Po paauglę talžiusio ir išžaginti bandžiusio jurbarkiečio teismo – žinomų žmonių pyktis: „Tai – katastrofa“

Praėjusių metų gegužę per Lietuvą nuvilnijo negirdėtas skandalas. Jurbarkietis, mišrių kovos menų turnyrų prizinininkas ir vietos politikų sūnus žiauriai sumušė ir išžaginti mėgino nepilnametę merginą. Viskas įvyko Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje, kurioje mokslo metų pabaigtuves šventė Jurbarko krašto mokyklų vyresniųjų klasių auklėtiniai.

 Apie teismo sprendimą pasisakė žinomi žmonės.<br> LR archyvo nuotr.
 Apie teismo sprendimą pasisakė žinomi žmonės.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Bosas.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Bosas.<br> LR archyvo nuotr.
 K.Krivickas.<br> LR archyvo nuotr.
 K.Krivickas.<br> LR archyvo nuotr.
 Laurynas ir Julija Žižiai.<br> LR archyvo nuotr.
 Laurynas ir Julija Žižiai.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 27, 2020, 3:42 PM

Tuomet paauglei buvo nustatytas dvigubas žandikaulio lūžis, nuo smūgių jai buvo pažeista trachėja, įskilo Adomo obuolys, buvo išmuštas dantis, o kitus pažeistus dantis teko specialiai sutvirtinti.

Nepilnametė buvo rasta kraujo klane, jos kūnas buvo nusėtas žaizdomis ir mėlynėmis. Mergina du mėnesius beveik nepajėgė kalbėti, jai atlikta sudėtinga, 3 valandas trukusi žandikaulio operacija.

Iš karto po šio įvykio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasipylė žinomų žmonių nuomonės. Verslininkė Daina Bosas nusprendė merginą lankyti ligoninėje, sakė, jog toks skriaudiko elgesys yra jo auklėjimo pasekmė.

Netylėti nusprendė ir visuomenininkas, lėšas merginos gydymui rinkęs Saugirdas Vaitulionis.

Ketvirtadienį skandalas pasisuko dar kita linkme.

Įvyko dabar jau pilnamečio jurbarkiečio teismas, kuriame buvo nuspręsta skriaudikui skirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę atidedant jos vykdymo terminą.

Procesas vyko sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, bausmė sumažėjo trečdaliu. Bausmę sušvelnino ir tai, kad nepilnametis nusikalto pirmą kartą, iš dalies atlygino žalą, atsiprašė.

Jaunuolis įpareigotas mokytis arba dirbti, dvylika mėnesių nevartoti alkoholio, nekeisti gyvenamosios vietos. Nukentėjusiai merginai ir jos tėvui priteista 12 tūkst. eurų neturtinės žalos. 5 tūkst. eurų jiems jau buvo sumokėta.

Baudžiamoji byla dėl nepilnametės seksualinio prievartavimo, pasikėsinimo išžaginti ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo už uždarų durų išnagrinėta per vieną dieną.

Toks teismo sprendimas ir vėl neliko nepastebėtas žinomų pramogų, politikos ir verslo pasaulio atstovų.

Drabužių dizainerė ir verslininkė Julija Žižė socialiniuose tinkluose teigė, jog nuosprendis jai kelia baimę.

„Net nepasodins? Jūs juokaujate??? Tyčiojatės? Man jau baisu šitoje šalyje auginti dvi savo dukras! MAN TIKRAI BAISU!!! Prašau, pasakykite, kokiu būdu tada ieškoti teisybės?!! Aš – be žodžių ir realiai PAKRAUPUSI“, – feisbuke situaciją komentavo ji.

Žurnalistas ir prodiuseris, penkių vaikų tėvas Kristupas Krivickas teismo nuosprendį apibūdino kiek plačiau.

„Tai yra dar viena vinis į teisingumo karstą, kurį įkalė teisėja su tokiu laisvu atsakomybės traktavimu. Tai buvo rezonansinis įvykis, visuomenė tikisi adekvataus sprendimo ir teisingumo. Dabar socialinėje erdvėje aiškiai jaučiama, kad visuomenė tuo nuosprendžiu yra nusivylusi. Reikia pripažinti – abejonė iškelta ne be pagrindo.

Buvo daug aplinkybių, kurios leido suvokti, jog kaltininkas nesigailėjo, slėpė pėdsakus, savo kaltę. Byla buvo ištirta, kai skriaudikas buvo prispaustas prie sienos. Toks išpuolis pavojingas ne tik merginai, bet ir visai aplinkai. Dabar gavosi taip, kad visuomenė sujudo, o teismai parodė gailestingumą.

Kitiems potencialiems užpuolikams nepapulti į įkalinimo įstaigą bus galima net ir atlikus žiauriausią nusikaltimą. Kaip ir daugelis žmonių, sprendimu nusivyliau, net neabejoju, – bus apeliacija. Agresorius teismo salėje apsiverkė. Klausimas: „Kodėl?“ Manau, kad iš džiaugsmo, nes net pats nesitikėjo, kad viskas taip apsisuks“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė jis.

D.Bosas savo nuomonę išsakė vos vienu sakiniu.

„Tai yra katastrofa“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.