R. Kulvinskytė apie jausmus gimus dukrai: „Labai bijojau iškristi iš darbo rinkos“

„Bijojau, kad nuo hormonų pavažiuos stogas ir iškeliausiu į kitą planetą, kurioje būdama nebebūsiu įdomi nei kolegoms, nei draugėms.

Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Rimantė Kulvinskytė.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Rimantė Kulvinskytė.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 17, 2019, 11:15 AM, atnaujinta May 20, 2019, 11:30 AM

Buvo tik baimė ir baimė. Aš labai myliu savo darbą. Jis yra didelė mano dalis. Mano laimės dalis“, – apie apsivertusį savo pasaulį ir jausmus gimus dukrelei Lunai prisipažįsta žinoma žurnalistė, televizijos ir radijo laidų vedėja, kūrybininkė Rimantė Kulvinskytė.

Žinoma moteris neslepia – šalia baimės prarasti mylimą darbą buvo ir kaltės jausmas.

Prireikė laiko, kad charizma spinduliuojanti žurnalistė suprastų, jog vaiko palikimas kelioms valandoms su aukle ir investavimas į save, tobulėjimas jos kaip asmenybės neatima, o duoda. Joms abiem.

„Namo grįždavau naujai įkvėpta, pasisėmusi jėgų, pabendravusi su dideliais žmonėmis ir ne tik apie sauskelnes, grįždavau išsiilgusi savo vaiko ir tuomet jau be vidinių priekaištų būdavau su dukra“, – pasakojo moteris.

Užsidaręs savo burbule, užsisukęs rutinoje pradedi nebenorėti iš jos išeiti, bijoti pasaulio.

Po gero savaitgalio pirmadienį nesinori lipti iš lovos, tai nenuostabu, kad po motinystės „atostogų“ grįžti į darbus gali būti labai sunku, atvirauja Rimantė.

„Ten buvau ir tą jaučiau. Žinau, kaip reikia kažko, kas pastumtų ir ranką paduotų“, – neslepia žinoma moteris, prisijungusi prie tarptautinės „Mommypreneurs“ iniciatyvos, siekiančios skatinti jaunų mamų verslumą ir aktyvumą.

„Džiaugiuosi, kad atsiranda iniciatyvų, kuriose svarbios mamos. Ne pamokėlės ar užsiėmimai vaikučiams, o veiklos, įgalinančios mamas.

Mes, mamos, visada ieškome kaip pralinksminti vaikus, kuo juos užimti, šiuolaikinė visuomenė yra vien tik apie pramogas ir nuolatinį vartojimą. T

ačiau žinios yra tvaru. Tai yra kažkas, ko iš tavęs neatimsi“, – įsitikinusi R.Kulvinskytė.

Pasak jos, „Mommypreneurs“ – tai ilgalaikis ir svarbiausia – visiškai nemokamas, projektas, suteiksiantis galimybes jaunoms mamoms profesionalių kursų pagalba visapusiškai tobulėti.

Tobulinti ir įgyti naujų verslo, skaitmeninių bei darbo kvalifikacijos įgūdžių, ugdyti naujas kompetencijas ir net suteiks patrauklias sąlygas įkurti savo verslą bei galimybes susitikti su potencialiais investuotojais, darbdaviais.

„Mommypreneurs“ kursai jaunoms mamoms prasidės rugsėjo mėnesį, tačiau sužinoti daugiau apie patį projektą ir jo galimybes bus galima jau greitai – birželio 13-ąją.

Projekto pristatymo metu dalyvės savo akimis galės pamatyti ir išgirsti žinomų verslių Lietuvos moterų diskusiją, kurioje dalyvaus: Ieva Mackevičienė, Julija Žižė, Aistė Košienė, Ilma Nausėdaitė, Žydrūnė Vitaitė, Guoda Prapuolenytė Leonavičienė. Visos mamos yra kviečiamos į pristatymą atvykti kartu su vaikais.

Tol kol mamos semsis įkvėpimo, mažieji galės smagiai leisti laiką žaidimo ir laisvalaikio erdvėje nemokamai.

„Manau, kad mamos turėtų būriais keliauti į tokius mokslus. Ypač, kai tai nemokama, ir dar kai yra erdvė, kurioje pasirūpinama mažaisiais!

Man tai nuostabu. Kuo daugiau laimingų mamų, tuo daugiau laimingų vaikų!“, – sakė R.Kulvinskytė, su džiaugsmu prisijungusi prie šios iniciatyvos ir tapusi projekto „Mommypreneurs“ pristatymo vedėja ir verslių mamų diskusijos moderatore.

Pristatymo metu susirinkusių dalyvių laukia ir motyvuojantis „Versli mama“ įkūrėjos, moters, siekiančios įkvėpti mamas pasitikėjimo siekti savo svajonių, keturių atžalų mamos Skaidrės Vainikauskaitės-Tomaševičienės, pranešimas tema: „Versli mama: nuo darbo vietos sau iki tikro verslo“.

Pasak Rimantės, ji jaučia ši iniciatyva – kažko labai gero pradžia, nes laiminga mama lygu laiminga šeima.

„Iš tuščios stiklinės nieko nepagirdysi. Vaikas mato mamos pavyzdį. Vaikui laimė yra ne laiko, praleisto su mama kiekis, o kokybė.

Jei vaikas mato laimingą, savo vietą pasaulyje radusią, mylima veikla užsiimančią, aistra degančią mamą, jis bus laimingas“, – įsitikinusi R.Kulvinskytė.

„Mommypreneurs“ projekto pristatymas įvyks birželio 13-ąją, 16 val. „AltSpace“ konferencijų salėje, Lakūnų g. 24.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.