Donata Virbilaitė atvirai apie jau 10 mėnesių plūstančias patyčias: „Nebegaliu tylėti“

Po 8 metų į Lietuvą sugrįžusi atlikėja ir muzikos studijos „Dloud“ įkūrėja Donata Virbilaitė nesitikėjo, kad  taip bus  sutikta gimtajame krašte. Dešimt mėnesių Vilniuje gyvenanti atlikėja nusprendė nebetylėti ir papasakoti tai, kas visą šį laikotarpį ją slėgė.

Donata Virbilaitė<br>T. Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė<br>T. Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė<br>Organizatorių nuotr.
Donata Virbilaitė<br>Organizatorių nuotr.
Donata Virbilaitė<br>T.Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė<br>T.Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė<br>T.Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė<br>T.Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė<br> R.Mickevičiūtės nuotr.
Donata Virbilaitė<br> R.Mickevičiūtės nuotr.
Donata Virbilaitė<br>R.Mickevičiūtės nuotr.
Donata Virbilaitė<br>R.Mickevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 6:16 AM, atnaujinta Aug 29, 2019, 4:52 PM

Vos sugrįžusiai į Lietuvą atlikėjai ėmė plūsti žinutės, kuriose ją nepažįstami žmonės užgauliojo ir plūdo necenzūriniais žodžiais.

Donata stebisi, kad net vaikystėje ji nebuvo patyrusi tokio psichologinio smurto, kokį patiria šiandien. Moteris nusprendė nebetylėti ir savo emocijomis iš pradžių pasidalijo socialinio tinklo paskyroje.

„Nebegaliu tylėti. Į Lietuvą gyventi grįžau beveik prieš 10 mėnesių. Jau tada norėjau rėkti, šaukti stebėdama aplinką ir žmones. Buvo mintis net susikrauti lagaminus ir lėkti kuo toliau nuo kažkada taip mylėto krašto.

O priežastis paprasta – žmonės! Užuot patapšnota per petį už tai, kad po klajonių vis dėlto nusprendžiau sustoti ir puoselėti vertybes gimtajame krašte, buvau apipilta keiksmažodžių, netolerancijos ir pykčio lavina.

Nebeskaičiuoju žinučių: „ryža p....ink atgal“, „kiaulės čia niekam nereikalingos“, „niekas neėmė užsieny, grįžo šiukšlinti Lietuvos“.

Daugelis net į akis nebesibodi pasakyti. Niekur pasaulyje nemačiau tiek pykčio vienas kitam. Čia greičiau įkąs, užtrenks duris, apipils degutu ir laikys pasaulio atmata.

Žinau, kad daugelis mūsų tai patiria, tik retas nebijo kalbėti. O kalbu, nes šalia smerkančiųjų sutikau ir NUOSTABIŲ ŽMONIŲ ir draugų. Tikiu, kad kartu susikūrę savo mažą pasaulėlį galėsime atsiriboti nuo negatyvių emocijų ir jas skleidžiančių mūsų taip mylėtos Lietuvos piliečių. O dar labiau tikiu, kad tolerancijos tikrai galima išmokti.

Iškart atsiprašau už nemalonius žodžius, matomus nuotraukoje, bet man labai nemalonu, kai mylinčios mamos rodo tokį pavyzdį savo vaikams. Daugiau pagarbos ir meilės ne tik artimui, bet ir nepažįstamui, kaimynui, močiutei su gėlėmis gatvėje, klaidą padariusiam vairuotojui, dviratininkui be atšvaito ir visiems dirbantiems tai, kas gal jums atrodo bevertis laiko švaistymas

P.S.: Taip. Viešinu vardą. „Nebijai kalbėti – nebijok ir pasirodyti“, – šalia žinučių nuotraukų rašė Donata.

Komentaruose atlikėjos gerbėjai ir draugai kaipmat ėmė rašyti žinutes, kuriose reiškė palaikymą ir liepė nekreipti dėmesio.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Donata ji patikino nesustosianti ir toliau kovosianti už gražesnį rytojų be patyčių ir užgauliojimų.

„Iš prigimties aš save lyginu su Žana d'Ark. Esu tarsi kovotoja už geresnį pasaulį. Visuomet man norisi pakeisti tai, kas yra negerai. Nors suprantu, jog tai yra neįmanoma misija, tačiau sustoti neplanuoju. Baisiausia, kad purvą ant manęs pila nepažįstami, suaugę žmonės.

Jie, rodos, yra pikti ant viso pasaulio, tačiau išsilieja ant tų, kurių nė nepažįsta. Gal jiems taip paprasčiau pasislėpti nuo to, kas jie yra iš tiesų. Suprantu, kad tikriausiai jų aš nepakeisiu, tačiau tiesiog nesinori nuleisti rankų ir nustoti bandyti“, – naujienų portalui lrytas.lt atvirai kalbėjo Donata.

Moteris tikino nesuprantanti tokių patyčių ir pykčio protrūkių tikslo, tačiau ragina visus susimąstyti apie savo elgesį.

„Juk turėtume būti šeima. Keista, kad kiekvieną žmogų bandome nepagrįstai paversti savo priešu“, – nuostabos neslėpė Donata.

Tik sugrįžusi į gimtąją šalį atlikėja supranto, jog gyveno tolerantiškesnėje šalyje. Pasak Donatos, nors anglai ir nėra švelnumo įsikūnijimai, jie jaučia pagarbą žmogui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.