nuo mėnesio pirmos dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje viešinčia Sandra. Nustatyta, kad dar liepos 1-ąją moteris grįžo į Lietuvą, tačiau dingo kaip į vandenį.

Maža to, dar birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S.Grafininos sutuoktinis Nigelas Westas-Macaulay neoficialiais duomenimis buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

Kaip tuomet informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė Vaiva Arnašė, mergaitė buvo neprižiūrėta.

Penktadienio popietę naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su V.Arnaše, ji patvirtino kalbas, kad Sandros Grafininos kūdikis nuo šiol turės naujus globėjus.

„Taip, išties informacija yra teisinga. Globos dokumentus panoro susitvarkyti Sandros artimieji ir jiems tokios galimybės bus sudarytos. Kadangi mergaitė neturi pripažintos tėvystės (Sandros sutuoktinis nepripažino tėvystės - red.), niekieno kito artimieji negali pretenduoti į jos globą.

Visgi, būsimiems globėjams reikės praeiti specialius kursus, kurie trunka apie tris mėnesius, kad būtų užtikrinta, jog globėjai bus pajėgūs susitvarkyti. Taip pat po to dar lauks visa eilė dokumentų. Galima apskaičiuoti, kad visa tai užtruks keturis mėnesius, kol mažylė jau atsidurs pas savo globėjus. Tačiau jau nuo šiandien (rugpjūčio 3 d. – red.) mergaitė gyvens su budinčia globėja, nebe valstybinėje institucijoje“, – žiniomis dalijosi V.Arnašė.

Moteris sako, kad nors pačiai mamai, matyt, nelabai rūpi dukrelės likimas, kadangi Sandra taip ir nepasidomėjo dukrele, džiugu, kad atsirado artimieji, kurie nori ir gebės pasirūpinti mažyle.

„Valstybinė institucija turi visas sąlygas, tačiau ji niekuomet neatstos tos tikrosios mamos meilės ir rūpesčio. Tai taikoma ir kūdikiui, ir ūgtelėjusiems vaikams. Visgi, džiugu, kad atsirado žmonių, kurie panoro globoti mergaitę“, – naujienų portalui lrytas.lt kalbėji ji.

Daugiau nei mėnesį valstybinėje institucijoje praleidusi mažylė atsigavo, pagerėjo jos būklė.

Primename, kad vaiko teisių specialistai dar birželio 28-ąją susisiekė su pačia Sandra. Moteris buvo informuota apie tai, kad jos kūdikis bus paimtas į kūdikių globos namus. Tąsyk Sandra specialistams tvirtino, kad netrukus atvažiuos ir pasiims savo mergaitę, tačiau iki šiol nepasirodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.