Ingeborga Dapkūnaitė Rusijoje sukėlė skandalą: papiktino jos elgesys skaitykloje

Rusijoje skandalą sukėlė nuotrauka, kurioje aktorė Ingeborga Dapkūnaitė su aukštakulniais stovi valstybinėje bibliotekoje ant poliruoto stalo.

 I.Dapkūnaitė.
 I.Dapkūnaitė.
Ši skaitykloje daryta I.Dapkūnaitės nuotrauka sukėlė prieštaringas reakcijas.
Ši skaitykloje daryta I.Dapkūnaitės nuotrauka sukėlė prieštaringas reakcijas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 12:25 PM

Rusijoje gyvenančios 55 metų lietuvės nuotrauka pasirodė netrukus po to, kai rugsėjo 7 dieną šios šalies valstybinėje bibliotekoje buvo surengtas mados šou. Po jo skaitykloje vyko furšetas.

„Vargu ar bibliotekos administracija leistų taip ant stalo užsiropšti kokiai nors eilinei Mašai Ivanovai“, – piktinosi vienas aktorės gerbėjas.

„Buvo valgoma ir geriama ką tik suremontuotoje didžiausioje Rusijos skaitykloje. Jos remontas truko penkerius metus, – apmaudą liejo Rusijos istorijos instituto vyresnioji mokslinė bendradarbė Galina Uljanova. – Svečiai sumuštinius, gėrimus dėjo ant rašomųjų stalų ir knygų lentynose. Tą dieną skaitytojams biblioteka buvo uždaryta.

Kokią šlykštynę jie ten surengė! Pasodink kiaulę prie stalo – ji ir kojas ant jo susikels.

Tai darbo stalai. Negalima keberiotis ant jų su batais. Nehigieniška.“

Po keturių dienų bibliotekos vadovybė išplatino pareiškimą „Gyva erdvė gyviems žmonėms“, kuriame teigiama, kad pasipiktinimą sukėlusi I.Dapkūnaitės nuotrauka buvo daryta ne rugsėjo 7 d., o rugpjūčio 13 d.

Vis dėlto neseniai paskirtas bibliotekos direktorius Vadimas Duda atsiprašė ir teisinosi, kad renginys buvo suplanuotas dar iki jam pradedant eiti šias pareigas.

„Šis renginys buvo „ties riba“, – pareiškė V.Duda. – Kiekvienas mūsų partneris, net pats reikšmingiausias ir didžiausias, privalo gerbti mūsų vertybes.“

Bibliotekos atstovė Irina Kovalenko tikino, kad I.Dapkūnaitės nuotrauka daryta ne per furšetą.

„Tai buvo speciali fotosesija, skirta rugsėjo 7-osios renginiui, – aiškino I.Kovalenko. – Bibliotekos pastatas – architektūros paminklas, tad fotosesijos čia vyksta dažnai.

Taip jau atsitiko, kad šiuo atveju nuotraukos autorių ir mūsų grožio supratimas nesutapo. Ingeborgos nuotrauka, žinoma, nuostabi, tačiau ji mus taip pat trikdo.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.