Antrą sykį savo žmoną vedęs Stano: „Tai atrodė visiškai neįmanoma“

Pramogų pasaulyje netrūksta spalvingų asmeninio gyvenimo istorijų. Tačiau dauguma jų nublanksta prieš tą, kuri nutiko 36-erių atlikėjui, dainų autoriui ir prodiuseriui Stanislavui Stavickiui-Stano.

Prieš dešimt metų (nuotr.) susituokę S. ir I.Stavickiai vakar tai padarė dar kartą.<br>A.Kriščiūno nuotr.
Prieš dešimt metų (nuotr.) susituokę S. ir I.Stavickiai vakar tai padarė dar kartą.<br>A.Kriščiūno nuotr.
Stano.<br>T.Bauro nuotr.
Stano.<br>T.Bauro nuotr.
Stano.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Stano.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 7:19 PM

Antradienį Vilniaus santuokų rūmuose jis antrą sykį susituokė su savo žmona, 30-mete būsimąja socialinio darbo specialiste Indre Stavickiene – praėjus dešimčiai metų po pirmųjų vestuvių.

Šio dešimtmečio pradžioje išsiskyrusi, bet vėliau susitaikiusi ir vėl kartu gyvenanti pora augina tris vaikus. Du iš jų gimė Stano ir Indrei gyvenant kartu, bet tebesant oficialiai išsiskyrus.

Nuo vakar jie dokumentuose – vėl vyras ir žmona. „Trečią kartą jau nenorėčiau su žmona tuoktis. Padarysiu viską, kad to nereikėtų“, – juokėsi dainininkas.

Augina tris vaikus

Pirmosios Stano ir Indrės vedybos įvyko 2008-aisiais. Po metų pora susilaukė sūnaus Ričardo, tačiau pašlijus santykiams 2011aisiais oficialiai išsiskyrė.

Po poros metų pora susitaikė, 2014-ųjų pradžioje susilaukė sūnaus Adomo, o praėjusių metų rudenį – dukters Joanos Marijos.

„Joaną pavadinau savo močiutės garbei. Sūnus Ričardas nešioja senelio, o Adomas – prosenelio vardą. Visų mūsų vaikų vardai – iš giminės.

Man atrodo, taip prasmingiau. Man atrodo kvaila ieškoti naujoviškų, madingų vardų“, – tuomet pasakojo Stano.

Dievo akivaizdoje neišsiskyrė

Vaikai poros tuoktuvėse vakar nedalyvavo, o pati ceremonija buvo trumpa ir kukli.

„Nemanau, kad juos vestuvių klausimas labai jaudina – mes jiems esame tėtis ir mama, taip buvo ir bus. Net nėjome į tuoktuvėms skirtą salę – padėjome parašus Santuokų rūmų vedėjos kabinete, ir tiek. Buvo tik liudininkai, na, ir žmoną pasiėmiau.

Vakarėlį turbūt reikės surengti, bet dar neapsisprendėme, kur ir kada, ar tai bus didesnė puota, ar pobūvis su artimiausiais žmonėmis“, – pasakojo Stano.

Beje, kaip ir per pirmąsias vestuves, pora pasirinko tuos pačius liudininkus – verslininką Tadą Bruzgulį ir atlikėjo seserį Svetlaną Stavickają.

Mintis oficialiai susituokti antrą kartą Stano ir Indrės galvoje sukosi jau kurį laiką, nors, anot dainininko, jie ir be to jautėsi vyru ir žmona.

„Mūsų bažnytinė santuoka – nenutraukta, galiojanti.

Tačiau dar sykį sutvirtinti santykius – gražu. Dar ir tokia proga – dešimt metų nuo santuokos.

Be to, turime vaikų, jie lanko mokyklą, darželį. Kai nesi oficialiai susituokęs, tai kiek apsunkina kasdienių reikalų tvarkymą.

Žmonos pavardė mums išsiskyrus nepasikeitė – ji liko Stavickienė. Todėl dokumentų keisti nereikės“, – pasakojo Stano.

Šeimą griovė ambicijos

Dainininkas pripažįsta – prieš septynerius metus pyko ant Bažnyčios už tai, kad išsiskirti pagal jos tvarką yra labai sudėtinga.

„Tada man tai atrodė nesąžininga. Kodėl neišskiria, jei nebenorime būti kartu?

O dabar manau, kad tai labai teisinga. Civilinės skyrybos gali įvykti labai greitai. Mes su žmona per mėnesį išsiskyrėme.

Mano nuomone, taip negerai. Ypač – jaunų žmonių atžvilgiu, nes tuo metu galvoje būna visiška košė. Galėtų būti taisyklė, kad reikia palaukti bent pusmetį. Tada gal skyrybų būtų mažiau“, – svarstė Stano.

Skyrybas su žmona jis laiko klaida, kurią nulėmė abiejų sutuoktinių ambicijos.

„Vienas pasako – aš be tavęs galiu geriau gyventi. Kitas atsako – ak taip, aš be tavęs galiu gyventi dar geriau.

Galiu kalbėti tik už save, bet man atrodo, kad tai buvo nesugebėjimas susikalbėti, nė vienas neradome jėgų per save perlipti“, – prisiminė dainininkas.

Gyvenimas pateikė staigmeną

Pora planavo susituokti praėjusį penktadienį, tačiau datą perkėlė dėl popiežiaus Pranciškaus vizito. Stano popiežiaus viešnagės metu dirbo savanoriu.

„Bet kad datą būtume pasirinkę specialiai dėl popiežiaus vizito – ne. Man atrodo, tai jis prie mūsų derinosi“, – juokavo Stano.

Save jis vadina praktišku žmogumi, kuris sunkiai pasiduoda tikėjimui. Tačiau žvelgdamas į savo santuoką mano, jog kai kurie dalykai yra tiesiog nulemti.

„Tai, kad mes vėl būsime kartu, prieš septynerius metus atrodė visiškai neįmanoma. Labiau įmanoma, kad lietuviai sukonstruos kosminį laivą ir pirmieji pasaulyje pasiųs žmogų į Marsą.

O kad ne šiaip būsime kartu, bet dar po to susilauksime dviejų vaikų, taip pat susituoksime antrąkart, atrodė dar labiau neįmanoma.

Bet taip atsitiko. Negaliu patikėti, kad tai sutapimas“, – kalbėjo atlikėjas.

Stano neabejoja, kad daugiau skyrybų ir santuokų jo gyvenime nebus: „Būtų labai keista, jei taip nutiktų. Taip tiesiog negali būti.“

Ar šiandien jo ir žmonos ryšys tvirtesnis nei prieš dešimt metų?

„Tie, kurie dešimt metų pragyveno kartu, pritars, kad meilės sąvoka stipriai keičiasi. Bet jeigu nemylėčiau, tikrai nevesčiau antrą kartą“, – šypsojosi dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.