„Orų mergaitė“ Karolina Liukaitytė-Čelkienė nėrė į naują verslą: „Tai – smegenų mankšta“

Televizijos orų pranešėja Karolina Čelkienė (30 m.) panoro suktis dar greičiau – žinoma moteris ėmėsi vadovauti grožio centrui, kuriame pati mėgo lankytis. Karolina tikisi suderinti abu darbus, rašo „Lietuvos rytas“.

Grožio centrui vadovaujanti K.Čelkienė spės ruošti orų prognozes televizijai.<br>T.Bauro nuotr.
Grožio centrui vadovaujanti K.Čelkienė spės ruošti orų prognozes televizijai.<br>T.Bauro nuotr.
Karolina Čelkienė ir jos vyras Andrius Čelkis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Čelkienė ir jos vyras Andrius Čelkis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Karolina Čelkienė ir jos vyras Andrius Čelkis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Karolina Čelkienė ir jos vyras Andrius Čelkis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Liukaitytė ir<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Liukaitytė ir<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>LR archyvo nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>LR archyvo nuotr.
Karolina Čelkienė ir jos vyras Andrius Čelkis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Čelkienė ir jos vyras Andrius Čelkis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>LR archyvo nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>LR archyvo nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>V.Černiausko nuotr.
Karolina Čelkienė.<br>V.Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 12:50 PM

Devintus metus televizijoje orus pranešinėjanti K.Čelkienė įgijo nemažai profesinės patirties – išmoko parengti aktualius reportažus, įvaldė sinoptikų dažnai vartojamus terminus.

Šis darbas jai tapo puikiai pažįstamas, bet vis dar įdomus. Tačiau Karolinai knietėjo išmėginti jėgas ir labai moteriškoje grožio srityje.

Klientė tapo šeimininke

Ji dažnai lankydavosi sostinės Senamiestyje įsikūrusiame grožio centre „Result SPA“, nes moteriai patinka kūno ir veido masažas, kosmetologinės procedūros.

Ir kai salono savininkė, su kuria ji susipažino per kiokušin karatė treniruotes, pasiūlė perimti grožio verslą, K.Čelkienė nedvejojo.

„O kada, jei ne dabar?“ – daug nesvarstė Karolina.

„Orų mergaitė“, nemažai metų dirbdama televizijoje, pasijuto truputį užsisėdėjusi patogioje zonoje. Baleto mokyklą ir žurnalistikos studijas baigusiai Karolinai norėjosi naujų iššūkių, tad pasiūlymas vadovauti grožio centrui nukrito pačiu laiku. Ji taip užsidegė ta idėja, kad beveik pamiršo, jog dar reikėjo suspėti ir dukterį Lukreciją išleisti į pirmą klasę.

„Salone gera atmosfera, man čia būdavo smagu lankytis. Ši sritis man artima, įdomi, pamaniau, kad norėčiau pastudijuoti kosmetologiją. Tas darbas malonus, atpalaiduojantis, bet neturiu tinkamo išsilavinimo.

Mokslai būtų aktualu turint tokį verslo projektą, bet šiuo metu norėtųsi būti dviejose vietose – televizijoje ir salone. Sudėtinga, bandysiu nusistatyti dienotvarkę“, – sakė K.Čelkienė.

Ji neabejojo, kad pirmomis rudens savaitėmis nusistovės darbų televizijoje ir grožio salone grafikai. Bet jos kasdienybė vis vien bus įtempta ir dėl užsiėmimų, ir dėl mamos pareigų.

Dirbdama televizijoje K.Čelkienė, prieš pranešdama orus, naudojasi grimuotojos paslaugomis, tad iš jos išmoko kai kurių grožio paslapčių.

Ėmė grimuotis pati

Sėdėdama grimuotojos kėdėje Karolina maždaug po dvejų metų suprato, kad jai neįdomu kasdien stebėti save veidrodyje, kol daromas makiažas. Orų pranešėja pradėjo dažytis pati.

Dabar šiek tiek grimuotoja padeda, šiek tiek pati „orų mergaitė“ pasigražina, žodžiu, bendromis jėgomis ji, spindinti gerą nuotaiką, išleidžiama į žinių studiją.

„Kai ir pati dažausi, ir grimuotoja prideda ranką, darbai vyksta greičiau. Juk televizija – didelis konvejeris, niekas nelaukia, kada pasigražinsi. Darbas sustyguotas minučių tikslumu, pavėluoti negaliu, nes po įrašo laukia tiesioginis eteris. Kad viskas vyktų greičiau, sklandžiau, aš padedu grimuotojai ir dalį makiažo pasidarau pati“, – televizijos užkulisius praskleidė „orų mergaitė“.

Bet ne patirtis grimuotojos kėdėje užkrėtė Karoliną grožio virusu. Vadovaudama salonui ji neketina kam nors daryti makiažo, nes tai nėra mėgstama jos veikla.

