Koronavirusu serganti prodiuserė Justina Ragauskaitė prabilo apie būklę ir medikus

Žinomai prodiuserei Justinai Ragauskaitei (34 m.) po kelionės į Barseloną ir Paryžių buvo diagnozuotas koronavirusas. Moteris ryžosi apie tai kalbėti viešai, taip norėdama aplinkinius paskatinti būti atsargiems.

 Justina Ragauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Justina Ragauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Justina Ragauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Justina Ragauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 2:26 PM

Justinai koronavirusas buvo patvirtintas kovo 15 dieną. Šiuo metu ji izoliuota Santaros klinikose.

Apie savo būklę ji papasakojo LRT žinioms.

„Šiandien ir vakar diena yra sunkiausios. Nors daug kam atrodo, kad jei atsigulei į ligoninę, tai nuo to pirmo momento pradedi sveikti... Bet gydytojai mane informavo, kad per pirmąsias dešimt dienų tik vystosi ir ryškėja simptomatika... Ir tik po dešimties dienų galima pasakyti, kas yra koronavirusas“, – LRT žinioms sakė J.Ragauskaitė.

Justinai pasireiškė aukšta temperatūra, šaltkretis ir raumenų skausmai.

Dar prieš tai ji buvo parašiusi atvirą laišką socialiniame tinkle ir negailėjo gražių žodžių medikams. Dabar ji tai tik patvirtino.

„Neturiu jokių priekaištų ir pretenzijų. Visam šiame chaose jų pastangos viršija lūkesčius. Jie nesuskaičiuojamai čia įeina pasikalbėti, pamatuoti temperatūros ar paimti kraują.

Skaldomos malkos iš tų žmonių, kurie neguli čia. Net jeigu ir yra kažkokių klaidų, reikėtų būti šiek tiek pakantesniems, todėl, kad kaip koronavirusas nepažįstamas mums, taip nepažįstamas ir medikams.

Įsivaizduokite, ką jie turi išgyventi, kai yra kaltinami dėl dalykų, su kuriais dar patys pažindinasi, o iš esmės iš visų jėgų bando padėti. Jie ta pati mūsų visuomenės dalis, kuri yra užkrauta naštos mus gelbėti“, – kalbėjo Justina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.