Žinomos šalies moterys įvardijo karantino pliusus ir minusus: „Teko atšaukti labai lauktą kelionę“

Pirmadienį šalyje įsigaliojęs karantinas pakeitė daugelio kasdienybę. Dėl koronaviruso grėsmės uždarytos mokyklos, drabužių parduotuvės, kino teatrai, pasilinksminimo vietos, žmonės raginami dirbti nuotoliniu būdu. Taip valdžia stengiasi užkirsti kelią įsisiautėjusio koronaviruso plitimui.

Natalija Martinavičienė, Inga Stumbrienė, Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu.<br>LR montažas.
Natalija Martinavičienė, Inga Stumbrienė, Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu.<br>LR montažas.
 Su šeima žaidžia stalo žaidimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Su šeima žaidžia stalo žaidimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Natalija Martinavičienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Natalija Martinavičienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Natalija Martinavičienė su šeima žaidžia stalo žaidimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Natalija Martinavičienė su šeima žaidžia stalo žaidimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Natalija Martinavičienė su šeima žaidžia stalo žaidimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Natalija Martinavičienė su šeima žaidžia stalo žaidimus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Inga Stumbrienė. <br>Soc. tinklo nuotr.
 Inga Stumbrienė. <br>Soc. tinklo nuotr.
Estela mokosi.<br>Soc. tinklo nuotr.
Estela mokosi.<br>Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 21, 2020, 3:35 PM, atnaujinta Mar 21, 2020, 4:57 PM

Karantinas daugelį privertė sustoti ir daugiau laiko praleisti namuose su pačiais artimiausiais žmonėmis. Tai palietė ir žinomas šalies moteris bei jų šeimas. Naujienų portalui lrytas.lt jos sutiko papasakoti, kaip leidžia dienas karantine.

Verslininkė Inga Stumbrienė (36 m.) su vyru Aivaru ir vaikais Estela ir Gabrieliumi atsakingai laikosi valdžios nurodymų ir laiką leidžia namuose.

„Su niekuo gyvai nebendraujame, maisto produktus taip pat užsisakome į namus. Vaikams pusę dienos vyksta pamokos per virtualią aplinką, o kitą pusę einame į kiemą stiprinti imuniteto.

Kadangi visą maistą gaminame patys, tai stengiamės valgyti itin daug daržovių, vaisių, kitų imunitetą stiprinančių produktų, būti gryname ore, nors ir apsiribojame tik savu kiemu ir taip stiprinam imunitetą, kas šiomis dienomis yra svarbiausia“, – kalbėjo I.Stumbrienė.

Dainininkė Natalija Bunkė pasakojo, jog karantino dienos jai niekuo nesiskiria nuo dienų, kuomet ji neturi koncertų.

„Tomis dienomis darau lygiai tą patį: užsiimu savo gėlėmis, kieme tvarkau aplinką. Veiklos – pilna. Kartais miegoti nueinu ir 1 valandą nakties, kadangi sau prisigalvoju sau visokiausių veiklų.

Žinoma, orientuojuosi būti namuose. Vienintelį kartą per šį laikotarpį buvau išvykusi išvežti siuntas į siuntų centrą. Su Edgaru mes įpratę kartu būti 24 valandas per parą, kadangi ir įprastai dirbame ir viską darome drauge.

Sūnus išeidavo tik į mokyklą, apart koncertų, visuomet su juo laiką leidžiame kartu tai mūsų dienotvarkės kardinaliai nepakeitė. Žinoma, šiuo metu daugiau laiko leidžiame namuose, nevažinėjame niekur.

Namuose ir sūnus, ir mes visi kartu randame ką nuveikti. Norisi pakvėpuoti ir grynu oru, o kadangi gyvename nuosavame name – tam yra puikios sąlygos. Tad dalį laiko leidžiame kieme“, – dėstė N.Bunkė.

Dainininkė neslėpė liūdesio dėl karantino pakoreguoto koncertų grafiko, tačiau supranta susiklosčiusią padėtį ir į viską stengiasi žiūrėti pozityviai.

„Visiems rūpi, kaip čia viskas toliau klostysis mums, tačiau turime išlikti optimistais. Nemalonus yra tik pats faktas. Suprantu, kad visiems yra tokia pati situacija. Daug kam reikia nedirbti, o gal net uždaryti savo veiklas. Mes taip pat nesame kažkokia išimtis ir turime tai suprasti. Liūdna truputėlį, bet turime su tuo susitaikyti“, – kalbėjo dainininkė.

Laiką namuose taip pat leidžia ir verslininkė Natalija Martinavičienė. Ji su mylimuoju Dariumi ir vaikais laikosi karantino pagal visas rekomendacijas. Moteris neslepia, jog būtent dėl koronaviruso grėsmės teko atšaukti labai lauktą kelionę.

„Laiką leidžiame namie, išvykos apsiriboja tik į maisto prekių parduotuvę. Tai stengiamės tai daryti kuo rečiau. Pasidžiaugiame geru oru išeidami į kiemą ar trumpais pasivaikščiojimais.

Nors teko atšaukti labai lauktą kelionę su vaikais į Londoną, nusprendėme, kad sulauksime kada pasaulis atsikvėps ir būtinai dar nuvyksime.

Kaip ir visi, turime prisitaikyti prie pasikeitusio gyvenimo ritmo, atšauktų planų ir džiaugtis šia diena“, – kalbėjo moteris.

Nepaisant to, kad pasaulyje situacija gan liūdna, visuomet galima atrasti ir gerų dalykų. Pasak Natalijos, karantinas šiek tiek sustabdė jų gyvenimo tempą ir leidžia daugiau laiko praleisti su pačiais artimiausiais.

„Karantinas suteikė galimybę gyventi ne paskubomis. Daugiau dėmesio skirti sau, bendravimui su vaikais ir tiesiog buvimu čia ir dabar.

Aš juokauju, kad dabar kiekviena diena kaip savaitgalis. Ilgi pusryčiai, turime laiko pasigaminti įmantrius pietus, ilgai sėdėti prie vakarienės stalo. Su vaikais žaidžiame įvairiausius žaidimus, turbūt neliko nei vieno stalo žaidimo, kurio nebūtume išbandę.

Liūdėti iš neturėjimo ką veikti tikrai netenka. Šiame laikotarpyje įžvelgiu daug privalumų, kai nebeliko tempo, lėkimo, amžino skubėjimo, atsirado daugiau laiko kūrybai, naujų idėjų įgyvendinimui. Nuostabu, kiek daug gaivių minčių bei įkvėpimo dabar atradau.

Naujos formos, nauji spalvų deriniai, turbūt veikia ne tik atsiradęs laisvas laikas, bet ir pavasaris. Visiems linkiu sveikatos, saugokime vieni kitus, ir atraskime kažką gražaus šiame sunkiame laikotarpyje. Ir nepamirškime artimųjų, kuriems sunku savimi pasirūpinti“, – tokiais žodžiais pokalbį baigė N.Martinavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.