Po „Eurovizijos“ atrankos finalo – žvaigždžių favoritai ir nuomonės apie Jurijų Veklenko

Šeštadienio naktį galutinai paaiškėjo – į „Eurovizijos“ konkursą, rengiamą Izraelyje, šiemet vykus Jurijus Veklenko. Nors daugelis nuoširdžiai džiaugėsi maksimalų žiūrovų ir komisijos balsų skaičių surinkusio atlikėjo pergale, atsirado tokių, kuriuos Jurijaus laimėjimas nuliūdino.

 Žvaigždės išsakė nuomonę.<br> LR archyvo nuotr. 
 Žvaigždės išsakė nuomonę.<br> LR archyvo nuotr. 
Vilius ir Violeta Tarasovai.<br> LR archyvo nuotr. 
Vilius ir Violeta Tarasovai.<br> LR archyvo nuotr. 
 Juozas Liesis.<br> LR archyvo nuotr. 
 Juozas Liesis.<br> LR archyvo nuotr. 
S. Milinytė. <br> LR archyvo nuotr. 
S. Milinytė. <br> LR archyvo nuotr. 
 I. Stumbrienė. <br> LR archyvo nuotr. 
 I. Stumbrienė. <br> LR archyvo nuotr. 
 V. Baumila ir M. Linkytė.<br> LR archyvo nuotr. 
 V. Baumila ir M. Linkytė.<br> LR archyvo nuotr. 
 J. Veklenko.<br> LR archyvo nuotr. 
 J. Veklenko.<br> LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 24, 2019, 12:37 PM, atnaujinta Feb 25, 2019, 10:29 AM

Dar prieš nacionalinės atrankos finalą Lietuvos įžymybės, tarsi, pasidalijo į atskiras stovyklas. Palaikymo kupinas žinutes socialiniuose tinkluose jos siuntė savo mėgiamiausiems finalininkams, didesnio dėmesio nekreipdamos į kitų atlikėjų pasirodymus. Pasibaigus atrankai pasidarė aišku – šiemet tikrai ne visi sirgo už Jurijų, tačiau dauguma liko patenkinti būsimu Lietuvos atstovu ir linkėjo jam sėkmės.

Svarbus – ne tik atlikėjas 

Dainininkas Vilius Tarasovas teigė, kad nacionalinės atrankos finale jis palaikė atlikėją, bet ne sistemą, kuri ženkliai prisideda prie konkurso nuspėjamumo.

„Palaikome, žinoma. Nors ir sirgome už kitą, tikrai nuoširdžiai palaikome. Tik nepalaikom sistemos, chebros, kuri tai daro, kuri tai daro akivaizdžiai, o Jurijui – didžiausios sėkmės“, – naujienų portalui lrytas.lt mįslingai sakė Moniką Mariją palaikęs atlikėjas.

Pasisakyti apie konkursą sutiko ir kitas praeityje žinomos grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis.

„Mano akimis, šis finalas buvo vienas stipriausių per visą mūsų pop istoriją ir kūrinių, ir atlikimo, ir intrigos prasme. Atlikėjų ir jų komandų ikifinalinis darbas matėsi, jautėsi. Tai kėlė šurmulį ir visaip kaip reikšmino patį nacionalinės atrankos finalą. Mano akimis, to šurmulio kur kas stipresne dalimi galėtų tapti ir pati LRT. Tikiuosi nuoseklesnio ir ryškesnio perspektyvaus kolektyvo įdirbio jau ateinančiais metais“, – teigė jis.

Paklaustas apie favoritus, Juozas įvardijo Jurgį DID & Ericą Jennings.

„Monika Marija ir Jurijus. Būtų fainas duetas. Gražūs ir visai dailiai dainuojantys jauni žmonės, balsais tapantys beveik girdėtų melodijų paveikslus, niekada nenuskęsta „Eurovizijoje“, bet, va, ir eilę metų nelaimi. Akivaizdu, kad mūsų finale buvo dar du, kurių nebus „Eurovizijos“ finalo scenoje Izraely. O gaila.

Tokiose renginiuose labai norisi bendrystės, lengvo buvimo kartu jausmo, norisi dainos, kuri jungtų visus ir pasakotų kažką labai svarbaus kiekvienam. Tokios dainos idėją turėjom. Ir tai yra super. Manau, kad viską, ką gali geriausio, darė kiekvienas finalistas, stengėsi ir mano palaikomi Jurgis su Erica. Kartais pritrūksta labai nedaug. Ir po to būna gaila.

Šį kartą man labai gaila, kad ne Didžiuliai atstovaus Lietuvai. Dalį atsakomybės už tai turėtų prisiimti su jais dirbusi užkulisių komanda. Ech... Už gerą vakarą dėkoju visiems finalistams. Su visa Lietuva džiaugsiuosi, jei būsime finale aukščiau 14-os vietos“, – gana skeptišką nuomonę dėstė J. Liesis.

Pasisakė kiti „Eurovizijos“ dalyviai

Tuo metu, Simona Milinytė Jurijui negailėjo komplimentų. Dar 2012-aisias kartu su juo ji dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje. Tais metais laimėjo Donatas Montvydas.

„Aš labai labai džiaugiuosi už Jurijų! Jis yra be galo vertas vykti į „Euroviziją“. Jis to siekė labai atkakliai ir daug dirbo. O kaip visi žinome – sunkus darbas ir užsispyrimas daro savo! Jurijus dalyvavo „Eurovizijoje“ ir tada, kai dalyvavau aš. Deja, jis tuomet nepateko į finalą, nors aš tikrai asmeniškai buvau juo sužavėta. Kokia vieta bus finale – jau nesvarbu.

Visi žinome, kad šalių balsus lemia daug dalykų. Svarbu, jog mes žinom, kad išrinkom be galo stiprų ir nuostabų dainininką atstovauti Lietuvai“, – Jurijų gyrė šiuo metu Jungtinėse Valstijose aktorės karjeros siekianti S. Milinytė, kuri prasitarė, kad taip pat palaikė Moniką Mariją bei Jurgį DID & Ericą Jennings.

Jurijų palaikė ir kitas „Eurovizijos“ atrankos dalyvis bei Lietuvos atstovas konkurse 2015-aisiais Vaidas Baumila.

„Palaikiau visus. Visi man brangūs, visi puikiai pasirodė, o Jurijus tikrai buvo vienas iš tų, vertų laimėti. Su tuo jį ir sveikinu“, – trumpą nuomonę išsakė jis.

Aukštos prognozės

Verslininkė Inga Stumbrienė Jurijų palaikė ne viena. Už atlikėją sirgo visa Stumbrų šeima.

„Labai labai džiaugiuosi, kad nugalėjo ši daina, mes, visa šeima, labai palaikėme šią dainą. Aš maniau, kad ji verta nugalėtojos vardo nuo pat pirmo momento, kai ją išgirdau.

Puikus atlikėjas, nuostabus ir itin profesionalus atlikimas, gražus balsas, o daina – tiesiog užburianti. Tikiu, kad didžiojoje „Eurovizijoje“ ji bus labai aukštai įvertinta, o gal net ir pirmą kartą Lietuvai padovanos nugalėtojos vardą“, – sakė I. Stumbrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.