Prakalbo su nuo maliarijos mirusiu verslininku keliavusi M. Dubickienė: „Vietiniai reaguoja kaip į gripą“

Prieš kelias dienas iš Afrikos į Lietuvą atskriejo liūdna žinia. Keliaudamas po Afriką mirė 51-erių verslininkas, keliautojas Žilvinas Kriaučiūnas. 

 Iš kairės: Kęstutis, Vytis Požėla, Marija Dubickienė ir Žilvinas Kriaučiūnas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Iš kairės: Kęstutis, Vytis Požėla, Marija Dubickienė ir Žilvinas Kriaučiūnas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Iš kairės: Kęstutis, Žilvinas Kriaučiūnas, Vytis Požėla ir priekyje pozuoja Marija Dubickienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Iš kairės: Kęstutis, Žilvinas Kriaučiūnas, Vytis Požėla ir priekyje pozuoja Marija Dubickienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 12, 2020, 1:43 PM

Vyro gyvybė užgeso Nigerijoje – Žilvinas mirė nuo maliarijos.

Apie tai, kad mirė bičiulis, socialiniame tinkle patvirtino su juo po Afriką keliavusi labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ steigėja Marija Dubickienė.

„Didžiulė užuojauta. Žilvinas Kriaučiūnas mirė šiąnakt. Kęstutis labai sunkios būklės. Maliarija. Mes grįžinėjam nuo Kamerūno pasienio, kur buvom pasiklydę. Kai bus normalus ryšys, duosim žinių“, – trumpai rašė ji.

Marija su Vyčiu Požėla kurį laiką važiavo atskirai, tad sustoti neketino. Moteris savo bičiuliams feisbuke vis pranešdavo, kaip jiems sekasi ir kiek kelio įveikta.

Žilvino mirtis ją sukrėtė, tad moteris prisipažino – pastarosios dienos buvo sunkios morališkai. Rašydama sekėjams, M.Dubickienė sureagavo ir į klausimus, kodėl keliautojai nevartojo vaistų nuo maliarijos.

„Mes tikrai sveiki. Sėkmingai pasiekėm Kamerūną. Moraliai tikrai buvo sudėtingos dienos, visomis prasmėmis.

Ačiū visiems, kas palaiko – tai buvo labai reikalinga. Visgi, neatsisakėm savo tikslo, judam tolyn. Ačiū lietuviams, esantiems čia – jūsų pagalba neįkainojama.

Kas vyks į šalis, kur siaučia maliarija – dabar galim pasidalint informacija, kurios mums trūko. „Maleronas“, taip ilgai keliaujant nelabai tinka.

Tačiau vietoj yra buitiniai testai, kuriuo gali pats pasitikrinti, paprastuoju būdu namie, ar tai maliarija. Jų rušių yra daug. Kainuoja kelis eurus.

Vaistais – jų yra daug rūšių, keletas jų yra labai greit veikiančių – kurie vartojami vos tris dienas, ar daugiau dienų.

Pagal patirtis – indiški yra geriausi. Vėlgi... Kainuoja apie 10 eurų.

Ir dar... Kiekvienoj Afrikos šaly yra tie vaistai, labiausi pritaikyti, tos šalies susirgimams. Jei važiuojate, žinokit šią informaciją – vietiniai į šią ligą reaguoja kaip į gripą. Svarbu greitai sureguot ir suprast, kas atsitiko“, – rašė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.