„Man gaila energijos kasdien dažytis prieš veidrodį, kur kas maloniau procedūros, kurios ne tik atpalaiduoja ir gražina, bet ir pakelia dvasią.

Juk apsilankymas pas kosmetologę – kone tas pat kaip pas psichologę. Čia gera proga atrasti laiko sau. Kai spėju, pasilepinu procedūromis. Bet kai buvau klientė, pasilepindavau dažniau“, – juokėsi K.Čelkienė.

Nekeitė salono pavadinimo

Karolinai nauja veikla teikia ir nemažai išbandymų. Jai tenka registruoti klientus, sudarinėti darbuotojų darbo grafikus, skaičiuoti atlyginimus, todėl reikėjo išmokti naujų dalykų, susijusių su buhalterija, finansais, kosmetikos užsakymais.

Tapusi salono vadove „orų mergaitė“ nekeitė jo pavadinimo, dauguma darbuotojų liko tie patys. Kam keisti tai, kas klientams buvo įprasta? Juk pasikeitė tik savininkė.

Nors „orų mergaitė“ – atpažįstamas televizijos veidas, grožio centre ji neišgirsta klientų užuominų, kad kažkur matyta. Mat salonas – viešbučio komplekso dalis, čia dažniausiai lankosi užsieniečiai.

Kad klientai jos neatpažįsta, Karolinai nė motais, nes ji nenori lengvai pasiekiamo populiarumo, kokį būtų galima pelnyti tapus socialinių tinklų žvaigžde ar nuomonės formuotoja.

Nesitiki dau uždirbti

Į verslą K.Čelkienė nėrė ne dėl to, kad finansiškai pagerintų savo gyvenimą.

Juk ši veikla pareikalavo nemenkų investicijų, kurios artimiausiu metu negrįš.

„Norisi šalia darbo turėti įdomios veiklos. Galėjau eiti pardavinėti stogų dangos į vyro Andriaus įmonę, ir tai būtų nauja bei įdomu“, – juokėsi vietoje nenustygstanti K.Čelkienė.

Nors A.Čelkis užsiima vyrišku verslu, jis žmonai pažadėjo padėti.

„Kai ateini iš televizijos į verslo sritį, viskas yra nauja: kasa, kvitai, bankai. Bet tai gera proga išmokti to, ko nežinojai. Tai – smegenų mankšta. O pats darbas malonus, nes žmonės iš salono išeina patenkinti. Tikiu, kad viskas bus gerai“, – neabejojo „orų mergaitė“.

Scenos garsenybės – verslininkai

Garsenybės neretai turi ir kitos, su profesija nesusijusios, veiklos, kuri teikia nemenką finansinę naudą. Viena tokių žvaigždžių – dainininkė Natalija Bunkė (36 m.), iš pomėgio kurti dirbtinių gėlių kompozicijas sukūrusi verslą. Tuo ji užsiima, kai būna mažiau koncertų. Kurti interjero puošmenas atlikėja mėgsta ir naktimis, kai užmigdo sūnų.

„Kuo toliau, tuo daugiau laiko atima verslas, bet ir didesnį pelną gaunu. Kuriu interjero puošmenas iš dirbtinių gėlių, be to, vis smarkiau neriu į kosmetikos verslą“, – neslėpė N.Bunkė ir pajuokavo, kad nemėgsta sunkiai dirbti, todėl širdžiai mielas pomėgis jai gali būti ir pačiu geriausiu darbu.

Gerokai anksčiau nei N.Bunkė verslo ėmėsi jos sesuo, taip pat dainininkė Kristina Ivanova (31 m.). Ji grožio versle sukasi nuo 2012-ųjų. Atlikėja yra įkūrusi savo vardu pavadintą grožio studiją Vilniaus senamiestyje. Neretai Kristina atsiliepia telefonu, užregistruoja klientus, daro makiažą.

„Drąsiai galiu pasakyti, kad vadovauju puikiam grožio studijos kolektyvui, esu už viską atsakinga. Grožio studija yra mano vienos, ir šis verslas man patinka. Jame puikiai realizuoju save ir kaip vadovė, ir kaip kolektyvo narė, pasisemiu kūrybiškumo“, – yra sakiusi K.Ivanova.

O dainininkė Irena Starošaitė (49 m.) šįmet pavasarį atskleidė neįtikėtiną posūkį sutuoktinio Žilvino Žvagulio (54 m.) karjeroje: „Man pačiai buvo didžiulė nuostaba, kai jis ėmė ir uždarė mano šokių studiją, kur vykdavo repeticijos, ir dabar ten kepa šakočius. Taip. Mes dabar kepame skaniausius Lietuvoje šakočius. Ir mums tai gana gerai sekasi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.