Visuomenės pagalbos dėl sveikatos bėdų prašiusiam M. P. E. Martynenko gimė sūnus

Poetas Marius Povilas Elijas Martynenko pirmadienį pradėjo kiek kitaip. Socialiniuose tinkluose jis pasidalijo džiugia naujiena – jam gimė sūnus.

 M.P.E. Martynenko su žmona Aušra.<br> Soc. tinklų nuotr.
 M.P.E. Martynenko su žmona Aušra.<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2019, 1:53 PM, atnaujinta Aug 12, 2019, 1:54 PM

Vyras ne tik publikavo pirmagimio nuotrauką, bet ir pasakė jo vardą.

„Štai žmogus: kūrinys ir kūrėjas. Man teko laimė sūnumi jį vadinti. Jo vardas Emanuelis. Gimė šiandien 9:45. Pirmi žodžiai, kuriuos pasakiau jam į ausį: „Aš tave myliu“. Iki dabar net nenutuokiau, kad širdis gali taip mylėti“, – feisbuke rašė jis.

M.P.E. Martynenko visai neseniai atšoko vestuves. Mylimąją aktorę Aušrą jis vedė liepos pabaigoje.

Nuo vestuvių prabėgus kelioms dienoms cukriniu diabetu sergantis poetas visuomenės prašė pagalbos insulino pompai įsigyti.

„Atrodo, kad esu mirtingesnis nei maniau. Viską išsamiau nupasakojau šiame video. Dabar esu Kauno endokrinologijos klinikoje, stacionare. Dėl diabeto. Paaiškėjo, kad yra komplikacijų – polineuropatija, nefropatija ir retinopatija. Paprasčiau tariant: pažeisti nervai, inkstai ir akys. Bet situacija nėra tokia jau bloga.

Jei turėčiau insulino pompą, tai ligos eiga būtų kur kas geresnė. Galėčiau išsigelbėt! Deja, pati pompa ir jos išlaikymas brangiai kainuoja. Valstybė nieko nekompensuoja. O man liko dar du metai studijų ir aš neturiu nuolatinio darbo. Taip pat mums greitai gims sūnus. Mano ir Aušros santaupos skirtos jo reikmėms“, – tuomet visuomenės pagalbos prašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.