Vygintas Kaikaris apie koronaviruso krizę: „Iš privačios klinikos esame pasiruošę tapti ligonine“

„Yra karų, kur į mūšio lauką metama kariuomenė. Yra ir tokių, kuriuose kovoja gydytojai. Šitas karas mūsų“, – grėsmingą situaciją dėl pasaulyje vis plačiau plintančio, daugybę gyvybių nusinešančio koronaviruso (COVID-19) vertina medicinos mokslų daktaras Vygintas Kaikaris.

Vygintas Kaikaris.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vygintas Kaikaris.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-16 10:57

Žymus plastinės ir rekonstrukcinės chirurgas su kolegomis Visuomenės sveikatos centrui bei Kauno miesto savivaldybei siūlo pasirūpinti karantinui hospitalizuotais pacientais, kurių nebepajėgtų priimti valstybinės ligoninės, rašoma pranešime spaudai.

„Šalyje paskelbtas karantinas – viruso banga jau atėjo iki mūsų. Kokio ji dydžio – niekas išties nežino.

Jei banga risis ir praeis, būsim laimingi, bet, jei užgrius dar stipriau, reikės, kad stabdyti ją padėtų visi, kurie davė Hipokrato priesaiką, yra gimę gydytojais.

Jei tik didžiosios ligoninės, nebepajėgs pasirūpinti sergančiaisiais, juos priimsime mes. Tam „Fi Clinica“ turi dešimt lovų, gydymui pritaikytų patalpų, plaučių ventiliavimo įrangos bei kvalifikuotą personalą.

Esame pasiruošę iš privačios klinikos tapti ligonine“, – sakė V.Kaikaris.

Kaip teigia klinikos bendraturtis, dar prieš Lietuvoje paskelbiant karantiną, klinikos darbuotojai buvo apklausti, ar prisidėtų gydant koranavirusu užsikrėtusius ligonius.

Visiška dauguma jų pasisakė už šią iniciatyvą.

„Iš valstybės prašytume tik aprūpinti specialiosiomis priemonėmis – kombinezonais, kuriuos vilkėdami galėtume prieiti prie sergančiųjų, dezinfekciniais šliuzais, o kitkas – mūsų gydymo įstaigos rūpestis.

Manau, visi kartu lengviau atlaikytume tą viruso cunamį“, – įsitikinęs gydytojas V.Kaikaris.

Klinika yra žinoma kvalifikuotomis plastinės chirurgijos, odontologijos ir kitomis paslaugomis ir jau ne vieną kartą jungėsi prie socialiai atsakingų projektų, o šįkart nusprendė patys pasisiūlyti kovoti su Lietuvą užklupusiu virusu.

Anot klinikos vadovų, tai, kas nusistovėję ir aišku įprastame gyvenime, ekstremaliomis sąlygomis nesunkiai pakeičiama, jei kolektyvas socialiai atsakingas ir brandus, o turimos priemonės leidžia tą daryti.

„Esame pasiruošę valstybei padėti kovoti su koronaviruso pandemija Tai – tiesiog žmogiška atsakomybė“, – mano medikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.