Garsūs žmonės išreiškė palaikymą apie vėžį prakalbusiam Stano

Penktadienio rytą dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano su gerbėjais pasidalijo žinia, kad jam teko kovoti su netikėta diagnoze – kraujo vėžiu. Atvirai apie ligą ir užklupusius sunkumus kalbėjęs Stano teigė, kad ilgai svarstė, ar dalytis šia žinia su aplinkiniais.

 Feisbuko ir LR archyvo nuotr.
 Feisbuko ir LR archyvo nuotr.
 Vilija Pilibbaitytė-Mia.<br> Feisbuko nuotr.
 Vilija Pilibbaitytė-Mia.<br> Feisbuko nuotr.
 Stanislavas Stavickis-Stano.<br> Feisbuko nuotr.
 Stanislavas Stavickis-Stano.<br> Feisbuko nuotr.
 Agnė Bilotaitė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Agnė Bilotaitė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Nijolė Pareigytė-Ruakitienė.<br>LR archyvo nuotr.
Nijolė Pareigytė-Ruakitienė.<br>LR archyvo nuotr.
 Andrius Mamontovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Andrius Mamontovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M. Sava ir E. Žičkus.
M. Sava ir E. Žičkus.
 Juozas Liesis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Juozas Liesis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 2:38 PM

„O dabar apie svarbiausią dalyką ir rimtai. Ilgai galvojau ar reikia apie tai viešai pasakot. Dvejojau, žmonės jau nebežiūrės į mane kaip anksčiau, o dėl to labiausiai pikta. Dėl to ir kalbu. Diagnozė vėžys daugumai skamba lyg mirties nuosprendis. Aš ir pats taip galvojau.

Pirmas dvi savaites buvau atsidūręs pragare, giliausioje depresijoje ir pasimetime, numečiau daugiau svorio nei per visą gydimą. Jausmai susimaišė – ir neviltis, ir gėda, ir noras pasislėpti nuo viso pasaulio. Bet baimė, tai jausmas kurį pažinau giliausiai, mačiau ją savo sieloje, mačiau artimųjų akyse, santaros klinikų koridoriuose. Šiandien daugybė žmonių išgirs diagnozę – vėžys ir prasidės jų pažintis su baime.

Aš noriu Jus visus apkabinti ir pasakyti – nebijokite, mus užklupo netikėtas išbandymas, bet nebijokite, tai tiesiog liga, ji vaisai kitokia nei prieš dvidešimt metų. Ji tikrai gydoma. Jūs ne vieni. Nebijokite, Lietuvoje neįtikėtinai profesionalūs ir jautrūs šios srities specialistai. Kraujo vėžio atveju išgydoma didžioji pacientų dalis“, – atvirai dėstė Stano ir sulaukė didžiulio palaikymo.

Po dainų autoriaus nuotrauka gausiai pasipylusias palaikymo žinutes rašė ir Lietuvoje žinomi žmonės.

„Ačiū, kad pasidalinai. Stiprybės!“ – rašė žurnalistas Edvardas Žičkus.

„Apkabinu! Sveikatos! Stiprybės!“ – palaikymą reiškė ir žurnalistas Juozas Liesis.

„Iš visos širdies linkiu tau visko ko geriausio! Iš visos širdies tikiu, jog tavo pozityvumas tave išgydys! Stano, „skrisim, žinau, kad galim“! Mes mylim tave! Būk stiprus!“ – palaikymo negailėjo ir dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

„Aha, stiprybės! Ir – paties žodžiai, matyt, padės ne vienam! Apkabinu“, – rašė žurnalistė Jolanta Svirnelytė.

„Jaučiuosi tokia bukaprotė, kai pamačius judu abu plikius, mintyse pagalvojau, nu ir susigalvojo, ji vapše netinka! Negi jie to nemato! Man tik beliko gėda. Stiprybės tau, tavo artimiems ir ačiū, kad pasidalinai!“ – gražių žodžių negailėjo ir dainininkė Augustė Vedrickaitė.

Režisierius Vytautas Rumšas pridūrė trumpai ir aiškiai: „Apkabinu“.

TV laidų prodiuseris Laimonas Kirkutis taip pat pilnas optimizmo: „Laikykis! Dar ne visos bendros muzikinės laidos nufilmuotos“, – rašė jis.

„Pasveiksi, to ir linkiu! Varyk!“- palaikymo nestokojo dainininkas Vaidas Baumila.

Dainininkė Donata Virbilaitė žavėjosi Stano stiprybe: „Bliamba, žmogau, tu stiprus! Moki įkvėpti ir šypsotis net tada, kai liūdna. Viskas bus gerai! Juk žinai“.

„Stano, žinai ką? Kaip gerai, kad tu turi Zvonkų. Ir humoro jausmą. Ir didelę vidinę jėgą. Ir gražią šeimą, su kuria dar patirsi daug daug daug gražių dalykų. Ir drąsos drąsinti kitus. Otimizmo. Ir dar labai gerai, kad mes turime tave! Labai džiaugiuosi tavo geromis naujienomis. Sveikatos, bičiuli, sveikatos!“ – linkėjo renginių režisierė Jurga Klimaitė-Riebling.

Dainininkas Andrius Mamontovas nedaugžodžiavo, tačiau juk ne žodžių gausoje esmė slypi: „Ačiū“, – rašė jis.

Palaikymo kupiną žinutę rašė ir Seimo narė Agnė Bilotaitė: „Stano, žaviuosi tavo stiprybe, kuri yra įkvėpimo šaltinis mums visiems! Džiaugiuosi, kad tu įveikei! Tai nėra gėda! Kiekvienas gali susidurti su tokiu gyvenimo iššūkiu! Linkiu sveikatos ir stiprybės! Apkabinu“.

„Laikykis! Apkabinu stipriai!“ – rašė ir Inga Jankauskaitė.

„Laukiau šito posto, nes nežinojau, kaip tavęs paklausti, kad neįskaudinti, neįžeisti, neapkrauti papildomais klausimais ar atsakymais... Ačiū tau! Esi man be galo brangus draugas! Žinau, kad esi stiprus ir po viso šito tapsi dar stipresnis! Įveiksi viską, nes aplink yra daugybė žmonių, kurie tau linki tik gero, nes tu to nusipelnei1 mes su tavim padarysim dar ne vieną hitą ir aš pažadu, kad ateisiu tavęs dar pakankinti į įrašų studiją! Laikykis, brolau! Mes su tavim“ – rašė dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo